Pauperpapa, waar ga ik de mist in bij het vaderschap?

Pauperpapa, waar ga ik de mist in bij het vaderschap?

Waarschijnlijk hebben jullie het allemaal al wel eens voorbij zien komen: de Loedermoeder. Een tegenhanger voor de Picture Perfect verhalen en foto’s die je vaak op Social Media en in tijdschriften voorbij ziet komen. Want geef toe, het leven als Papa (of Mama) zijnde is lang niet altijd eenvoudig. Het zijn lang niet alleen de moeders die de boel verloederen. De Papa’s van deze wereld kunnen er ook wat van. Zo weet je van mij wellicht al dat de babyperiode nu niet echt mijn favoriete periode is

Evenveel aandacht

Als het op Pauperpapa aan komt, is het eerste dat me te binnen schiet: aandacht. Voordat je Papa wordt, is je aandacht makkelijk te verdelen. Zoals iedereen weet kunnen mannen maar 1 ding tegelijk. Voordat je Papa wordt, verdeel je je aandacht tussen je wederhelft en vrienden/hobby’s. Als daar ineens een kind bij komt, wordt het al een stuk lastiger. Laat staan als daar meerdere kinderen bij komen. Nu er hier 3 kleine koters in huis rondrennen, is dat iets waar ik me wel eens echt druk over maak. Krijgt iedereen wel genoeg aandacht? De kids in de eerste plaats en vervolgens Mama. En aandacht voor jezelf; dat schiet er dan helemaal bij in.

https://www.instagram.com/p/Btl1wCglssn/

Je kind op de gang zetten

Opvoeding of Pauperpapa? Als het op ‘straffen’ aankomt, is het maar een dun lijntje. Want als je je kind op de gang zet. Is dat dan een stukje opvoeding, of ben je dan een Pauperpapa / Loedermoeder? Dat op de gang zetten, gebeurt hier trouwens regelmatig. Vooral nu D bijna 2 is en J bijna 5, vliegen ze elkaar regelmatig in de haren. De beste manier om ze te laten stoppen? 1 van de 2 op de gang zetten. En dat is heus niet altijd de oudste hoor… 😉 .

Bezigheidstherapie met de tablet

Ik was een van die mensen die zei: “Mijn kind gaat niet op een tablet. Althans, niet te veel”. Vooral toen ik zag dat neefjes op verjaardagen niets anders deden. Nu is het gelukkig echt niet zo dat ze de hele dag op de tablet zitten. Wel mogen ze meer dan dat ik eerst in gedachten had, haha. Maar daarentegen, als we op visite gaan gaat de tablet zeker niet mee! En als we naar een restaurant gaan, blijft de tablet ook thuis 😉 .

Pauperpapa in de nacht

Ik ben een echt ochtendmens. Om 6 uur opstaan vind ik geen enkel probleem. Midden in de nacht wakker worden daarentegen, daar heb ik echt een hekel aan. Met drie kinderen is dat best wel een uitdaging trouwens. Als ik uit bed moet omdat er een kind ligt te huilen, ben ik dan ook echt niet te genieten. Een echte Pauperpapa dus! Gelukkig huilen de kids hier niet zo heel vaak. Als de kids echt vaak zouden huilen, zou ik echt gek worden denk ik…

Je kind op zijn buik laten slapen

Nu onze derde zoon geboren is, kwam er meteen weer een vraag naar boven. Zou deze baby ook per se op zijn buik willen slapen? Zowel J als D wilden ‘s nachts alleen maar op hun buik slapen. En laat dat nou net iets zijn, waar alle instanties pertinent tegen zijn. Gedreven door slaapgebrek, besloten wij daar tegenin te gaan en sliepen zowel J als D als baby al op hun buik. Maar wij zijn niet de enige ouders die hun kind op de buik laten slapen. Belangrijkste is: doe wat jij denkt dat het beste is. Een paar weken verder, lijkt deze derde zoon trouwens wel ‘gewoon’ op zijn rug te willen slapen.

https://www.instagram.com/p/BsBfiHoAMtV/

Je kind ‘dwingen’ om iets te doen dat jij leuk vindt

Wanneer we (lees: ik) de kids in bed leg, hebben we altijd een ritueel. Onderdeel daarvan is boekjes lezen. Maar wat doet deze Pauperpapa? Als ik geen zin heb om te lezen, kies ik makkelijke korte boekjes uit. En als J dan toch iets anders wil? Dan sla ik gewoon regels uit de verhaaltjes over… Ja ja, shame on me, ik weet het 🙂 .

De leukste Loedermoeder / Pauperpapa verhalen

Natuurlijk ben ik niet de enige Pauperpapa. Ik heb dan ook helemaal dubbel gelegen om verhalen van andere Loedermoeders en Pauperpapa’s! Wat mij ook echt zou kunnen overkomen is je kind te pittig eten geven. Of wat dacht je van stiekem snoepjes eten wanneer je kind het niet ziet? En wat nu als je kind niet van verkleden houdt? Als er een ding is wat ik je mee wil geven, dan is het wel: wees jezelf. Een kind opvoeden is iets dat zeker niet altijd perfect gaat. En af en toe een Pauperpapa (of Loedermoeder) zijn, is helemaal niet erg. Doe gewoon wat jij denkt dat het beste is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge