* Product Review* : een nieuw bed voor J.: een boomhutbed

* Product Review* : een nieuw bed voor J.: een boomhutbed

Boomhutbed papa leen bakker montageAlweer een maand geleden was het zover: J. werd alweer 2 jaar oud. Aangezien onze kleine grote man behoorlijk hard groeit, paste hij bijna niet meer in zijn ledikant. Daarnaast vond hij het steeds interessanter om over de rand van zijn bedje heen te hangen. Het was wachten op het moment dat hij uit zou vinden hoe hij uit zijn bedje moest klimmen. We hadden nog geen cadeau voor zijn verjaardag bedacht en toen ik een actie bij Leen Bakker voorbij zag komen wist ik het: we gaan een nieuw bed voor zijn verjaardag kopen!

We waren al een aantal weken aan het bedenken wanneer nou het moment zou komen dat J aan een ander bed toe was. Toen was daar het moment dat Leen Bakker een super cool bed in de aanbieding had. Het bed dat we voorbij zagen komen heet het Boomhutbed Guusje en ja, het is echt zo cool als het klinkt! Het bed zit qua hoogte tussen een “normaal” bed en een hoogslaper in.

“Special features”

Naast de hoogte van het bed zijn er nog een paar speciale onderdelen bij dit bed. Zo is er een trapje waarmee je kindje zelf het bed in (en helaas ook uit) kan klimmen. Het is een trapje met 3 treden die niet ver uit elkaar staan; hierdoor kan je kleintje gemakkelijk klimmen.
Naast het trapje is het bedje volledig omringt door een soort hek, zoals je op de foto hieronder kunt zien. Dit is dus echt ideaal, want hierdoor kan je kindje niet uit bed vallen als die draait of rolt in z’n slaap. Het enige gedeelte van het bed dat open is aan de zijkant is bij het trapje. Dit is een smal stukje, dus de kans dat je kindje daar uit valt is minimaal. Ondanks dat, leggen wij toch altijd een grote knuffelhond voor het trapje, zodat er altijd iets voor ligt.

Vliegende hamers en hulp vragen

Omdat we het bed voor J. z’n verjaardag wilde geven, besloten we om het bed op de dag van zijn verjaardag te gaan monteren. Zoals jullie ondertussen al wel zullen weten, ben ik geen held als het op klussen aankomt. Menig hamer heeft hier al door het huis gevlogen bij het in elkaar zetten van een Bestå kast of een Lack tafeltje. Ik zag behoorlijk op tegen het in elkaar zetten van dit bed kun je je wel voorstellen. Om ervoor te zorgen dat de frustratie niet uit de hand liep had ik alvast mijn zwager ingeschakeld. Mocht ik er in mijn eentje niet uitkomen, kon ik het altijd nog even aan hem overlaten :-).

Tip: Als je een bed voor je kleintje in elkaar gaat zetten, zorg dan dat je minimaal met z’n 2en bent. Een helper heb je echt nodig bij bepaalde onderdelen, anders krijg je het bed niet in elkaar.

Het monteren van het bed

En dan is daar het moment dan echt aangebroken; dat bed zet zichzelf niet in elkaar, dus ik begon er toch maar aan…

 1. Leg alles goed klaar en lees de instructies goed door.
  bed leen bakker overzichtIdeaal aan dit bed is dat de zakjes waar de schroeven, etc. inzitten genummerd zijn. Zo kun je in de beschrijving lezen welke schroeven je nodig hebt, en dan het bijbehorende zakje terugvinden
  schroeven instructies bed
 2. De eerste stap is om het trapje in elkaar te zetten
  trapje boomhutbed leen bakker montage
 3. Zet vervolgens het voeteneind in elkaar
  voeteneind bed leen bakker montage
 4. Zet nu het hoofdeinde in elkaar
  hoofdeind bed leen bakker montage
 5. Vanaf dit moment heb je een “helper” nodig. Nu moet je de zijkanten aan het voeteneind en hoofdeind vastmaken
  montage boomhutbed leen bakker
 6. Zet nu de lattenbodem in elkaar en leg deze in de ombouw van het bed (let op: de lattenbodem is niet inbegrepen bij het bed van Leen Bakker)
  lattenbodem bed ombouw boomhutbed montage
 7. Rol vervolgens het matras uit en maak het bed op (let op: ook het matras wordt niet meegeleverd met het bed).
  matras boomhutbed leenbakker montage
 8. Laat nu je overenthousiaste zoon/dochter het nieuwe bed bewonderen en de boomhut inklimmen
  boomhutbed leenbakker voltooid montage

Overzicht

Het bed, zoals het uiteindelijk in elkaar staat, bestaat uit verschillende onderdelen. De verschillende onderdelen kochten wij bij Leen Bakker en IKEA:

Door een mooie actie bij Leen Bakker konden wij het bed dus met heel veel korting kopen; dit was een actieprijs uit de folder + 15% korting op de dag dat wij het gingen kopen.
Voor de lattenbodem waren we in eerste instantie aan het twijfelen hoeveel geld we hieraan uit wilden geven. Er zijn al lattenbodems voor ca. €15, maar de kwaliteit is echt beduidend minder. Aangezien J. hier de komende jaren in zal slapen besloten wij om een goede lattenbodem uit te kiezen, die dus niet eens zo heel veel duurder was.
Een goed matras is echt heel belangrijk voor een goede nachtrust. Ook hier zijn goedkopere varianten te vinden, maar ook hiervoor geld vaak: goedkoop is duurkoop. We kozen voor een memory foam matras dat bij de IKEA ook voor kinderen wordt aanbevolen. Andere (soorten) matrassen hebben verschillende zones voor hoofd, romp en benen, maar voor kinderen is dit niet nodig. Het beste is dus een egaal matras wat lekker ligt.

Conclusie

Al met al is het in elkaar zetten van dit bed mij 100% meegevallen. De instructies waren bijna overal erg duidelijk en dat zorgde voor een hoop gemoedsrust. Het mooiste van het hele project was nog wel de superenthousiast reactie van J.: hij is een uur lang non-stop zijn bed op en af geklommen en was letterlijk zo blij als een klein kind!
J. slaapt nu ongeveer een maand in zijn nieuwe bed en dit gaat tot nu toe erg goed; hij is 1 keer gevallen toen hij uit z’n bedje klom, maar hij blijft erg goed liggen in zijn bed. Zelfs als hij ‘s ochtends wakker wordt, roept hij gewoon om Papa en Mama in plaats van zelf uit bed te klimmen!
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het wel een behoorlijke investering, maar het is deze investering (tot nu toe) dubbel en dwars waard (wij hadden natuurlijk wel een hele mooie prijs i.v.m. de aanbieding).

Vanaf welke leeftijd slaapt jouw kleintje in een “groot” bed of ben je van plan hem/haar in een groot bed te laten slapen?

12 thoughts on “* Product Review* : een nieuw bed voor J.: een boomhutbed

  1. Dat was inderdaad ook iets waar wij op wilde wachten, maar toen we dit bed voorbij zagen konden moesten we het hebben . Tot nu toe gaat het helemaal prima in z’n nieuwe bed!

  1. Onder een schuin dak gaat het inderdaad niet passen; hij past hier ook eigenlijk maar net onder een recht dak. De actie was inderdaad echt heel fijn, normale prijs was toch behoorlijk duur

 1. Leuk bed! Ben ook van plan het te kopen! Ik vroeg me alleen nog af hoe hoog de hoogte onder het bedje is? Kunnen ze hier onder nog spelen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge