Geen woorden…

 Nadat we terugkwamen van GLOW in Eindhoven voerden we rustig het slaapritueel van J. uit zoals elke dag. Nadat hij heerlijk in bed was gaan liggen en slapen keken wij nog wat tv. Vrouwlief vond het tijd om naar bed te gaan en ik gaf aan er zo aan te komen.

Dit was zo’n 3 uur geleden… Nu lig ik in bed en kan de slaap niet vatten. De ellende die zich in de afgelopen uren in Parijs heeft afgespeeld is nog niet te bevatten. Ik ben nog steeds aan het bedenken hoe iemand het in zijn hoofd haalt op deze manier over het leven van andere (onschuldige) mensen te willen beslissen.

Wie ben jij om te beslissen dat iemand anders zijn leven gestopt moet worden? Er is geen enkele denkbare reden om dit goed te kunnen praten. Als je vervolgens op het nieuws hoort dat bepaalde groepen deze aanslagen toejuichen komen er hele nare gedachten in je op. Verdienen deze “mensen” het wel om op deze aardbodem rond te lopen…?

Ook de meest gekke berichten over vluchtelingen hebben in de tussentijd mijn Twitter timeline gepasseerd. Met grote verbazing heb ik gelezen hoe sommige mensen dit in verband brengen met vluchtelingen. Het enige verband dat ik kan leggen is dat deze vluchtelingen juist om deze reden hun land verlaten hebben.

Op dit moment wordt er over meer dan 100 doden in de concerthal gesproken. Wederom verbazing als ik hoor dat het lijkt alsof deze mensen stuk voor stuk in koelen bloede zijn afgeslacht. Ik vrees voor de berichten in de komende uren; het zal denk ik niet bij deze cijfers blijven.

J. kan ondertussen de slaap ook niet vatten en, als ik zo kijk naar de mensen die ik volg op Twitter zijn er meer ouders die hetzelfde hebben; toeval? Ik durf het niet te zeggen, maar opvallend is het wel.

Zojuist nog even contact gehad met mijn ouders die op vakantie zijn en vandaag Cannes aandeden. Ondanks het feit dat je je niet bang wilt laten maken, omdat dit juist het doel is van dit soort aanslagen/terroristen, was ik toch blij dat ik heel snel een berichtje terug kreeg dat alles ok is en ze het voorzichtig aan doen. Ik kan niet wachten tot ze zondag weer bij mij in de auto zitten als ik ze ophaal bij het vliegveld.

Een passend slot voor deze spontane blog heb ik niet, dus sluit ik maar af met #spreadlovenotwar en #prayforparis 🙏🏻

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge