Ontbijten met een dreumes

ontbijten met een dreumes

Als je als papa fulltime werkt, wordt het lastig om ‘s ochtends met je kleintje te ontbijten. Daarnaast breng ik een redelijk ochtendmens en breng ik liever de middag/avond thuis door dan pas “laat” naar mijn werk gaan. ?Van de ontbijtperikelen krijg ik dan ook weinig mee thuis, behalve in het weekend.

Nu J bijna 21 maanden is, begint hij zich op alle vlakken ontwikkelen, maar qua eten blijft hij toch een beetje hangen bij de “simpele” dingen die hij lekker vindt; zo hoef ik hem bijvoorbeeld geen boterham met vleeswaren of kaas te geven, want die gaat hij echt niet opeten. Een boterham met chocoladepasta, pindakaas of stroop daarentegen gaat er eigenlijk al tijd wel in.

Sinds een tijdje heeft hij wel iets nieuws leren eten: gekookt ei. Gebakken ei vond hij altijd wel lekker al, maar gekookt ei moest hij eerst niets van hebben. Tot het moment dat we kerstochtend bij mijn ouders waren en meneer maar “EI” bleef roepen. Hij had van zijn opa al een gekookt ei gekregen, maar dit was nog niet voldoende. Na 2,5 ei was hij eindelijk tevreden haha. Je kunt wel raden wat voor lucht er de hele dag rond zijn luier hing… :-).

Dan is er ook nog de manier van ontbijten; zelf zijn wij nooit zo van de hele eettafel uitgebreid dekken en dan een half uur gaan ontbijten. Door de weeks eet/drink ik vaak mijn ontbijt in de auto en in het weekend is het vaak wat in de keuken klaarmaken en dan op de bank ontbijten. Omdat J. met eten redelijk snel afgeleid is, staat de tv eigenlijk nooit aan als wij eten; als we dit namelijk wel doen, kan hij goed een half uur tot driekwartier erover doen voor hij een paar happen heeft gegeten. Ook het eten terwijl hij niet in zijn stoel zit, is geen succes; hij loopt dan de hele kamer rond en is meer bezig met spelen dan met eten. Vandaar dat we vaak er toch voor kiezen om hem in zijn kinderstoel aan tafel te laten eten (zowel ontbijt, lunch als avondeten) en hebben daardoor gemerkt dat hij wel beter eet. Hij heeft nog steeds zijn momenten dat er geen hap naar binnen gaat, maar het gaat wel een stuk beter dan eerst.

Wat zijn jullie ervaringen met ontbijten / eten in het algemeen? Loopt jouw kleintje wel rond door de kamer met of zonder tv aan of eten jullie met z’n allen aan de eettafel?

Tips voor Papa's signature

12 thoughts on “Ontbijten met een dreumes

 1. Doordeweeks ontbijten we met zn tweetjes en dan echt aan tafel, als moppie dan klaar is met eten mag ze weg. Soms zit ze meer te spelen maar dan leid ik haar wat af met wat speelgoed of geef ik haar zelf een paar stukjes brood. Eline lust ook kaas en worst maar haalt deze wel van het brood af…Ei krijgt ze soms tussen de middag maar dan gebakken of roerei en dat gaat er hier ook goed in.

 2. Op zaterdag is mijn man soms ook al ‘vroeg’ weg maar op zondag proberen we meestal met zn drietjes te ontbijten en dan ook wel eens met ‘luxere’ broodjes ofzo. Maar gewone boterham blijft favoriet bij haar.

 3. Tv uit en aan tafel hier. Iedere dag! En geen tablets aan tafel. Na het eten weer spelen. Of eerst de schoenen aan laten trekken. Ik ben zelf ook geen ochtendmens maar gebruik daardoor het ontbijt om even ‘bij te komen’. Ik zit dan gewoon met de kinderen te eten. Mijn man ontbijt daarentegen nooit.

  1. Klinkt als een gestructureerde oplossing inderdaad. Kan me voorstellen dat het ontbijt gebruiken om bij te komen best goed kan helpen om de “ochtendproblemen” op te lossen. Ik ontbijt door de weeks altijd in de auto richting het werk, maar in het weekend probeer ik hier wel de tijd voor te nemen

 4. Hier ook inderdaad tv uit, anders dan zitten de oudste twee constant te kijken. Maar wel elke dag aan tafel. De middelste eet niet altijd haar brood op (soms alleen het beleg), ik neem haar dan mee in de kinderwagen om de oudste naar school te brengen en voer haar onderweg. Dan gaat die boterham er alsnog in (meestal, heel soms schreeuwt ze luidkeels EEND, waarna de helft in het gras belandt 😉 )

 5. Wij eten aan tafel, zo blijft de rommel ook op 1 plek. Als onze dreumes gegeten heeft, heeft onze vloer het ook. Onze kleuter heeft t meeste moeite met stil zitten tijdens t eten. Onze dreumes houdt van eten dus hij is dan juist rustiger dan ooit. Geen tv, gewoon kletsen over de dag of over wat we gaan doen.

  1. Als J gegeten heeft, zie je dat inderdaad precies aan alle etensresten op de grond haha. We hebben ooit wel eens gegeten met tv aan, maar dan eet hij echt beduidend slechter, dus is geen optie

 6. Doordeweeks maak ik of mijn man ‘s ochtends een broodje en beker melk en dat eet hij voor het naar school gaan aan de salontafel met tekenfilmpjes aan. In de tussentijd dat hij eet kan ik mezelf aankleden en/of de jongste voorzien van een fles of pap. ‘S middags en ‘s avonds is het altijd eten aan de eettafel. Meestal met de jongste omdat de oudste op school eet. Maar zoals op woensdagmiddag altijd met z’n allen aan de eettafel. In het weekend ontbijten we meestal met z’n allen minimaal 1x aan tafel. Die andere keer dat het niet gebeurd komt doordat ik of m’n man dan ff kan uitslapen.

  1. Gaat de oudste naar de bso dat hij ook al avondeten heeft gegeten of wat voor school gaat hij heen dat ze daar al eten? In het weekend uitslapen is inderdaad zo fijn af en toe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge