Liebster award

Liebster award

liebster award

De Liebster Award; ik had hem al een paar keer voorbij zien komen op verschillende blogs. Maar ik wist eigenlijk niet echt wat het inhield. Tot ik afgelopen zaterdag door Romy van Dochterlief genomineerd werd voor deze mooie award. Toen ik haar blog las, kwam ik erachter dat deze award in het leven is geroepen om “nieuwe” (kleinere) blogs in het zonnetje te zetten.

Bloggers beter leren kennen

Iedereen heeft ze wel:  een blog die je zelf graag leest, maar waarvan jij vindt dat deze nog te weinig door anderen gevonden wordt. De Liebster award is dus hier speciaal voor bedacht. Door middel van een aantal vragen leer je de genomineerde blogger beter kennen. Dit heb ik zelf ook al geprobeerd door de verschillende Wat als je moet kiezen TAG’s, maar de Liebster award is hier ook een mooie gelegenheid voor!

Vragen en antwoorden

Onderdeel van de Liebster award is, dat je als genomineerde, vragen beantwoord die degene die je genomineerd heeft, heet opgesteld. De volgende vragen werden mij voorgelegd door Romy:

 • Wat wilde je vroeger worden, en is dat uitgekomen?
  Mijn grote droom was om piloot te worden. In eerste instantie wilde ik F-16 piloot worden, maar toen ik daar niet voor geselecteerd werd, vond ik een “normale” verkeerspiloot ook wel een leuke optie. Het grote nadeel hieraan was, dat je toch wel een behoorlijk zak geld mee moet brengen (rond de € 120.000 :-O). Toen ik een aantal jaren geleden mijn opleiding in de voedingsindustrie had afgerond, besloot ik nu bijna 4 jaar te switchen naar de ICT. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb!
 • Ben je een ochtend- of een avondmens?
  Ik ben een echt ochtendmens! Niet alleen is onze kleine man altijd vroeg wakker (zo rond 06:30 uur), maar doordeweeks sta ik vaak ook al om 05:45 uur of 06:15 uur op. Ik ben dan mooi de files voor richting mijn werk, en kan op die manier ‘s middags ook nog wat tijd met vrouw en kind doorbrengen!
 • Wat vind je leuk aan het bloggen en wat minder leuk?
  Het leuke aan het bloggen is dat je een hele hoop nieuwe mensen leert kennen. Wel op een andere manier dan vroeger, maar daarom zeker niet minder leuk. Het is leuk om ervaringen met elkaar te delen. Ook het testen van nieuwe producten is iets wat ik leuk vind om te doen en wat mooi binnen het doel van mijn blog past.
 • Wat is je best gelezen artikel?
  Het best gelezen artikel is een artikel dat vorige week pas online kwam. In die blog maakte ik bekend dat ik over een aantal maanden weer Papa ga worden! Via deze weg wil ik nog een keer iedereen bedanken voor de vele en lieve reacties!
 • Groots en meeslepend leven of rust, reinheid en regelmaat?
  Dit is echt een spagaat voor mij. Ik vind het zelf heerlijk om groots en meeslepend te leven: zelf in een vliegtuig vliegen of parachute springen zijn dingen die ik graag zou willen doen. Aan de andere kant kan ik ook echt heerlijk genieten van de rust en het knusse van een gezinsleven binnen huis. Aangezien J. af en toe de nodige rust nodig heeft, kies ik dan toch maar voor rust, reinheid en regelmaat.
 • Wat vind je het leukste en wat vind je het vervelendst aan het ouderschap?
  Het leukste aan het ouderschap is het op zien groeien van je kind. Ik blijf het nog steeds bizar vinden hoe zo’n klein baby’tje binnen een paar maanden op kan groeien tot een grote peuter. Het ene moment ligt hij nog weerloos in de box, terwijl hij een paar maanden later vol tegen je in kan gaan en zijn wil door probeert te drijven. Het
  “vervelendste” aan het ouderschap is toch wel het geregel. Je kunt nooit meer spontaan even een avondje weg, zonder dat alles gepland wordt. Ook vakanties ga je toch op een hele andere manier plannen. Maar goed, ook hier geldt het cliché: “Je krijgt er zoveel voor terug”!
 • Ben je een bourgondiër of een sportfreak (en waarom?)
  Ik ben in eerste instantie een echte bourgondiër. Ik kan heel erg genieten van uitgebreid dineren. Ik kan genieten van een “simpele” hamburger in een eetcafé, maar ook het uitgebreid dineren in een sterrenrestaurant vind ik heerlijk. Helaas zit hier ook een keerzijde aan: ik kan niet ongehoord alles eten, zonder dit aan mijn lijf te merken. Op dat moment ga ik dan ook vaak fanatiek sporten. Op dit moment ben ik onder het mom van #fittepapa aan het kijken of ik weer wat overtollig vet kwijt kan raken. Binnenkort ga je hier meer over lezen op de blog!
 • Welk liedje is jouw guilty pleasure (en waarom?)
  Mijn Guilty Pleasure is toch echt wel Ignition van R. Kelly. Wanneer ik mijn dag niet echt heb, zet ik dit nummer op in de auto en is mijn dag ineens weer prima!
 • Wat is jouw meest irritante karaktereigenschap volgens anderen?
  Ik kan af en toe behoorlijk (lees: soms te) fanatiek zijn. Als het op spelletjes en sporten aankomt, heb je mij graag in je team erbij, maar kan het verschrikkelijk zijn om mij tegen te hebben. Ik probeer dan de grens op te zoeken en weet dat ik er af en toe overheen kan gaan.
 • Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
  Pff, dat is een lastige. Het eerste advies dat me nu te binnen schiet is een advies dat mijn moeder altijd geeft. Hoe langer je wacht, hoe beter het wordt. Vooral omdat ik wel eens ongeduldig van aard kan zijn, is het fijn om hier af en toe aan te denken. Als je bijvoorbeeld in een restaurant zit en niet kan wachten, kun je hieraan denken. Op deze manier geniet je toch net iets meer van het eten daarna!

Wie nomineer ik voor de Liebster award?

Hier moest ik toch echt even over nadenken. De blogs die ik erg leuk vind om te volgen, zijn niet meer de allerkleinsten (in mijn beleving). Ik ga toch maar een poging wagen:

De regels van de award

 • Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de award op je blog
 • Beschrijf jouw favoriete blog(s)
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Nomineer 5 tot 11 blogs
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
 • Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

Mijn vragen

De vragen die de genomineerden dan mogen beantwoorden:

 1. Waar schrijf je het meeste over op je blog?
 2. Wat is de reden dat je begonnen bent met je blog?
 3. Hoe lang blog je al?
 4. Welke social media gebruik je het meeste en waarom?
 5. Wat vind je het leukste aan het bloggen?
 6. Wat is jouw gouden tip voor een andere blogger?
 7. Wat is het ultieme doel van je blog?
 8. Hoe vaak schrijf je een blog en waarom?
 9. Heb je vaste artikelen en welke moeten wij echt lezen?
 10. Hoeveel uren per week steek je in je blog en is dit goed vol te houden?

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

cropped-cropped-tips-voor-papa-1.png

 

6 thoughts on “Liebster award

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge