Kinderen en groente eten – Vaderdag Winactie – Gesloten

Kinderen en groente eten – Vaderdag Winactie – Gesloten

Kinderen groente eten winactie vaderdag

Ik kan me nog goed herinneren dat ik, zoals de meeste kinderen, vroeger geen fan van groenten was. Ik kan me wel een paar redenen herinneren waarom dat zo was. De ‘Hollandse’ bereidingswijze (koken in veel water met een snufje zout) was wel de voornaamste reden. Maar buiten dat is groente natuurlijk niet het meest aantrekkelijke eten voor kinderen. En dat laatste merk ik ook goed aan onze kinderen. Hoe zorg ik er nu voor dat kinderen en groente eten wel een succes wordt?

“Papa, dat lust ik niet”

Op het moment dat het avondeten op tafel komt, en de groenten worden opgeschept, krijg ik dit regelmatig te horen. De oudste (5) zegt dit dan letterlijk en de middelste (2) doet daar nog een schepje bovenop: “Papa, ieuw!”. Nou, lekker dan… Daar heb je dan je best voor gedaan in de keuken. Wel heb ik al wat trucjes gevonden om ze toch de nodige groenten binnen te laten krijgen. Zo begin ik vaak met het opscheppen van groenten, zet dat voor ze neer, nog voordat vlees/vis en aardappels/rijst/pasta op tafel komt. Op die manier beginnen ze al met groenten eten en dat werk best aardig.

https://www.instagram.com/p/BsOTaXUg7sB/

Creatief met groente / soep

Ook heb ik wel eens geprobeerd om creatief met groenten te zijn. Zo heb ik al geprobeerd om gezichtjes, dinosaurussen en nog veel meer voor te schotelen. Dit was echter geen groot succes. Of het eten werd van tafel geveegd, of ze lachten me een keer hard uit en lieten het gewoon staan. De oplossing op dat moment? Soep werkte toen prima. Een hoop groenten in een pan met water, de staafmixer erbij en gaan met die banaan…, uh soep 🙂 . Maar wat als ze die soep nu ook al niet meer interessant vinden?

https://www.instagram.com/p/BNCh4NpBAJo/

Het boek Puur Natuur: Groente

Op het moment dat ‘gewone’ groenten niet meer aan slaan bij de kids moet je op zoek naar alternatieven. En daar komt het boek Puur Natuur: Groente om de hoek kijken. Wat dacht je van bloemkooltosti, spinaziebroodjes of banaan-groentepannenkoeken? Klinkt interessant toch? Deze recepten, en nog veel meer, vind je in het boek van Monique van der Vloed. In dit boek kom je niet alleen recepten tegen voor het avondeten, maar ook voor ontbijt en lunch. Zo heb je dus meerdere momenten om (voldoende) groenten binnen te krijgen.

Puur Natuur - Groente

Recepten voor kinderen die ik zeker ga bereiden

Ondanks dat het boek niet specifiek op kinderen is gericht, staan er een aantal recepten in die perfect zijn voor kinderen. Want als er 1 ding is waar ik wel achter ben met 3 kinderen is dat je groenten moet verstoppen in het eten. Dat is uiteindelijk de manier die het beste werkt… De volgende recepten staan dan ook hoog op het lijstje om te maken binnenkort:

 • Banaan-groentepannenkoek
 • Lunchomelet
 • Wortelkoekjes
 • Groenteknappertjes
 • Harirasoep
 • Pompoensoep
Wortelkoekjes
Wortelkoekjes uit het boek Puur Natuur: Groente

Winactie – Hoe laat ik mijn kinderen meer groente eten?

Die recepten hierboven klinken natuurlijk wel erg lekker, toch? Ook jij kunt deze recepten binnenkort maken, want ik mag één exemplaar van Puur Natuur: Groente weggeven. Dus heb jij nog geen vaderdagcadeautje, of wil je gewoon heel graag dit boek in huis hebben? Laat dan in de comments hieronder weten waarom nu juist jouw vriend/man/vader of jijzelf dit boek zou moeten winnen! Je kunt tot en met dinsdag 11 juni 2019 23:59 uur meedoen aan deze winactie. Daarna wordt er contact opgenomen met de winnaar. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat je dit boek nog vóór Vaderdag in huis hebt!

Deze winactie is een samenwerking met Uitgeverij Passie. Om mee te kunnen doen aan de winactie moet je een geldig e-mailadres invullen waar je op te bereiken bent. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

UPDATE: De winnaar is gekozen en heeft een e-mail ontvangen. Heb jij nu niet gewonnen? Niet getreurd, binnenkort komt er nog een hele leuk winactie aan!

6 thoughts on “Kinderen en groente eten – Vaderdag Winactie – Gesloten

 1. Meer groenten eten dat zou echt super zijn. En om zo lekkere gezonde gerechten op tafel te zetten. Gerechten waar we allemaal van kunnen genieten.

 2. Lekker gezond en creatief bezig! Hoe leuk wil je het maken. Dit gave boek gun ik een papa die graag in de keuken staat en graag wordt geinspireerd door nieuwe leuke ideeen om zijn kids gezond te laten eten !

 3. Het is voor mezelf ook een hele uitdaging hoor, om voldoende groenten te eten. Het begint met de creativiteit om er wat smakelijks (en sowieso gezonds) van te maken. Dit boek kan zijn nut wel bewijzen bij mij.

 4. ERg benieuwd naar dit boek. Gezonde gerechten op tafel die de kinderen ook nog eens opeten,zou fijn zijn!

 5. Ik zou het graag voor mezelf willen winnen. Ik eet graag groenten, dus nieuwe recepten zijn altijd welkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge