Kleuterbios – ‘Casper en Emma op jacht naar de schat’

Kleuterbios – ‘Casper en Emma op jacht naar de schat’

Kleuterbios Casper & Emma op jacht naar de schat

Toen wij nog geen kinderen hadden, gingen wij op zondag regelmatig ‘s ochtends naar de bioscoop met z’n tweetjes. Waarom? Het is ten eerste heerlijk rustig en je kunt daarna ook nog wat doen met de rest van je zondag! We maakten toen ook voor het eerst kennis met het fenomeen Kleuterbios. We vroegen ons af wat al die ouders met kinderen zo vroeg bij de bios deden. Die bleken dus gezellig naar de film te gaan met hun kids.

20190519_100816

Wat is de kleuterbios?

De naam zegt het natuurlijk al: de kleuterbios is een bioscoop(film) speciaal voor kleuters. Maar wat maakt het dan speciaal voor kleuters? Allereerst word je ontvangen met limonade, een snoepje en een heus springkussen! Je kunt je voorstellen: J was meteen helemaal enthousiast. Maar dat is niet het enige. De meeste kinderen vinden een donkere bioscoopzaal wel heel spannend. Daarom gaan de lampen bij de kleuterbios niet helemaal uit. Daarnaast staat het geluid ook niet zo hard als bij een normale film en is het ook niet erg als de kids rondjes lopen of wat met elkaar aan het praten zijn. Ondanks dat het voor ouders misschien niet ideaal is, is het wel fijn dat je kids zich gewoon kunnen uitleven en op hun gemak voelen!

20190519_121130

Kinepolis

En dan de bioscoop. Normaal gesproken ben ik gewend om naar de VUE of Pathé te gaan, maar blijkbaar zijn er nog meer bioscopen. En ik kan je vertellen, de Kinepolis doet zeker niet onder voor de eerdere 2 genoemden. De Kinepolis waar wij naartoe gingen (in Den Bosch) is nog geen jaar geleden geopend en dat is goed te merken. Alles oogt nieuw en fris en je voelt je er meteen thuis. En dan heb ik het nog niet eens over de hapjes en drankjes gehad. Je voelt je letterlijk een kind in de snoepwinkel. Een grote winkel met allerlei popcorn, M&M’s, nacho’s en een groot assortiment drankjes. De bioscoop is helemaal prima dus! 

20190519_102726

‘Casper en Emma op jacht naar de schat’

Al sinds J klein was, keek hij heel graag naar Casper en Emma. Hij heeft alle afleveringen van de serie meerdere keren gezien. Ook is het ‘naar-bed-gaan liedje’ helemaal ingeburgerd en zingen we dat/hebben we dat voor al onze kids gezongen. Casper en Emma doen mij een beetje denken aan Pippi Langkous van vroeger. Ook dit zijn kids die allerlei avonturen beleven. Pippi Langkous was volgens mij wel wat spannender, maar dat maakt Casper en Emma zeker niet minder leuk! Toen wij uitgenodigd werden door Kinepolis om de nieuwe film Casper en Emma op jacht naar de schat te gaan kijken, twijfelde ik dan ook geen moment. Dit was hét ideale uitje voor J en deze Papa!

Het verhaal

Zonder al teveel te verklappen van de film, licht ik toch een tipje van de sluier op. Casper en Emma gaan, samen met de Opa van Emma, met de boot naar een eilandje in Noorwegen. De Opa van Emma woont daar met zijn vriendin: Esther. Zoals alle kids dat op een strand doen, graaft Casper in het zand en vind daar een blikje met een geheime inhoud! Dit blijkt van de Opa van Emma en zijn beste vriend van vroeger te zijn. Wat volgt is een spannende speurtocht naar de ultieme schat!

20190519_115610

Is de Kleuterbios de moeite waard?

Jazeker! J en ik hebben een heerlijke ochtend met z’n tweetjes gehad. Ook andere kids hebben enorm genoten heb ik gemerkt. Ook de wat kleinere kinderen (van 3 of 4 jaar) hebben zich vermaakt. Niet altijd met de film, maar ook door met ballonnen te spelen of lekker door de zaal te lopen. Ik zou je wel aanraden om pas te gaan kijken als je kind(eren) 3 jaar of ouder zijn. Daarvoor zijn ze vaak nog wat te jong om echt iets van de film mee te krijgen. En tot welke leeftijd is het leuk? De bioscoop zelf is altijd leuk, maar denk dat het heel erg afhankelijk is van de film die draait.

20190519_120927

Deze blog is een samenwerking met Kinepolis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge