Een “normaal” gezinsleven, hoe werkt dat bij ons?

Een “normaal” gezinsleven, hoe werkt dat bij ons?

De samenstelling van gezinnen veranderd in deze tijd steeds vaker: 2 vaders, 2 moeders, een alleenstaande moeder, een alleenstaande vader, en alle andere variaties die je kunt bedenken.
Bij ons thuis vallen wij hier buiten en zijn wij het “klassieke” gezin: 1 vader en 1 moeder. Betekend dit dat wij dan een “normaal” gezin zijn? Om jullie een beetje een inzicht in ons gezinsleven te geven zal ik in deze blog een overzicht van een “normale” week bij ons geven, ik ben benieuwd of jullie dit herkennen of dat hier rare dingen bij zitten?

Maandag

03:00 uur: J. wordt wakker, ik merk dat mijn vrouw uit bed gaat om te kijken wat er aan de hand is en hem waarschijnlijk een flesje gaat geven; ik kan me nog even omdraaien en slaap nog even verder (wat een topvrouw heb ik toch he😏).

06:15 uur: Mijn wekker gaat, ik druk nog een keer of 2 op snooze en besluit om rond 06:30 uur te gaan douchen. Na het douchen kleed ik me zo stil mogelijk aan, geef m’n vrouw een kus en loop stilletjes de kamer van J. in om hem veel plezier te wensen vandaag. Ik loop naar beneden, pak mijn ontbijt en lunch en stap in de auto richting Den Bosch.

16:00 uur: Ik ben klaar met werken, stap in de auto en ga nog even langs de sportschool. J. blijft bij mijn schoonfamilie op maandag en ik ga hem daar na het sporten halen.

17:30 uur: Ik ben moe maar voldaan van het sporten, stap in de auto en haal J. op. We rijden naar huis en mijn vrouw heeft er al voor gezorgd dat wij bijna meteen kunnen eten. Ook zorgt zij ervoor dat het huis er altijd prima uit ziet, had ik al gezegd dat het een topvrouw is?😉)

19:00 uur: J. heeft nog wat gespeeld en begint moe te worden. We gaan J. even douchen en  geven hem een flesje melk voor hij gaat slapen. Een beetje tegensputterend leggen we hem in bed en, na een paar minuten klagen, besluit hij toch maar te gaan slapen.

23:00 uur. Wij zijn allebei moe en besluiten maar te gaan slapen. Morgen gaat de wekker nog eerder, want ik moet naar Amsterdam voor mijn werk.

Dinsdag

05:45 uur: Om te zorgen dat ik de files voor ben, sta ik vandaag nog wat eerder op. Om 06:00 uur zit ik in de auto om te zorgen dat ik rond 07:30 uur in Amsterdam kan zijn.

15:30 uur: Ik heb de pauze overgeslagen om ervoor te zorgen dat ik wederom de file enigszins voor kan zijn en op tijd kan zijn om mijn zoon bij de kinderopvang op te halen.

17:30 uur: Helaas heeft mijn tactiek niet echt gewerkt: bij Utrecht en Den Bosch uiteindelijk toch flink in de file gestaan, waardoor ik pas rond 17:30 uur bij de kinderopvang kan zijn. Wanneer ik binnenkom is J. een van de laatste kinderen die nog op de opvang is; werken die andere ouders niet of zie ik iets over het hoofd?? Helaas had J. niet zo’n goede dag bij de opvang en heeft hij maar weinig geslapen en zie ik hem in de achteruitkijkspiegel al flink in zijn ogen wrijven.

19:30 uur: J. heeft het nog goed volgehouden, maar begint nu toch echt moe te worden. Volgens het reeds bekende avondritueel gaat hij in bad en heerlijk slapen nadat hij maar een klein beetje van zijn flesje melk heeft gedronken.

Woensdag

Zie maandag 🙂

Donderdag

Vandaag een drukke dag: naar een prospect om een demo te geven van onze oplossing en daarna nog een meeting op kantoor om te kijken welke projecten er lopen en hoe de komende weken eruit gaan zien.
Na het werk even snel sporten en dan weer wat quality time met J. doorbrengen. Vrouwlief gaat sporten nadat J. naar bed is gegaan. Nadat ik de keuken en het huis een beetje heb opgeruimd, spring ik op de bank en geniet ik van een avondje bankhangen.

Vrijdag

Vandaag wederom een drukke dag: eerst richting Den Bosch en aan het einde van de ochtend een meeting bij een klant in Utrecht. Hier wat verschillende zaken van het zojuist opgestarte project bespreken en daarna nog naar Den Bosch om wat zaken uit te werken. Rond 16:30 uur vind ik het wel genoeg geweest voor deze (werk)week en vertrek ik naar huis.

‘s Avonds gaan we, als ontspanning, naar GLOW in Eindhoven en vermaken we ons prima. Ontspannen zijn we zeker naar deze heerlijke wandeling.

‘s nachts lig ik tot 2 uur wakker vanwege de ellende in Parijs en daarna is het mijn beurt om uit bed te gaan (vrouwlief voelt zich nog steeds niet lekker en staat doordeweeks bijna altijd op als hij wakker wordt). J. heeft waarschijnlijk toch wat teveel indrukken op gedaan tijdens GLOW en is ook veel wakker. Uiteindelijk valt hij dan toch in slaap en kan ik ook nog een paar uurtjes slaap pakken.

Zaterdag

Na een gebroken nacht en malende gedachten in mijn hoofd staan we toch maar weer op tijd op, want vandaag staat de intocht van Sinterklaas op het programma.  Nadat we ontbeten hebben gaan we richting het centrum. Ik heb de auto een stukje lopen van de intocht geparkeerd, omdat ik dacht dat het ontzettend druk zou zijn. Druk was het inderdaad wel, maar het bleek dat ik me wel behoorlijk verkeken had, een stuk dichterbij was ook nog plek zat. Maar om het positief te bekijken: we konden wel lekker wandelen en dat beviel ook prima.
Na de drukte van de intocht, was J. op. Nadat we thuis kwamen ging hij heerlijk slapen en werd pas 2,5 uur later wakker😳.

De rest van de dag hebben we nog even de intocht op tv gekeken en zijn we alle drie op tijd naar bed gegaan.

Zondag

J. kon ook vannacht weer niet goed slapen helaas. Vrouwlief is rond 1 uur bij hem gaan kijken en om 3 uur was ik aan de beurt om te gaan kijken/troosten. Om 5 uur waren we er allebei wel een beetje klaar mee en hebben we hem uiteindelijk bij ons in bed gelegd. Gelukkig konden we tot een uur of 9 blijven liggen voordat hij op wilde staan.

Rond 14 uur kwam de tante van J. even kijken hoe het met hem ging, wat ons de mogelijkheid gaf om even boodschappen te gaan doen. De laatste tijd als we met J. boodschappen doen wil hij niet graag in het karretje blijven zitten en precies de andere kant uit dan dat wij willen. Het was dan ook wel even fijn om in alle rust de wekelijkse boodschappen te halen.

Om 18:30 uur brengen we J. weg naar zijn opa en oma; wij zijn allebei kapot en kunnen wel een avondje goede nachtrust gebruiken. Daarnaast moet ik mijn ouder ‘s avonds nog laat op het vliegveld gaan halen, dus het beetje nachtrust dat ik kan krijgen, ga ik hard nodig hebben.

Zo, dit was een klein kijkje in ons “normale” dagelijkse leven. Is dit een beetje wat je ervan verwacht had en herken je jezelf erin? Of is jullie leven juist compleet anders? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en hoe jullie leven er een beetje uit ziet!

3 thoughts on “Een “normaal” gezinsleven, hoe werkt dat bij ons?

  1. Het is hier totaal anders maar ja dat komt ook omdat ik thuis zit..
    Ook hoeven we er eigenlijk nooit meer ‘s nachts uit voor de kleine meid.
    Oh maar middagslaapje is hier altijd zo’n 2 tot 2,5 uur eigenlijk!

  2. Zo dat ziet er bij ons heel erg anders uit. Mijn mam heeft werk met verschillende wisselende werktijden waardoor er voor ons wel een ritme inzit maar voor buitenstaanders zal het vermoedelijk super chaotisch eruit zien. Je hebt me wel op een idee gebracht om ook eens een weekje in kaart te brengen.

  3. Vanuit mijn perspectief zou het idd ook anders zijn: ik werk momenteel niet. Dat scheelt een hoop.

    Wel een leuk idee. Als het van je mag, kopieer ik je idee voor een blog (met link naar die van jou natuurlijk) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge