Druk, druk, druk – Een voorbeeldige Baby en een terror Peuter

Druk, druk, druk – Een voorbeeldige Baby en een terror Peuter

druk druk druk voorbeeldige babty en terror peuter

Misschien hebben jullie het de laatste tijd gemerkt, maar het is wat rustiger op Tips voor Papa’s. De afgelopen weken was het behoorlijk druk, zullen we maar zeggen. Druk op het werk, druk thuis, druk met alle veranderingen sinds D geboren is; eigenlijk overal druk. Aan het eind van de dag ben ik (en zijn wij) zo kapot dat we nergens meer energie voor hebben.Wat er allemaal veranderde? Je leest het in deze update

Werkdruk

Op het werk is het de laatste weken echt chaotisch. Ik zit veel op de weg richting klanten. Het vervelende is, dat al deze uren op de weg onder eigen tijd zijn. Wanneer ik naar een klant in Amsterdam of Zuid-Limburg moet, zit ik eerst anderhalf uur (of langer) in de auto, moet ik dan nog 8 uur werken en vervolgens ook nog terug naar huis. Met name de terugreis kost vaak (veel) meer tijd door de vele files onderweg. Ook ging ik nog 3,5 dag naar Engeland voor workshops. Je kunt je voorstellen dat je dan blij bent als je nog wat tijd met de kids door kunt brengen, voor ze naar bed moeten.

Druk thuis

Niet alleen op het werk is ‘genoeg te beleven’, maar ook thuis gebeurt er van alles. De eerste 2 maanden waren nog redelijk overzichtelijk. D gedroeg zich prima en sliep met de week beter. J pikte het ook allemaal goed op. De laatste paar weken is er bij J wel behoorlijk wat veranderd. Gedroeg hij zich steeds meer als een grote jongen voordat D geboren werd, nu is dat wel anders. J lijkt weer een beetje terug naar zijn babytijd te gaan. Hij wil vaker een ‘melkje’ (van die poedermelk) en slaapt ook minder goed. Hij wordt ‘s nachts vaker wakker en slaapt ook minder lang.

Een baby van 3 maanden

Maar genoeg over ons. Nu weer even terug naar D, die komende week alweer 3 (!) maanden oud wordt. En wat ontwikkelt hij zich snel zeg. Vooral de laatste 2 weken gaat het echt megasnel. Hij begint echt al flink wat  te brabbelen. Daarnaast begint hij ook al een beetje te ‘kruipen’ op zijn rug. Als hij op zijn aankleedkussen ligt, duwt hij met zijn voeten naar beneden en beweegt hij al wat omhoog. Ook is hij al flink aan het kwijlen; het lijkt er dus op dat de eerste tandjes nu al op komst zijn.

https://www.instagram.com/p/BUNFDSMFFPF/?taken-by=tipsvoorpapas

Een voorbeeldige Baby en een Terror Peuter

Nu mogen we over D eigenlijk sowieso niet echt klagen. Overdag wil hij wel veel bezig gehouden worden en slaapt hij net zo weinig als J dat deed, toen hij die leeftijd had, maar ‘s nachts is het een heel ander verhaal. J sliep na 9 maanden nog steeds niet door, terwijl D nu eigenlijk al 3 weken het ‘s nachts prima doet. Het hoogtepunt was een nacht waar hij van 21:00 uur tot 07:30 uur sliep! Bij J gaat het dus helaas net de andere kant op. Hij wordt tegenwoordig weer bijna elke nacht een paar keer wakker. Soms klaagt hij alleen wat in zijn slaap, maar de laatste dagen voert hij een heftige strijd om in ons bed te kunnen slapen.

Wel of niet in ons bed slapen

En vooral die strijd vind ik zelf een heel lastig iets. Toen J een aantal maanden geleden ook zo slecht sliep, kwam hij wel eens bij ons in bed liggen. Dit was verre van ideaal. J is nogal een onrustige slaper, waardoor hij ons de halve nacht wakker hield met rondslingerende armen en schoppende benen. Je kunt je dan ook voorstellen dat wij proberen om hem toch zoveel mogelijk in zijn eigen bed te laten slapen. Maar deze week is het toppunt bereikt. Je krijgt vaak het advies om je kind maar te laten roepen/huilen, maar daar zitten grenzen aan. Nadat hij gisteren meer dan 2 (!) uur aan het roepen was, konden we niet meer. Wij hebben hem toch maar in ons bed laten slapen. Ik kan je vertellen dat 3 uur slaap niet ideaal is als je gewoon moet werken…

Hoe nu verder?

De komende tijd zal het nog wel wat rustiger blijven op Tips voor Papa’s. Op dit moment moet ik nog even zoeken naar een goede balans tussen 2 kinderen (en een vrouw), werk, vrije tijd, sporten en de blog. Ik vind het wel super dat jullie toch nog regelmatig mijn blog weten te vinden. Ik ben dan ook niet van plan om te gaan stoppen met bloggen, maar het zal de komende weken nog wat minder frequent zijn. Wel heb ik nog een aantal leuke ideeën op de plank liggen die zeker een vervolg gaan krijgen!

 

Ik vond het opvallend hoe de eerste 2 maanden met 2 kids eigenlijk prima te doen waren, maar dit na 2 maanden ineens heel erg veranderde. Hoe hebben jullie dit ervaren bij je eerste (en eventuele tweede, derde, etc.) kindje?

 

2 thoughts on “Druk, druk, druk – Een voorbeeldige Baby en een terror Peuter

  1. Jeetje man! Wel herkenbaar ook ergens hoor. Dion werd stierlijk jaloers toen Indy werd geboren en dat is er na twee jaar nog niet helemaal uit. Ook hij wilde ineens weer een flesje en begon als een baby te praten en zich als een baby te gedragen. Waarschijnlijk omdat hij gewoon dezelfde aandacht wilde hebben als Indy kreeg. Ik ben absoluut geen voorstander van kinderen in ons bed te laten slapen omdat ik dan zelf geen nachtrust krijg. Maar ik moet zeggen dat ze bij ons ook nog nooit tot twee uur hebben lopen roepen. Wat een hell lijkt me dat voor jullie zeg. Dan kan ik me voorstellen dat je toegeeft. Ook stom trouwens dat je uren op de weg voor jezelf zijn. Vind ik eigenlijk niet eerlijk. Wat moet jij dan wel niet een lange dagen maken zeg. Heel veel succes en sterkte voor jullie thuis. Hopelijk komt alles snel in een wat rustiger vaarwater.
    yasmin recently posted…Nieuw huis #1My Profile

    1. Thanks voor je lieve berichtje! Aan de andere kant kan ik gelukkig soms ook thuis werken of op kantoor (25 min rijden). We hopen dat slapen komende tijd beter gaat iig

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge