De Snack-Tag

De Snack-Tag

Snack Tag chocolade melk slagroom
Ken je dat gezegde: “Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist”? Ik moest er meteen aan denken toen ik door Kimberly van Beebs and Moms gevraagd werd om de Snack-Tag in te vullen. Zoals jullie de afgelopen maanden wel hebben kunnen zien, hebben wij een Airfryer. Dat ding is eigenlijk wel echt een must als je van een snack op z’n tijd houdt. Je hoeft geen vet/olie te verwarmen, zet dat ding aan en, letterlijk een aantal minuten later, is wat je er ook in doet, klaar 🙂 . Maar wat voor snacks vind ik dan lekker, en kun je deze dan ook in de Airfryer maken?

De Snack-Tag

Maar waar komt die Snack-Tag vandaan? Merel van Lotus Writings bedacht de Snack-Tag als een soort ‘tegengeluid’ voor de gezondheidshype waar alles maar steeds groener en meer verantwoord moet. Natuurlijk is het goed om gezond (en afwisselend) te eten, maar een snack op z’n tijd is zeker niet verkeerd. Benieuwd naar waar mijn ‘snack-hart’ sneller van gaat kloppen? Lees dan snel verder 😉 .

Snack Q&A

Disclaimer: ik kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor een mega hongeraanval, of watertanden naar aanleiding van de volgende plaatjes en antwoorden 🙂 .

Wat is je favoriete Fast Food restaurant?

We beginnen meteen met een lastige vraag zie ik. Een favoriet Fast Food restaurant is vooral afhankelijk van wanneer ik er voor het laatst heb gegeten. Als ik ergens al maanden, of langer, niet ben geweest, klinkt het altijd wel interessant. Maar als ik ergens een paar weken eerder ben geweest, dan hoef ik daar niet zo snel weer naartoe. Maar als ik dan toch moet kiezen, dan kiezen ik voor de KFC. Een hamburger op zijn tijd is lekker, maar de (verschillende soorten) kip van de KFC zijn moeilijk te overtreffen. Wist je trouwens dat je ook heerlijke gebakken gebakken kip met de Airfryer kunt maken.

Zoete of zoute popcorn?

Zonder twijfel: zout, maar dan wel met een groot glas Cola (Light/Zero) erbij. Van die zoete popcorn kan ik maar weinig genieten. Een paar stukjes zijn prima, maar daarna verveelt het mij al. Ik ben sowieso meer van de hartige, dan de zoete dingen. Helaas is het (volgens mij) niet mogelijk om popcorn met een Airfryer te maken. Wel hebben we dit ‘ouwe besje’ van de (schoon)familie gekregen. Een zakje butterfly popcornkorrels kopen (bij de AH bijv.) en in de machine gooien. Het lekkerste is dan om in het bijgeleverde bakje wat boter met zout te doen!

https://www.instagram.com/p/BPQaXdEBup4/

Wat is je favoriete ijsje?

Zo simpel, maar o zo lekker: Italiaans schepijs. En dan het liefste een bakje (want hoorntjes zijn bah) met 1 bolletje Limoncello en 1 bolletje Citroen. Mocht je in de buurt van Eindhoven komen, of er wonen, dan moet je zeker eens bij IJssalon Kees (Geldrop), De IJsboutique (Eindhoven), of IJssalon ZinIn (Winkelcentrum Woensel) langsgaan. Bij al deze ijssalons kun je heerlijk ijs krijgen!

https://www.instagram.com/p/BILSBa6AVM-/

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit hebt gehad

Oei, hier ga ik iemand (lees: mijn vrouw) tegen haar schenen schoppen. Als hobby maakt zij namelijk wel eens een taart en die zijn dan ook erg lekker. Maar als ik terugdenk aan de allerlekkerste taart, dan denk ik terug aan onze bruiloft. We kregen onze taart als trouwcadeau van mijn ouders. Een oude overbuurman, die vroeger patissier is geweest, dook speciaal voor ons nog eenmalig de keuken in om een bruidstaart te maken. Beschuitdeeg met verschillende lagen aardbeien- en citroenbavarois met fondant en marsepein eroverheen. En ja, dat was echt zo lekker als het klinkt!

Thuisbezorgd.nl of zelfs iets te snacken maken?

Op de een of andere manier ben ik altijd beetje teleurgesteld als ik op Thuisbezorgd kijk. Ik kom alleen de standaard dingen hier tegen, zoals: pizza, shoarma, kebab, friet. Helaas bezorgt Deliveroo of Foodora nog niet hier in de buurt. Als ik iets lekkers in huis heb, dan kies ik toch voor zelf iets te snacken maken. Alleen bij ‘hoge nood’ komt de pizza of kebabbezorger hier wel eens aan de deur. Vaak valt het daarna toch ook nog eens tegen… 😐 .

Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ben ik meer van de hartig dan van het zoet, dus dan kies ik voor een kaasplankje. Ik ben alleen wel een lastig iemand als het op kaas aankomt. Van brie of Camembert word ik niet echt warm. Doe mij dan maar liever een plankje met antipasti, zoals olijfjes, verschillende soorten vlees en stukjes kaas. En dan het liefste met een lekker glas whisky erbij!

https://www.instagram.com/p/BWf2xUll23w/

Wat is je favoriete tussendoortje?

Tussendoortjes vind ik een lastig iets. Vaak vergeet ik overdag tussendoortjes te eten. Meestal hou ik het bij ontbijt, lunch en avondeten. Maar dan na het avondeten wordt het gevaarlijk. Een plankje met antipasti bijvoorbeeld, of, als ik weinig tijd heb, gewoon een plakje vlees uit de koelkast. En op het werk tussendoor altijd wel wat fruit. Dat is trouwens wel echt een super idee hoor: dat je baas zorgt dat er (gratis) fruit op je werk is.

Warme of koude appeltaart?

Voor de binnenkant: warme appeltaart. Voor de buitenkant: koude appeltaart. Ik hou van de warme appelvulling, maar de korst moet wel stevig/krokant zijn. Klinkt als een uitdaging, maar ik heb dat dus laatst eens in de Airfryer geprobeerd (Ja, daar is die weer) en dat is dus heerlijk!

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Ik ben eigenlijk een heel saai terrasjes-mens. Als we met z’n allen ergens heen gaan, is er weinig tot geen tijd om iets te eten te bestellen (iets met 2 ongeduldige kinderen). Als we met z’n tweetjes, of ik met vrienden ga, dan probeer ik wel wat te variëren. Soms een kaasplankje, soms een bittergarnituur, maar soms ook gewoon lekker lunchen met een salade.

Wat is je favoriete chipssmaak?

Voor wat betreft chips, ben ik altijd wel voor iets geks te porren. Als er een nieuwe smaak in de winkel ligt, zoals Patatje Joppie, of Reggae Chicken, wil ik die altijd proberen. Maar mijn echte favoriete chipssmaak? Op z’n tijd Lays Tomato Ketchup, of anders Paprika chips van Croky (want Croky is lekker dikke/krokante chips 🙂 ).

En, loopt het water bij jullie al in de mond naar het lezen van al dat lekkers? Ik ga morgenochtend maar weer eens een vers glaasje sinaasappelsap persen ter compensatie :). Ik ben heel benieuwd naar jullie favo snacks en hoop dat jullie de Snack-Tag ook in willen vullen Mom On Top en Hare Maristeit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge