Spelletjesmiddag op de basisschool

Spelletjesmiddag op de basisschool

Spelletjesmiddag
Sinds gisteren heb ik kennisgemaakt met een heel nieuw fenomeen (voor mij): Spelletjesmiddag op de basisschool. Nu B richting week 32 van de zwangerschap van de derde gaat, is mijn hulp steeds meer gewenst. Ik probeer hier zo goed en zo kwaad als het kan dan ook bij te helpen. Dat betekent niet alleen ‘s nachts opstaan als D huilt en een flesje wil, maar ook kids naar school brengen en ophalen bijvoorbeeld. En sinds gisteren dus ook helpen met het fenomeen ‘Spelletjesmiddag’.

Even bijpraten

Voordat we in het fenomeen ‘Spelletjesmiddag’ duiken, eerst even bijpraten. Wederom vanwege drukte thuis en op het werk komt het er de laatste tijd (te) weinig van om blogs te schrijven. Een gemiddelde dag bestaat uit: opstaan om 6 uur, werken, thuiskomen rond 17 uur, kids vermaken/koken, eten, kinderen naar bed, studeren voor cursus en een paar uurtjes slapen. Je kunt je voorstellen dat het dan lastig is om ook nog wat tijd vrij te maken om te bloggen. Hopelijk komt daar de komende tijd verandering in, want ik mis het wel.

https://www.instagram.com/p/BnRio4XFNj6/?utm_source=ig_web_copy_link

De zwangerschap

En dan is er ook nog de zwangerschap. Ik heb een druk rooster, maar B heeft het zeker niet minder druk. Naast de drie dagen dat D thuis is, moet ze op de 2 overige dagen (wanneer beide heren naar ‘school’ gaan) nog werken en het huis een beetje bijhouden. En dan ook nog, inmiddels, 32 weken zwanger zijn. Je kunt je voorstellen dat het niet altijd even gezellig is thuis… 🙂 . De zwangerschap daarentegen gaat relatief goed. Alle controles in het ziekenhuis zijn prima in orde en de baby lijkt zelfs al ingedaald te zijn. Ook met de, te snel werkende, schildklier gaat het boven verwachting goed. B hoeft nog maar een half pilletje medicijnen per dag te nemen in plaats van 2 pilletjes per dag aan het begin van de zwangerschap.

https://www.instagram.com/p/BoKRYXaCC5u/?utm_source=ig_web_copy_link

De spelletjesmiddag

Maar goed, terug naar de spelletjesmiddag. Een aantal weken geleden had ik in het weekend wat gewerkt. Die uren kan ik dan in de weken daarna opnemen als ‘weekend’. Gezien het mooie weer en een drukke week met cursussen het leek me wel een goed idee om dat gisteren te doen. Eerst had ik in de ochtend beide kids naar ‘school’ gebracht (D naar kinderopvang en J naar school). Toen ik terugkwam van de kids wegbrengen, kwam B met de opmerking dat ze eigenlijk nog naar de Spelletjesmiddag op J zijn basisschool moest gaan. Ze had zich in eerste instantie ingeschreven voor een herfstwandeling, maar dat kan ze fysiek niet meer aan. Het alternatief was dus de Spelletjesmiddag.

‘Maar kun jij dan niet gaan?’

Toen ik bijna klaar was met werken, kwam ze met de vraag: ‘Kun jij niet naar de Spelletjesmiddag gaan?’. Op die manier kon zij zelf nog wat dingen in huis doen, zoals de was en kwam ik ook weer eens bij J op school. Tijdens mijn vakantie van een paar weken terug had ik J elke dag naar school gebracht, maar sindsdien was het er niet meer van gekomen om hem weg te brengen of op te halen. Dat klonk als een prima idee dus. Het idee was dat er een aantal ouders naar school kwamen om samen met de kinderen wat spelletjes te spelen.

Op naar school!

Ik besloot de bakfiets te pakken en richting school te gaan. Maar natuurlijk niet zonder een spelletje van J mee te nemen! Vorige week kocht ik bij de Action (#nospon 😉 ) een imitatieversie van Jenga en sindsdien is J daar aan verslaafd. De spanning of de houten toren blijft staan en het precieze werk vindt hij superleuk. De keuze was dus snel gemaakt. Ik naar school met de imitatie Jenga in de bakfiets. Eenmaal aangekomen mocht ik als een van de 6 ouders, en als enige Papa, plaatsnemen aan een eilandje van tafels op een veel te kleine stoel 🙂 . In het uurtje dat we kregen om met de kinderen spelletjes te spelen, kwamen er totaal 4 groepjes van 3 kinderen samen met mij het spelletje spelen; erg gezellig!

https://www.instagram.com/p/Bomk8RTCYNg/?utm_source=ig_web_copy_link

Afsluiting van de boekenweek en begin van de herfstvakantie

Het was niet alleen Spelletjesmiddag, maar ook het begin van de herfstvakantie. Met het begin van de herfstvakantie werd ook de boekenweek afgesloten. Alle kinderen van de school mochten wat eerder naar buiten, want er ‘moest’ nog een dansje gedaan worden. De speakers stonden al op het schoolplein en de ‘DJ’ van de school draaide het liedje dat bij de kinderboekenweek hoorde. Alle kinderen hadden een dansje ingestudeerd en J stond er als een volleerd gitarist op zijn luchtgitaar te spelen!

 

Ben jij wel eens naar een Spelletjesmiddag op de basisschool geweest en, zo ja, hoe beviel dat? Of lijkt het jou ook leuk om eens naar zo’n middag op school te gaan?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge