7 keer een leugentje om bestwil die elke ouder wel eens (heeft) gebruikt

7 keer een leugentje om bestwil die elke ouder wel eens (heeft) gebruikt

Leugentje om bestwil kinderen ouders

Eerlijkheid duurt het langst. Een bekend spreekwoord wat (helaas) lang niet altijd makkelijk vol te houden is. Stel je komt thuis van een dag hard werken en hebt even rust nodig. Waar ga je dan naartoe? Juist, de WC. Zoals elke ouder wel weet is dat dé plek om een moment rust voor jezelf te nemen. Lang niet altijd heb je echt ‘zo lang’ nodig als je blijft zitten toch? 😉 Vandaag komt er 5 keer een leugentje om bestwil voorbij die elke ouder wel eens (heeft) gebruikt of kan gebruiken.

1. Hele stukken verhaal skippen uit dat boekje wat jij echt niet leuk vindt

Zoals jullie al in de Pauperpapa Blog hebben kunnen lezen, houden mijn kids ervan om voorgelezen te worden. Ik vind het ook oprecht leuk om een verhaaltje te lezen, maar sommige verhaaltjes… Als J of D een boek uit heeft gekozen waar ik echt geen zin in heb, sla ik dus soms stukken van het verhaal over. Het is altijd maar weer te hopen dat de volgende bladzijde goed aansluit, zodat de overgeslagen tekst niet teveel opvalt 🙂 .

https://www.instagram.com/p/B2PXHzNo3FM/

2. De klok een uur vooruit zetten om je kinderen eerder in bed te krijgen

Ok, deze heeft misschien niet iedereen gebruikt. Onze kinderen hebben een redelijke stipte bedtijd. Om 19:00 uur worden alle kids naar boven gedirigeerd, worden zij gedoucht, moeten de tanden gepoetst worden en krijgen zij een verhaaltje. Een duidelijk slaapritueel werkt hier prima. Maar soms zou je willen dat ze net iets eerder naar bed gaan. De klokken een uur verzetten is dan een oplossing, maar als je kinderen nog geen klok kunnen lezen, is het nog makkelijker. Dat maakte ik laatst onbewust mee. Ik was ervan overtuigd dat het 19 uur was en bracht alle kids naar bed. Toen ik terug beneden kwam, bleek het pas 18:15 uur te zijn…

https://www.instagram.com/p/B2LkDvoIz1X/

3. Je kinderen gebruiken om niet naar een feestje te gaan, of eerder weg te gaan

Iedereen kent ze wel: die feestjes waar je écht geen zin in hebt. Gezellig bij die oudtante op bezoek waar je met z’n allen in een kring zit en elkaar ongemakkelijk zit aan te kijken. Of dat feestje bij je schoonfamilie waar het altijd een grote chaos is. In dat soort gevallen kunnen kinderen echt een uitkomst zijn en kun je ze gebruiken als een leugentje om bestwil voor jezelf! Is het feestje ‘s avonds en wil je naar huis? “Ja, sorry, we moeten echt weg nu. De kinderen moeten naar bed”. Is het feestje overdag? “Ja, sorry, onze oudste is al de hele dag over aan het geven”. Het is misschien niet politiek correct, maar kan een hoop frustatie voorkomen 😉 .

https://www.instagram.com/p/BfeN70xF-hs/

4. Niet te lang TV kijken, daar krijg je vierkante ogen van

Dit is toch wel een klassieker die ik vroeger zelf regelmatig te horen kreeg. Dat maakte nogal indruk, want wie wil er nu op school rondlopen met vierkante ogen?! Natuurlijk is het af en toe heerlijk dat de kids zichzelf kunnen vermaken met bijv. de YouTube Kids App, maar natuurlijk moet het wel binnen de perken blijven. Het vierkante ogen leugentje om bestwil is dan best een goede oplossing.

5. Speelgoed dat wonderbaarlijk genoeg ineens is verdwenen

En dan het leugentje om bestwil dat bij ons thuis regelmatig voorbij komt. “Papa, waar is mijn speelgoedmotor?”. Als D al echt kon praten, zou hij mij dit waarschijnlijk hebben gevraagd de dag na de kermis. Hij had van zijn tante zo’n mega irritante plastic motor met ‘duwstok’ gekregen. In die stok zat dan van gepofte rijst en bij het achterwiel van die motor zat zo’n ratel. Elke keer als hij door de woonkamer sjeeste met dat dingen, gingen mijn oren zo ongeveer kapot. En zo gebeurde het dat de motor de volgende ochtend ineens spoorloos verdwenen was… Maar maak je niet druk, die jongens hebben zo veel speelgoed dat ze het na een paar minuten alweer vergeten waren.

https://www.instagram.com/p/BkqINMEnQo4/

6. Beweren dat je geen geld bij je hebt

Je kent het wel: je bent ergens in de stad en je kind ziet weer eens iets dat hij/zij per se wil hebben. Je kunt op straat dan een hele discussie voeren waarom hij/zij het niet mag hebben, maar er zijn andere manieren. Als ik met J naar de zwemles ga, neem ik bijvoorbeeld altijd zelf wat te eten of te drinken mee. Als hij klaar is met zwemmen, heeft hij daar niet altijd zin in en wil hij iets van snoep uit de automaat hebben. Af en toe krijgt hij dat ook, maar soms vind ik het niet nodig. In plaats van die hele discussie te voeren, gooi ik het er dan maar op dat ik geen geld bij me heb.

7. Zeggen dat iets ‘op’ is

Deze sluit eigenlijk wel mooi aan bij nummer 6. Regelmatig komt er iets voorbij in de trend van: “Papa, mag ik alsjeblieft nog een snoepje?”. Ook hiervoor geldt: soms ga je de discussie aan en leg je hem uit dat hij al een snoepje (of zelfs 2) heeft gehad. Maar soms heb je daar ook echt geen behoefte aan. Het makkelijkste is dan om te zeggen dat het ‘op’ is. Let wel op: als je kinderen ouder worden, trappen ze daar niet meer zo makkelijk in. Zo kwam hij laatst uit zijn bed om naar de wc te gaan en betrapte me terwijl ik stiekem een snoepje at. Merel heeft trouwens de perfect tactiek voor stiekem snoepen bedacht.

https://www.instagram.com/p/B3j5Y2VFdgz/

Dit is zo maar een overzicht van leugentjes om bestwil die ik af en toe gebruik. Ook Monique gebruikt af en toe een leugentje om bestwil bij haar kinderen . Wat is jouw ‘favoriete’ leugentje om bestwil?

2 thoughts on “7 keer een leugentje om bestwil die elke ouder wel eens (heeft) gebruikt

    1. Die motor met die ratel gaf me echt nachtmerries hoor hahaha, vandaar meteen actie genomen . Die brandweerauto was trouwens een actie van D die dacht dat de brandweerauto wel tegen water kon…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge