Play-Doh Wheels – Ideaal als je kids fan zijn van bouwen en klei

Play-Doh Wheels – Ideaal als je kids fan zijn van bouwen en klei

Play-Doh Wheels review

Nu de Sint weer bijna voor de deur staat, is het ook weer tijd voor een nieuwe collectie aan speelgoed. Elk jaar in september, lanceert Hasbro het nieuwe speelgoed voor het (na)jaar. En ook dit jaar zitten er weer heel leuk speelgoed bij. Zoals bijvoorbeeld ook de nieuwe Play-Doh Wheels. Nu kon je eerder deze week al lezen dat er soms speelgoed zo maar verdwijnt bij ons. Voor deze Play-Doh Wheels dat gaat hiermee zeker níet het geval zijn!

Play-Doy Wheels Sinterklaas Kerst

Gek van alles wat met bouwen te maken heeft

Sinds dat J kan praten, heeft hij het altijd over vrachtauto’s, hijskranen en ‘ho-ga-da’s’ (hoogwerkers). Als ik hem vraag wat hij later wil worden, zegt hij standaard 2 dingen: Voetballer en ‘Bouwer’. Hij heeft D ondertussen ook al aangestoken met dit bouwthema. Een van de eerste woordjes die D namelijk zei was ‘Auto’. Tegenwoordig is ‘Auto’ een beetje verleden tijd en is het de hele dag ‘Vrachtauto’. Je kunt je voorstellen, toen ik deze nieuwe Play-Doh Wheels voorbij zag komen moest ik dat hebben.

Play-Doy Wheels kinderen bouwen

Terug naar mijn eigen kindertijd

Als ik aan Play-Doy denk, denk ik automatisch terug aan mijn eigen kindertijd. Als je een potje met Play-Doy klei openmaakt, en de geur van de Play-Doh klei ruikt, komen er spontaan herinneringen naar boven van de periode dat ik zelf een jaar of 5 was. Pizza’s maken, Play-Doh in vormpjes doen en de bekende Play-Doh Pastamachine behoorden tot ons favoriete speelgoed. Hoe geweldig was het dat je met een soort aardappelpers klei tot spaghetti kon persen?! Maar nu kun je dus zelf wegen van Play-Doh klei aanleggen, rioleringen maken en nog veel meer!

Play-Doh Wheels spelen klei

Play-Doh Wheels Betonfabriek

Een van de onderdelen van de Play-Doh Wheels collectie is de Betonfabriek. Deze set bestaat uit een kiepwagen, een stoomwals en een grindmolen om zelf asfalt/grind mee te maken. En natuurlijk, niet te vergeten, 4 potjes met Play-Doh klei waar je het asfalt voor de wegen mee kan maken. Je kunt dus het grind maken met de grindmolen, maar ook een soort spaghetti maken door de klei met de kiepwagen te persen. Genoeg om je uren mee te vermaken dus!

Play-Doh Wheels cadeau feestdagen

Het is misschien niet lekker, maar wel veilig!

Naast het feit dat Play-Doy heel leuk is om mee te spelen, is er nog een groot voordel. De klei is namelijk veilig (niet giftig). Zeker met onze kinderen die van alles willen proeven, en de baby in de buurt, is het wel fijn om te weten dat ze het in hun mond kunnen stoppen zonder er ziek van te worden. Ik raad je niet aan om het te eten, want erg lekker zal het niet smaken natuurlijk, maar mocht er onverhoopt iets in de mondjes van je kids verdwijnen, hoef je je dus geen zorgen te maken 😉 .

E6103_DAD_Life_F19_PD_FireTruck_0543_small

Nog geen cadeautje voor Sint/Kerst?

Als je nu nog geen cadeautje hebt voor Sint/Kerst, dan zou ik je zeker aanraden om hier eens naar te kijken. Vooral als je kids helemaal in to bouwen zijn is dit het ideale cadeautje. De adviesprijs van de Play-Doy Wheels Betonfabriek is trouwens €19,99. En het mooiste is, er is nog veel meer van Play-Doh Wheels, zoals bijvoorbeeld een graafmachine en bulldozer en een brandweerwagen.

E4294_DAD_Life_S19_PD_ExcavatorLoader_0746_small

Deze blog is een samenwerking met Hasbro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge