Homemade Trio KFC kip

Homemade Trio KFC kip

Homemade Trio KFC Kip
B. vroeg vandaag waar ik zin in had qua eten. Ik wilde iets met kip eten, maar wilde eens iets anders. Sinds dat ik samen met B ben, is ook het soort eten waar ik van houd veranderd; het is wat ‘exotischer’ geworden 🙂 . Als ik naar inspiratie op zoek ben qua eten, kom ik vaak al snel bij Geertje (Life’s About) uit. Daar vind je genoeg recepten die vaak in een handomdraai te maken zijn. En zo kwam ik uit bij de KFC Hotwings.

Ingrediënten voor deze variant op KFC Kip

Gelukkig hadden we bijna alle ingrediënten al in huis. Ik hoefde alleen nog even naar de winkel voor kip en karnemelk. In plaats van kippenvleugels, koos ik voor kipfilet. Waarschijnlijk ken je de Chicken Strips van de KFC wel; die lust J wel in tegenstelling tot kippenvleugels. Verder gebruikte ik dezelfde ingrediënten als Geertje:

 • 800 gram kipfilet
 • 150 gram bloem
 • 1 ei
 • 100 ml karnemelk
 • 2 theelepels uienpoeder
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 2 theelepels oregano
 • 1 theelepel peper
 • 2 theelepels zout
 • 5 theelepels paprikapoeder
 • 1 eetlepel honing
 • 3 eetlepels (hete) chilisaus
 • Zonnebloemolie of frituurvet

De voorbereiding

Meng alle droge ingrediënten door elkaar en meng de karnemelk met het ei. Snijd vervolgens de kipfilet in brede repen en haal ze door het poedermengsel, dan door de karnemelk/ei en dan weer door het poeder. Daarna verdeelde ik de kip in 3 delen.

Drie verschillende bakmethodes

Zoals jullie al weten, hebben wij sinds een paar maanden een Airfryer. Wij zijn hier tot nu toe echt heel erg tevreden over. Zelfs een “gewoon” stukje vlees bakken wij vaak in de Airfryer in plaats van de pan. Toen ik las dat Geertje de KFC Hotwings in olie had gebakken, was ik nieuwsgierig hoe deze dan uit de pan en uit de Airfryer zou smaken.

Uiteindelijk maakte ik de Chicken Strips op de volgende manier:

 • In de Airfryer : 10 min op 200 graden
 • In de pan: om en om bakken gedurende ca 10 min (tot goudbruin)
 • Gefrituurd: ca. 7 op ca 100 graden

Het resultaat

Het resultaat van deze 3 verschillende bereidingen was toch wel verrassend. Ik twijfelde van tevoren al of de Airfryer of de frituur. Het bakken in de pan gaf inderdaad het minste resultaat. De pan wordt niet op de juiste manier heet genoeg, waardoor het deeg niet lekker krokant wordt. Tussen de Airfryer en de frituur was het een nek-aan-nek race. Uit de frituur krijg je het krokantste resultaat en blijft het deeg ook het beste aan de kip plakken. De smaak van de kip uit de Airfryer is daarentegen het lekkerste. Het nadeel van de Airfryer is dat het deeg veel aan het mandje blijft plakken. Ik denk dat ik dan toch voor de frituuroptie moet kiezen.

Maak jij zelf wel eens gebakken kip en heb jij nog een perfecte tip/recept. Ik hoor ze graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge