Babykamer, what to do? + winactie

Babykamer, what to do? + winactie

babykamer winactie poster

Nu B bijna richting het 3e trimester van deze zwangerschap gaat, is het tijd om over praktische dingen na te gaan denken. Natuurlijk hebben wij nog een hoop spullen liggen van J die wij nog kunnen (her)gebruiken. Maar natuurlijk is het ook leuk om nieuwe dingen te kopen/in te richten. Zo blijft J op zijn huidige kamer slapen en gaan we de andere kamer op de eerste verdieping omtoveren tot een nieuwe babykamer voor onze 2e zoon.

De kleuren

Over de kleuren van de 2e babykamer moest ik wat meer nadenken.  Voor de babykamer van J waren we allebei er snel van overtuigd dat het iets met donkerblauw moest worden. Sowieso is dat de favoriete kleur van B, en zelf ben ik ook fan van blauw. Uiteindelijk is de kamer donkerblauw met zilveren accenten geworden. Dit kwam overal in terug: de wieg, zijn commode, de muren; het is een mooi geheel geworden. Voor de 2e babykamer had ik eigenlijk niet zo’n voorkeur qua kleuren, maar B wel. B was (en is) ervan overtuigd dat deze kamer blauwe en turquoise pastelkleuren als thema moet hebben. En wie ben ik dan om daar tegen in te gaan, toch?

Een creatieve kledingkast

Over de inrichting zijn we het nog niet helemaal eens. We hebben nog een tweetal van die “open-vakken Ikea kasten” staan. Die willen we met een beetje creativiteit om gaan bouwen tot kledingkasten voor de kleine man. B heeft ondertussen al verschillende deurtjes voor de kasten gekocht die ik er, met mijn 2 linkerhanden, nog “even” in moet bouwen. Dat wordt nog lachen dus… Ik zal maar wachten tot B en J een (mid)dagje weg zijn, zodat ze geen last hebben van mijn frustraties. B kwam van de week nog met een heel leuk idee om een stang tussen de 2 kasten in te plaatsen, waardoor je daar een hanggedeelte creëert. Klinkt als een prima idee moet ik zeggen!

Een nieuwe commode en bed?

Volgens de familietraditie zal deze baby, in ieder geval in het begin, in de familiewieg slapen. Of hij ook in het ledikant gaat slapen, waar J in heeft geslapen, weet ik nog niet. Deze is namelijk donkerblauw en past dan wellicht niet meer zo goed bij de rest van de babykamer. Bij de verschillende babywinkels heb ik ook leuke ledikanten gezien, dus misschien kies ik er daar wel een van uit. Voor wat betreft de commode zit ik nog behoorlijk in dubio. Het is namelijk nog best handig dat er bij J in zijn kamer nog een commode staat om hem op aan te kleden. Tot welke leeftijd hebben jullie de commode op de kinderkamer laten staan?

Iets voor aan de muur?

Maar alleen met meubelen en een likje verf op de muur ben je er natuurlijk nog niet. Het is ook leuk om de kamer wat op te vrolijken met iets leuks aan de muur. Zo heeft J al een gepersonaliseerde klok en een voetbalshirt met zijn naam erop. Maar voor baby 2 hebben we nog niets. Totdat we op de website van Alles Pluis uitkwamen. Hier kun je namelijk, onder andere, hele coole posters bestellen met allemaal oude kinderversjes erop met een mooie afbeelding. Zoiets moet dan ook zeker aan de muur komen in de kamer van onze 2e zoon. Ik ben nog een beetje aan het twijfelen welke poster(s) ik nu het leukste vind. Een paar van mijn favorieten zijn:

(Uiteraard) de Superhelden poster:

babykamer winactie poster superhelden bed

De “Schipper mag ik overvaren” poster:

babykamer poster winactie schipper overvaren

En voor de wat grotere kinderen: de Monsters poster (met gratis anti-monster spray!)

babykamer winactie poster monsters verboden anti-monster spray

Winactie

En weet je wat nu het leukste is? Ik mag één poster onder mijn volgers/lezers verloten. Wil jij kans maken op zo’n coole poster voor aan de muur van de slaapkamer van jouw kleintje? Laat dan hieronder in de comments achter welke poster jij graag op de kamer zou hangen en waarom. Het wordt ook erg gewaardeerd als je deze actie even op Facebook deelt en je kunt natuurlijk ook altijd even op de Facebookpagina van Alles Pluis kijken!

Mocht je nu onverhoopt niet in de prijzen vallen. Op de site van Alles Pluis kun je zelf zo’n coole poster bestellen voor maar €12,50. Als je dan nog andere posters en/of kaarten besteld en op meer dan €50,00 uit komt, dan ontvang je je bestelling ook nog eens gratis.

 

P.S. Voor nog meer leuke foto’s, weetjes en berichten kun je Tips voor Papa’s ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram!

Deze winactie loopt tot en met 16 november 2016 23:59 uur en de winnaar zal persoonlijk bericht ontvangen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

8 thoughts on “Babykamer, what to do? + winactie

 1. Lastige keuze, maar wel een leuke kleuren combinatie…. ik zou eigenlijk niet weten wat ik zou doen als er een tweede zou komen…
  Super toffe winactie, ik doe mee voor de slaap lekker kleine man of de giraf…
  Wij hebben nu een tekst op de muur met twinkel twinkel little star…… maar daar vind ik hem nu al iets te groot voor worden haha. Zo’n poster zij dus super tof zijn.
  Mèlanie recently posted…Meet the bloggers… Meet NielsMy Profile

 2. He wat leuk! Lastig hè, weer van alles verzinnen voor de babykamer? Moet wel lachen om die kastdeurtjes inhangen. Don’t argue with a pregnant woman Die superhelden poster vind ik wel erg leuk om ook aan de muur te hebben hangen. We zijn hier allemaal Marvel fan! Succes met de laatste dingetjes en ben benieuwd naar het resultaat liefs!

 3. Lijkt me, ondanks alle lastige beslissingen, toch wel superleuk hoor. Om zo’n kamertje in te mogen richten voor je kleine uk! Ik zou zelf graag de tweede poster winnen, maar dan voor mijn neefje. Hij is GEK op boten, en weet er alles over te vertellen. Sterker; hij praat mij er vaak uit, als het gaat om de details. En hij is nog maar 3….
  marjolein recently posted…Met een tennisbal tussen je benen in IkeaMy Profile

 4. Wij hebben de babykamer net af, en ons dochtertje die vorig weekend geboren is kan er fijn slapen. Maar we hebben nog een plekje over waar zo’n leuke poster zeker niet zal misstaan. Moeilijk kiezen, maar ik denk dat we gaan voor de poster Slaap Lekker Kleine Meid.

 5. Hoi allemaal. Leuk dat jullie hebben meegedaan aan de winactie. Heb je niet gewonnen? Niet getreurd.
  Met de kortingscode ‘tipsvoorpapas’ krijg je t/m 31-12-2016 20% korting op alle posters bij Alles Pluis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge