Je kind gaat naar bed, en nu?

Je kind gaat naar bed, en nu?

Kind naar bed en nu

En dan ben je opeens papa/mama. Je kent het wel: slapeloze nachten, schreeuwende en huilende kinderen. Alles wat je waarschijnlijk een jaar of 10 geleden vervloekt had en over had geroepen “Daar begin ik nooit aan” is nu ineens werkelijkheid geworden. De eerste paar maanden kun je aan niets anders denken dan “Hoe krijg ik zoveel mogelijk slaap”, of beter gezegd: hoe krijg ik een überhaupt een beetje slaap. Maar dan breekt de periode aan dat alles omtrent je kleintje in een wat rustiger vaarwater lijkt te komen.

Zo maar “eventjes” iets doen?

Ik schets even een (herkenbare?) situatie: Het is 19 uur ‘s avonds, het avondeten is verorberd, de afwas is gedaan, het huis ziet er aanvaardbaar uit en je hebt nog een heeeeeele avond voor je. Maar nu? Voordat je papa/mama werd was het simpel: had je een keer zin om het huis uit te gaan, bij vrienden/vriendinnen/familie op bezoek of lekker gaan sporten; geen probleem. Je deed een simpel belletje en een paar minuten later stond je buiten. Maar nu…, nu is alles anders. Sinds het begin van het ouderschap ben je er al achter gekomen dat je niet zomaar “eventjes” iets doet. Alles kost nu voorbereiding: heb je een tas met spullen voor je kind bij je? Heb je genoeg luiers in de tas zitten? Heb je wat te eten of drinken bij je? En wat als hij nou ineens begint te schreeuwen, heb je dan wat omkoopmateriaal (lees: knuffel, fiep, dekentje) bij de hand?

Daar is de redding: Netflix!

Maar goed, terug naar de situatie: het is dus nog vroeg op de avond, maar je kunt nu ineens niet zo maar meer ergens heen. Alles moet afgestemd worden met de wederhelft, want je kunt nu niet meer allebei zo maar weg. Daarnaast merk je ook dat die kleine in combinatie met werken/huishouden toch wel erg veel energie vreet en je dus het grootste gedeelte van de tijd totaal uitgeput op de bank doorbrengt. Maar dan, wat ga je dan doen? Ik kwam er de laatste tijd achter dat er toch wel erg weinig op tv te beleven is; een aantal films die al voor de 10e keer herhaald worden, programma’s zoals Opsporing Verzocht of De Rijdende Rechter kunnen je ook al niet boeien en nadat je toch maar weer die foute reality show hebt opgezet ben je er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Maar dan is daar de “redding”: Netflix!

Mijn favorieten

In de beginperiode van Netflix was het allemaal nog een beetje magertjes wat er aangeboden werd, maar tegenwoordig is er toch steeds meer te zien! Hier een overzichtje van mijn favorieten:

 1. Breaking Bad
  breaking bad

  Mijn absolute nummer 1! Ik geef toe, ik moest de eerste afleveringen even flink doorbijten en heb de eerste aflevering denk ik ook ongeveer 5 keer gezien, voordat ik echt door kon kijken, maar het was zeker de moeite waard. Een ongelofelijke goede serie die je gezien MOET hebben.
  Voor wie deze serie nog niet gezien heeft: Het gaat over een scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij terminaal ziek is (longkanker) en samen met een oud student besluit om Crystal Meth te gaan produceren en dealen. Klinkt vreemd en dat is het ook zeker, maar de verhaallijn is geweldig!
 2. The Blacklist
  The-blacklist-season-3-airs-every-thursday-on-nbc-at-9-p-m-est
  Op korte afstand daarna volgt The Blacklist: sinds een week ongeveer staat het 2e seizoen op Netflix EN zend RTL5 het 3e seizoen uit op tv. Het 3e seizoen wordt opgenomen as we speak en we kijken elke avond wel een aflevering van seizoen 2.
  The Blacklist gaat over een van de meest gezochte criminelen van Amerika die zichzelf besluit “aan te geven” bij de FBI. In plaats van hem op te sluiten gaat de FBI een verbond met hem aan om grote criminelen een voor een op te sporen en op te sluiten (of af te maken).
 3. Weeds
  oh-what-a-tangled-web-weeds-11180830-1280-1024
  Een serie vol humor en een mooie dame (Mary-Louise Parker) die van absurdheden aan elkaar hangt.
  Een beetje in de trend van Breaking Bad, gaat een huisvrouw, na de dood van haar man, marihuana dealen om haar luxe lijfstijl te kunnen behouden. De combinatie van humor en spanning maakt dit ook een echte Must See serie.
 4. House
  showimages_house_large_large
  Vanaf het begin van deze serie (2004) keek ik dit al samen met mijn ouders. Sinds een aantal maanden ben ik de serie weer eens opnieuw gaan kijken en ik kijk nu elke week of 2 weken nog een aflevering totdat ik het einde van de hele serie heb gezien.
  House gaat over een geniale arts die regels buigt (en breekt) om te zorgen dat zijn patiënten met mysterieuze, vaak dodelijke, klachten het alsnog overleven.
 5. The Client List
  show_543_thumbForVideoPanel

  In eerste instantie leek me dit een beetje teveel een vrouwenserie, maar ook hier een mooie dame (Jennifer Love Hewitt) en de schaduwkant van een leven (en op aandringen van vrouwlief) deed me overtuigen om deze serie te gaan kijken.
  Nadat de man van Riley besluit om, zonder enige uitleg, het huis en zijn gezin te verlaten beland Riley in een massagezaak, waar veel meer gebeurt dan alleen maar massages. In eerste instantie werkt ze hier alleen maar omdat het zo goed verdiend en ze zo voor haar gezin kan zorgen, maar ook dit blijft niet zo.

Naast deze series, heb ik nog een aantal andere series op mijn verlanglijst/wachtrij staan waar ik nog aan moet gaan beginnen. Ik ben erg benieuwd of jullie nog series hebben die ik echt nog MOET gaan zien en wat jullie van bovenstaande series vinden!

5 thoughts on “Je kind gaat naar bed, en nu?

 1. Ik ben één van de weinige die geen Netflix heeft. Maar ik neem wel heel veel complete series die op tv komen op, dat scheelt ook wel. Vooral Nederlandse series, zo moeten we nog Zwarte Tulp kijken en we zijn nu weer Celblok H aan het opnemen.

 2. Haha, bij ons precies dezelfde situatie! Ook hooked aan Netflix, staat standaard op na een uurtje of 7 ‘s avonds 😉

  Toen mijn man alleen het plaatje van de Client List zag, moesten we kijken 😮 Wij zijn groot fan van White Collar, Suits en zijn nu net begonnen aan Downton Abbey. Ik vind zelf Pretty Little Liars, Once Upon a Time en How to get away with murder heerlijk 🙂

  En dat thuis blijven vind ik, heel eerlijk, helemaal niet zo erg! Toen we nog geen kind hadden gingen we veel uiteten en een borrel doen in de stad, maar ik heb die tijd wel een beetje gehad. Ik kan er af en toe nog zeker van genieten maar het hoeft echt niet elk weekend meer! We zijn aardig burgerlijk geworden 😉

  1. Haha zitten hier dus in precies dezelfde situatie; vroeger gingen we graag erop uit; lekker eten en af en toe stappen, maar dat burgerlijke is zo erg nog niet. Wel plannen we nu elke maand minimaal 1 date night met z’n 2tjes om er even tussenuit te zijn; zo zijn we al wezen schaatsen en heerlijk uit eten geweest! En wat vond je van de client list?

   1. Wij plannen ook wel date nights, maar ik vind het wel een geregel hoor! Wij hebben dan helaas ook niet de luxe om opa en oma’s te vragen 🙁

    We vonden de Client List leuk, jammer dat er maar 24 afeleveringen waren!

    1. Dat is inderdaad lastig; hier hebben we inderdaad de luxe dat beide opa’s en oma’s graag op J passen (inclusief logeren) waardoor het veel minder geregel is. Wij vonden het ook maar weinig afleveringen en jammer dat het op deze manier eindigde. We dachten dat er nog wel een seizoen zou komen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge