* Winactie * Het fietsstoeltje: Bobike One Maxi

* Winactie * Het fietsstoeltje: Bobike One Maxi

Bobike One Maxi winactieDeze maand bestaat Tips voor Papa’s 1 jaar en is J alweer 2 jaar geworden. Dat, in combinatie met alweer ruim 900 volgers op Twitter, zorgt ervoor dat ik een hele coole winactie met jullie mag delen. In deze blog schrijf ik een review over het fietsstoeltje de Bobike One Maxi en, als klap op de vuurpijl, win jij misschien wel hetzelfde fietsstoeltje! Lees snel verder, zou ik zeggen ;-).


Een tijdje terug schreef ik al een blog over de Bobike Maxi City, dit was het eerste stoeltje dat wij kochten voor achterop de fiets van mijn vrouw. Het probleem hier thuis is, dat vrouwlief en ik ruim 30 cm schelen qua lengte; nogal een probleem als we maar 1 fiets met fietsstoeltje hebben natuurlijk. Het werd dus tijd voor een extra fietsstoeltje dat voor mijn fiets bedoeld was: een Bobike One Maxi.

Wat is de Bobike One Maxi voor fietsstoeltje?

De Bobike One Maxi is een fietsstoeltje met een strak en modern Nederlands design. Dit stoeltje is ontworpen voor achterop de fiets en kan gemonteerd worden door middel van een frame op de bagagedrager, of door middel van een zadelpenbevestiging. Het stoeltje is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren en is geschikt voor kinderen van 9 maanden t/m 6 jaar oud of tot 22 kg.

Veiligheid

Een van de belangrijkste dingen voor een fietsstoeltje, wat mij betreft, is veiligheid. Af en toe zie ik ouders met hun kind voorbij fietsen waarbij het kind in het stoeltje slaapt. Op zich niet zo’n probleem, maar het stoeltje waar deze kinderen dan inzitten biedt geen steun voor de nek waardoor ze bijna ondersteboven in het stoeltje hangen. De stoeltjes van Bobike zijn zo ontworpen dat je kindje altijd rechtop blijft zitten, ook wanneer je kleintje in slaap valt. De 2 gordels die over de schouders lopen, zorgen ervoor dat het hoofdje alleen maar een klein beetje naar voren kan kantelen.
Behalve de schoudergordels, kun je ook de voeten van je kleintje goed vastzetten. De twee “kuipjes” aan de zijkant van het stoeltje zorgen ervoor dat de voeten van je kleintje niet tussen de spaken terecht kunnen komen. Daarnaast kun je de voeten goed vastzetten door middel van 2 riempjes die eenvoudig in lengte te verstellen zijn.
Een ander stukje veiligheid is de groter reflector achterop het fietsstoeltje, deze zorgt ervoor dat je altijd goed zichtbaar bent, ook in het donker.

Bobike One Maxi schouderriem veiligheid

Bobike fietsstoeltje veiligheid voeten

Bobike fietsstoeltje veiligheid reflector

Design

Naast dat een fietsstoeltje veilig moet zijn, vind ik het ook belangrijk dat het stoeltje er stoer uit ziet. Stoere papa’s en mama’s moeten ook stoere fietsstoeltjes hebben, toch :-)? Met het strakke design van de Bobike fietsstoeltjes, en met name de Bobike One Maxi, kun je met een gerust hart je in de drukke winkelstraten vertonen. Bij deze winactie kun je dan ook meteen de stoerste kleur winnen: Urban Black!

Het slot

Bij het fietsstoeltje wordt ook een slot met kabel geleverd. Door middel van dit slot, zorg je ervoor dat het fietsstoeltje een stuk minder makkelijk gestolen kan worden. Het slot is een cijferslot, bestaande uit 3 cijfers. Het instellen van het cijferslot is helaas niet heel erg gebruiksvriendelijk. Je moet het uiteinde van de kabel in de onderkant van het slotje duwen en tegelijkertijd de cijfers in de gewenste combinatie draaien. Dit was bij het andere fietsstoeltje al geen succes, en blijkt ook bij dit stoeltje niet tot geheel tot de gewenste combinatie te lijden. Zorg er dus voor dat je, na het instellen van de gewenste code, niet heel veel gaat draaien aan de cijfers, want dan zou het zo maar eens kunnen dat je behoorlijk wat tijd kwijt bent met het achterhalen van de code…

Bobike fietsstoeltje slot

Montage

Zoals jullie ondertussen al wel weten, ben ik niet echt gezegend met klushanden. Ik was dan ook erg blij, dat het monteren van het fietsstoeltje wel erg makkelijk ging. Voor dit stoeltje (en deze winactie) heb ik gekozen voor een bagagedrager montage. Het monteren is letterlijk een kwestie van een paar minuten. Je haalt het frame voor op de bagagedrager op de verpakking en schroeft de boutjes een beetje los met de, meegeleverde, inbussleutel. Vervolgens schuif je de plastic beschermstukjes over de metalen plaatjes heen om te voorkomen dat je bagagedrager beschadigd. Vervolgens plaats je het frame op de bagagedrager, houd je het frame met een hand bij elkaar en draai je met de andere hand de boutjes weer losjes aan. Als alle boutjes (losjes) aangedraaid zijn, draai je ze kruislings goed vast.
Als het frame gemonteerd is op de bagagedrager, is het tijd voor het stoeltje zelf. Je kantelt het stoeltje naar voren toe en zorgt ervoor dat het metalen plaatje, aan de onderkant van het stoeltje, in de uitsparing van het frame valt. Zodra dit gebeurt, klik je het stoeltje op z’n plaats door het stoeltje naar achteren te kantelen.
Nadat het stoeltje vastzit, moet je het cijferslot met kabel vastmaken aan het frame van de fiets. Als ook dat gelukt is (en je de code dus nog goed hebt ingesteld/onthouden), is het tijd voor het laatste gedeelte van de montage. Aan het stoeltje zit nog een riempje bevestigd dat je om het zadel en de zadelpen van je fiets vast moet maken. Als je dit gedaan hebt, ben je Ready to Go en is het tijd om de kleine man/vrouw in het stoeltje te zetten en te gaan fietsen!

Bobike montage bagagedrager

Bobike fietsstoeltje montage bagagedrager

Bobike fietsstoeltje montage bagagedrager

Bobike fietsstoeltje bevestiging riem

De winactie

Nu je het hebt gezien hoe stoer, veilig en makkelijk te monteren dit fietsstoeltje is, ben je vast benieuwd hoe je dit fietsstoeltje kunt winnen?! Laat in de comments hieronder, of via een van de Tips voor Papa’s Social Media accounts (Twitter, Facebook of Instagram) achter waarom jij dit stoeltje graag wilt winnen. Wie weet ben jij dan binnenkort de trotse bezitter van dit fietsstoeltje! Deze winactie loopt tot en met vrijdag 20 mei 2016 23:59 uur. De winnaar van het fietsstoeltje krijgt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Deze winactie wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met Bobike. Mocht je niet de gelukkige winnaar zijn van het fietsstoeltje, dan kun je altijd nog op hun website zoeken naar verkooppunten waar je dit stoeltje, en nog vele andere fietsstoeltjes, kunt kopen.

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png

26 thoughts on “* Winactie * Het fietsstoeltje: Bobike One Maxi

 1. Ik zet het hier gewoon nog een keer: Ik wil deze graag winnen. Mijn man, de papa van onze zoon, is a.s. woensdag jarig en het zou een geweldig (verlaat) verjaardagscadeau zijn. Mels is nu nog te jong om in een fietsstoeltje te zitten, maar volgend jaar zou het best wel kunnen. Dan kan hij samen met papa papa’s grootste hobby uitoefenen: Fietsen. Lekker door de weilanden hier, naar de koetjes kijken en de buffels die hier lopen. Langs het Wilhelminakanaal fietsen en nog veel meer ritjes maken.
  Cindy recently posted…Sunshine Memories – Moederdag en jarigMy Profile

 2. Cool!! Ik, ofja, Thijs eigenlijk, is toe aan een nieuw stoeltje. Toevallig dit weekend al wat research gedaan.

  Weet jij misschien of je deze met fietstassen kunt gebruiken??

   1. Ah, thanks!
    Dat worden dan alleen “gezellige” ritjes in plaats van tripjes naar de supermarkt 😉

 3. Oh ja, dat zou mooi zijn. Vorige week maandag ben ik op de fiets, aangereden door een auto. Gelukkig vertel ik het na en komt het allemaal goed. Maar mijn kinderzitje is wel gesneuveld met mijn fiets.

 4. Ik zou dit stoeltje graag winnen. Vandaag hebben wij een fiets gekocht voor mijn man, zodat wij samen kunnen gaan fietsen. Ik zou graag die stoeltje winnen voor op zijn fiets. Zeker omdat deze aan de zadelpen gemonteerd kan worden. Ideaal voor mijn mans transportfiets.
  Mammabieb recently posted…Fit mamma?My Profile

 5. Vet coole winactie! Dochterlief wordt (eindelijk) te zwaar voor het oude fietsstoeltje dus wij moeten binnenkort een nieuwe aanschaffen. En laten er er nou net 1 van Bobike hebben. Niets over te klagen, super betrouwbaar en van goede kwaliteit. Kortom: ook ik zou ‘m graag willen winnen. 🙂 En van harte met je eerste blogjubileum natuurlijk!
  Romy recently posted…Waren we vroeger ook zo onbeschoft?My Profile

 6. Ooh wat een mooi stoeltje! Het is een behoorlijke zoektocht naar fiets stoeltjes dus we zijn al heel blij met dit artikel! Is natuurlijk nóg toffer dat we ook nog kans maken op het stoeltje! Wij doen graag mee. Mijn man is gelukkig wel geboren met “klushanden”, maar toch lijkt het me prettig dat het stoeltje eenvoudig te monteren is 😉 Mijn dochtertje zit nu nog bij mij op de fiets maar ik zie haar straks wel bij papa achterop zitten!

 7. Allereerst dubbel gefeliciteerd! Met kleine, grote J én een succesvolle blog. Met deze winactie doe ik graag mee 🙂

  Waarom? Peutergirl groeit inmiddels uit het voorste zitje en met een groeiende baarmoeder voor mini nr.2 zouden wij heeeeeel graag voorlopig met dit heerlijke weer nog een lange tijd willen rondcrossen met zo’n coole Bobike One Maxi achterop de fiets.
  Lori (Mama’s Jungle) recently posted…Duurzame dingetjes – editie 4My Profile

 8. Dat is nog een handige winactie. Mijn zoontje is net 2 geworden en het wordt zo langzamerhand tijd dat hij van het stuur naar de bagagedrager gaat. Maar zo’n fieystoeltje heb ik nog niet. Toch handig om te hebben. Anders om aan te schaffen. Nodig heb ik het toch. Je zou deze papa er heel blij mee maken!

 9. Erg leuk!
  Op mijn “papadag” ga ik altijd heerlijk fietsen met onze kleine.
  Hij mag nu achterop en daar heb ik nog een stoeltje voor nodig.

 10. Taart! Bitterballen! Kinderchampagne! (want we moeten nog verantwoord op de fiets) Van harte gefeliciteerd met het Tips-jubileum! Ik doe graag mee met deze winactie maar niet voor mijzelf….mocht ik de gelukkige zijn zal ik de fietsstoel geven aan een vriendin en haar dochter die er heel bijzonder super blij mee zouden zijn!

  .
  Lein recently posted…Rij impressie Kia Soul EVMy Profile

 11. Zo hee, wat een toffe stoel. Ik had op mijn to do lijst nog staan dat ik me moest oriënteren op een achterstoeltje. Bedankt dat jij dat voor me gedaan hebt 🙂 Ik doe graag mee met deze winactie!

 12. Oh ja! Ik doe graag mee! Niet voor mezelf maar voor m’n vriendin die nog geen week terug is uit zuid-Afrika om hun dochter op te halen. Een fietsstoeltje hebben ze nog niet en die zou heel erg van pas komen!

 13. Ja, deze wil ik wel graag winnen. Perfecte timing. Met een tweede op komst wordt het toch wel eens tijd voor de oudste om te verhuizen van een geleend voorstoeltje naar dit stoere achterzitje. Hij wordt een beetje groot om nog voorop te zitten. Mijn vriendin heeft behoorlijk last van nesteldrang dus zij zou hier ook heel blij mee zijn. En met een tweede op komst hebben we al genoeg kosten.

 14. Waarom ik het graag wilt winnen? Lastig hoor. Of nee eigenlijk toch niet. Door je review en mooie foto’s heb ik een goed beeld van het stoeltje gekregen. Daarnaast heb ik een voorzitje van Bobike waar ik meer dan tevreden over ben. Dus… daarom!
  Mary-Lou recently posted…De waarom fase is er!My Profile

 15. Deze zou perfect zijn voor op onze fiets; wij houden heel erg van fietsen en gaan liever op de fiets met ons kleintje dan met de auto!

 16. We hebben inmiddels twee kids maar alleen één fietsstoel. Een tweede fietsstoel zou erg handig zijn. Een bakfiets is voor ons te duur.

 17. Wat een gave actie. M’n dochtertje mag bijna op de fiets en we zijn zo gek op fietsen! M’n zoontje mag dan naar een achterzitje , maar die hebben we nog niet. Zou toch super gaaf zijn als we deze winnen zodat we lekker met z’n allen kunnen fietsen deze zomer!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge