Carnaval: zoektocht naar de perfecte outfit voor je kind(eren)

Carnaval: zoektocht naar de perfecte outfit voor je kind(eren)

Carnaval perfecte kinder outfit kostuum
Carnaval staat alweer voor de deur. Nog maar een paar dagen en dan gaat (bijna) alles onder de rivieren weer helemaal los. Toen ik nog in de periode zat dat ik regelmatig ging stappen, vond ik het wel een leuk feestje. Een hoop bier, foute muziek en je nergens voor schamen. Maar hoe anders is dat als je 2 kinderen hebt…

De Optocht(en)

Bij de kids gaat het natuurlijk veel meer om jezelf leuk verkleden en je vergapen aan de mooie praalwagens tijdens de plaatselijke carnavalsoptochten. Persoonlijk vind ik de optochten in de dorpen een stuk leuker dan de stad. In de stad is het veel commerciëler en bestaat het grootste gedeelte uit bezopen jongeren met iets dat op een praalwagen moet lijken. Maar in de dorpen wordt er veel meer aandacht aan de wagens besteedt. Ook is er veel meer interactie met de mensen die aan de optocht meedoen.

Verkleedpartijen

Maar als je carnaval zegt, zeg je automatisch ook verkleden of carnavalskostuums. Van een boerenkiel tot een koeienpak; er komt van alles voorbij. Maar ook voor kinderen zie je steeds meer creatieve “vermommingen” voorbijkomen. Vorig jaren ging J verkleed als Iron Man, astronaut en holbewoner, maar die outfits is hij dit jaar ontgroeid. Een nieuwe zoektocht naar het ideale carnavalskostuum ging van start. Hopelijk blijft het dit jaar bij één kostuum, maar B denkt daar anders over…

https://www.instagram.com/p/BFrTQ0IsOxG/

Super Mario

Sinds dat wij een zo’n moderne SNES mini in huis hebben, speelt J het liefst de hele dag. En dan is er met name 1 reeks van spellen die hij geweldig vindt: Super Mario. Toen wij dan ook moesten nadenken over z’n kostuum voor dit jaar, was de keuze snel gemaakt: het moest Super Mario worden. Een paar weken geleden kreeg ik een hele enthousiaste mail voor een samenwerking met online carnavalswinkel Vegaoo.nl, die o.a. Carnavalskleding verkopen. Deze samenwerking sluit dan ook prima aan bij onze zoektocht. Op de site staan allerlei varianten van het Super Mario pak, maar deze: met handschoenen, pet én nepsnor was toch wel favoriet!

Super Mario Carnaval Carnavalskleding Vegaoo

Een kostuum voor D z’n eerste carnaval

Maar we konden natuurlijk niet alleen voor J een leuke outfit kiezen. Ook D moet zijn eerste carnaval goed kunnen beleven. Met het koude weer voor de deur, besloten we voor hem een lekker warm kostuum te kiezen. We twijfelden tussen wat verschillende varianten, maar uiteindelijk vonden we het apenpak toch wel het leukste! En geef toe, dit apenpakje is toch wel erg schattig 🙂 .

Carnaval Apenpak Vegaoo Carnavalskostuum

 

Nu is het maar te hopen dat het weer met Carnaval een beetje meevalt. Het mag best koud zijn, zo lang het in ieder geval maar droog is. Want niemand zit natuurlijk te wachten op een optocht kijken terwijl het zeikt van de regen…

 

Deze blog is een samenwerking met Vegaoo.nl

9 thoughts on “Carnaval: zoektocht naar de perfecte outfit voor je kind(eren)

  1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal niets met Carnaval heb, maar wát een leuke outfits! Te gek zeg. Je zou er spontaan zin van krijgen om toch mee te doen 🙂 Ik hoop inderdaad op niet al te koud maar in ieder geval ook niet te nat weer. Duim voor jullie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge