YouTube Kids App – met een gerust gevoel op de tablet

YouTube Kids App – met een gerust gevoel op de tablet

De YouTube Kids App is de ideale uitkomst als je je kindjes veilig op YouTube filmpjes wil laten kijken!

Een week geleden kreeg ik een push melding van YouTube. YouTube Kids is (eindelijk) ook in Nederland gearriveerd. Een speciale variant op het ‘normale’ YouTube om het allemaal wat veiliger te maken voor kids. Veiliger? Jazeker, dat is namelijk echt nodig. In deze blog leg ik je uit waarom!

Enge kinderfilmpjes op YouTube

Als J in het weekend wakker wordt, komt hij eerst even naar onze kamer. Vaak komt hij dan even bij ons in bed liggen. Als hij daar weer genoeg van heeft, komt hij vragen of hij beneden even televisie mag kijken. Als echte #Pauperpapa geef ik daar dan vaak aan toe. Ik kan me dan nog eventjes omdraaien. Zo ook een paar maanden geleden. J ging beneden even YouTube op tv kijken, waar ik geen enkel probleem in zag. Tot ik beneden kwam. Tot mijn grote verbazing was hij een of andere horror versie van Masha en de beer aan het kijken.

“Papa, ik ben bang!”

Toen ik de kamer in kwam gelopen, kwam J meteen naar me toe gelopen. “Papa, ik ben bang!” was het eerste dat hij zei. Ik snapte hem helemaal, want het was echt eng wat er op tv te zien was. Er zijn dus blijkbaar echt van die zieke mensen die met opzet kinderprogramma’s verbouwen tot lugubere versies… En het ergste? Ze staan gewoon tussen de vele leuke kinderfilmpjes die ook op YouTube te zien zijn. Sinds dat moment mag J dan ook alleen nog maar YouTube kijken als een van ons erbij is.

Een leuk alternatief

Gelukkig zijn er genoeg leuke alternatieven voor YouTube. Zo weet J, met zijn 4 jaar, al precies hoe hij Netflix op moet starten en kijkt hij daar zijn ogen uit. Grootste voordeel? Alles wat hij op Netflix kan vinden, op zijn ‘kids channel’, geeft geen enge verrassingen. Ik vroeg me dan ook echt af waarom men daar bij YouTube niet over nagedacht had. Wel had ik al ergens over YouTube Kids gelezen, maar ik kon het in de App Store/Google Play Store niet terugvinden.

YouTube Kids eenvoudig instellen

Het downloaden en instellen van YouTube Kids is kinderlijk eenvoudig 🙂 . Ga eerst naar de Google Play Store of Apple App Store en download de app. Wanneer de App gedownload is, kun je deze eenvoudig instellen door de volgende stappen uit te voeren:

1. Selecteer de (Google) Account waar je mee in wilt loggen
2. Maak een profiel aan voor je kindje
3. Maak een keuze of je de zoekfunctie in of uit wilt schakelen. Mijn advies zou zijn om deze uit te schakelen
4. Maak eventueel nog een account voor je andere kindje(s) aan, zodat ze niet hoeven te vechten (behalve dan om de avatar die ze kunnen kiezen 😉 ).
5. Je kids kunnen nu zelf eenvoudig, en veilig, door de lijst met filmpjes heen scrollen.

Waarom inloggen met je Google Account?

Als je de YouTube Kids app geïnstalleerd hebt, moet je inloggen met je Google Account. Als je kinderen nu al YouTube kijken via dit account is dit heel handig. De app stelt dan namelijk meteen filmpjes voor die je kids eerder gekeken hebben. Zoals je hierboven kunt zien, is J nogal fan van Peppa Pig en Sinterklaas… Ook al is die goede man het land al ruim 3 maanden uit, hahaha!

Wist jij al van het bestaan van de YouTube Kids app af? En heb jij wel eens meegemaakt dat je kids zo’n enge variant van een kinderfilmpje zaten te kijken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge