Gastblog: de beste Maaltijdbox voor het hele gezin

Maaltijdbox Hello Fresh Allerhande Beebox
Helemaal hip: De Maaltijdbox

Je ziet ze steeds meer voorbijkomen: maaltijdboxen. Als je door de stad loopt wordt je bijna gesmeekt om ‘het toch eens te proberen’. Helaas krijg ik er dan meteen een afkeer van. Als ik iets nieuws wil proberen, dan ga ik daar zelf wel naar op zoek. Maar aan de andere kant klinkt zo’n maaltijdbox ook wel als een uitkomst. Als je als ouders allebei werkt, heb je vaak toch minder tijd voor boodschappen en elke avond iets nieuws te bedenken. Maar welke box moet je dan nemen? Hans van Maaltijdbox.org heeft daar iets op bedacht en zet in deze gastblog een aantal maaltijdboxen op een rijtje.

De beste maaltijdboxen voor het hele gezin

De maaltijdbox is hot! Meer en meer huishoudens genieten van het gemak van zo’n boodschappenpakket bomvol verse ingrediënten inclusief recepten voor 3 – 5 maaltijden. De maaltijdbox is ontzettend populair bij jonge gezinnen.In deze blog vind je alles wat je moet weten over dit nieuwe concept. Wat is een maaltijdbox, waarom is het handig voor jonge gezinnen, en wat zijn op dit moment de beste boxen?

De maaltijdbox

De maaltijdbox kennen we in Nederland sinds 2010. Het was destijds het Amsterdamse “De Krat” dat als eerste houten kratjes met verse ingrediënten naar haar klanten stuurde. Grote bedrijven als HelloFresh, Marley Spoon en later ook Albert Heijn pikten dit snel op en begonnen ook een maaltijdbox. Een maaltijdbox kun je het beste omschrijven als een doos met daarin alle benodigdheden voor 3 of meer gezonde maaltijden. In zo’n box vind je ook altijd een receptenkaart: hierop vind je duidelijke instructies hoe je de verschillende gerechten snel op tafel zet.

Een maaltijdbox speciaal voor jonge gezinnen

De laatste jaren zien we dat veel maaltijdboxen een speciale “gezinsbox” of “familiebox” lanceren. Dit is een maaltijdbox die speciaal gericht is op gezinnen met jonge kinderen. Wat voor concrete voordelen heeft zo’n box nu precies te bieden?

  • De box bevat kindvriendelijke recepten, lekker voor jong en oud
  • Kinderen maken al op jonge leeftijd kennis met verschillende groenten, vlees, en kruiden
  • Sommige boxen leveren recepten met een speciale taak voor de kleine kok. Zo betrek je de kinderen op een leuke manier bij het koken
  • De gerechten staan snel op tafel. Veel gezinnen zijn al druk genoeg, en dan is het prettig dat het koken niet al te veel tijd in beslag neemt
  • Je hoeft amper nog naar de supermarkt. Alle boodschappen worden bij je thuisbezorgd
  • En last but not least: de meeste boxen zijn hartstikke gezond. Veel groenten, weinig pakjes en zakjes. Ideaal voor de ontwikkeling van jonge kinderen!

Onze top-3 familieboxen

  1. Allerhande Familiebox – €49,00

Deze Familiebox van Albert Heijn bevat 3 kindvriendelijke gerechten voor 2 volwassenen en 2-3 kinderen. Deze box kost €49,00. De recepten zijn getest door kinderen, dus 100% kindvriendelijk. De recepten staan binnen 20 – 30 minuten op tafel. Bij AH kun je ook direct al je overige boodschappen bestellen. Neem je de Allerhande Box? Dan betaal je standaard geen bezorgkosten

+ Goed gevulde box, mogelijkheid om overige boodschappen mee te bestellen, geen abonnemen

Beperkte keuze in recepten

Allerhande Maaltijdbox

  1. Gezins Beebox van Willem & Drees – vanaf €39

Vind je het belangrijk dat het eten op je bord op een duurzame manier tot stand is gekomen? Kies dan voor de 100% biologische Gezins Beebox van Willem & Drees. Deze box bevat pure ingrediënten, rechtstreeks afkomstig van echte Hollandse boeren. Puurder dan dit krijg je het niet. De Gezins Beebox bevat altijd een gerecht die kinderen nieuwe smaken laat ontdekken. In de recepten vind je altijd een taak voor de kleine kok. Leuk en leerzaam. 

+ 100% biologisch, pure ingrediënten van echte Nederlandse boeren

Geen keuze in recepten, minimale afname van 2 boxen

  1. HelloFresh Familiebox – vanaf €39,00

HelloFersh is de meest bekende maaltijdbox van Nederland, en biedt nu ook speciaal kindvriendelijke recepten. Bij HelloFresh heb je wekelijks de keuze uit 12 gevarieerde en gezonde recepten. Elke week kun je kiezen uit minimaal 3 kindvriendelijke recepten. Het mooie aan HelloFresh is dat je 100% flexibel bent. Je kunt eenvoudig een weekje kiezen voor recepten die niet persé kindvriendelijk zijn, maar bijvoorbeeld vegetarisch of glutenarm.

+ Veel keuze in recepten, eenvoudig boxen inplannen, speciale 20-minuten recepten

Na afmelden nog regelmatig gebeld en gemaild

 Hello Fresh Maaltijdbox

Bedankt voor je leuke gastblog Hans! Je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt om een keer zo’n maaltijdbox te gaan proberen.

Hebben jullie wel eens zo’n maaltijdbox geprobeerd en zouden jullie het aanraden?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge