Alleen met je Kleuter naar de Efteling: 5 Must See’s

Alleen met je Kleuter naar de Efteling: 5 Must See’s

Het pretpark: een ideaal dagje uit met de kids en het gezin, toch? Niet altijd is mijn ervaring. Naast dat het tegenwoordig wel erg duur is om met het hele gezin te gaan, moet je met iedereen rekening houden. Met jonge kinderen kun je niet overal in. Je moet dan afspreken wie er mee gaat, wie er bij de andere kids blijft, etc. Ook loop je vaak met een kinderwagen of trekkarretje te sleuren. Kortom, je bent nogal beperkt. Voor de verandering ging ik daarom eens alleen met de Kleuter naar de Efteling!

Zwemdiploma gehaald: tijd voor een cadeautje

Vorig jaar juli ging J voor het eerst naar zwemles. Na een jaar hard werken, was het afgelopen november dan eindelijk zo ver: hij mocht op voor zijn A diploma. Vooraf had ik met hem afgesproken dat hij zelf een cadeautje uit mocht kiezen. Zonder twijfel riep hij direct dat hij dan naar de Efteling wilde. Toen hij in de kleedkamer terugkwam met zijn diploma, zei hij 2 dingen: “Papa, nu hoef ik niet meer met zwembandjes te zwemmen he?!”. En: “En nu gaan we naar de Efteling he? Gaan we vandaag?”. Heerlijk hoe die kinderen denken he?! 🙂

https://www.instagram.com/p/B5H5WtyFOSP/

Tickets en een dag uitkiezen

Nu J zijn diploma had gehaald, werd het tijd voor stap 2: een dag en tickets uitkiezen. Een dag uitkiezen was uiteindelijk redelijk simpel. Ik wilde niet in het weekend gaan, want dan moet je overal vaak lang wachten. En wachten, dat is niet het sterkste punt van J (en ook niet van mij haha). We besloten op een woensdagmiddag te gaan en dat was win-win. Het is dan én rustig én ik hoef maar een halve dag vrij van mijn werk te nemen! Dan moesten we wel nog tickets vinden. Je kunt ze natuurlijk bij de Efteling zelf kopen, maar koop je ze online, dan ben je al €2 goedkoper uit. Nog beter? Bij de ANWB kun je (als lid) tickets met €10 korting krijgen t/m 16 februari 2020 (en gebruiken tot 27 maart 2020!). Je betaalt dan €32 i.p.v. €42, scheelt een hoop he?

De 5 must see’s als je met je Kleuter naar de Efteling gaat

1. Parkshow Raveleijn

Met stip op nummer 1 staat de Parkshow Raveleijn! Wij komen al jaren in de Efteling, maar waren hier nog nooit geweest en dat bleek een groot gemis te zijn. De show draait om 5 broers en zussen die de stad Raveleijn ontdekken en deze als heuse Ruiters moeten bevrijden van Graaf Grafhart. Een spectaculaire show met paarden, gevechten en een hoop vuur. Het is wel nogal heftig en de show is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ondanks dat J geen hele grote held is, vond hij het, ondanks dat hij 5 jaar is, he-le-maal geweldig! Kleine tip: de show is nog spectaculairder in het donker. Ga in de winter dan ook naar de show van 17 uur! 😉

Let op: de Parkshow Raveleijn is helaas wel gesloten van 6 januari 2020 t/m 3 april 2020

Parkshow Raveleijn

2. De Droomvlucht

Een echte klassieker en favoriet onder heel veel bezoekers van de Efteling. Aangekomen bij de start moet je, via een lopende band, in de hangende karretjes stappen. Alleen dat is natuurlijk al een avontuur voor kinderen. Eenmaal in het karretje zweef je door een magische wereld vol met trollen en elfen. Richting het einde krijg je zelfs een beetje het ‘achtbaan-effect’ als je in grote cirkels naar beneden zoeft voor het foto-moment. De Droomvlucht is vooral een aanrader als je doordeweeks gaat. Wij konden zo doorlopen en zijn uiteindelijk 3 keer in de attractie geweest. Vaak loopt de wachttijd hier op tot een uur of nóg langer. Niet echt aan te raden met onrustige kids/ouders dus haha 😉 .

Droomvlucht Kleuter Efteling

3. Symbolica

Een van de nieuwste attracties, maar ondanks dat al ruim 2,5 jaar een doorslaand succes. Wanneer je de Efteling binnenloopt en alsmaar rechtdoor loopt, dan doemt het Symbolica ‘kasteel’ al snel op. Nadat je door de lakei welkom bent geheten en te horen hebt gekregen dat je op audiëntie bij de koning mag komen, loop je richting de start van Symbolica. Nadat je de trappen afgedaald bent, kies je een van de 3 varianten: de Heldentour, de Schattentour en de Muziektour. Elke tour heeft zijn eigen route door het paleis heen. Je stapt in de zogenaamde Fantasievaarder en maakt een mooie rit door het paleis heen. Ook Symbolica kun je het beste doordeweeks bezoeken, vanwege vergelijkbare lange wachttijden als bij de Droomvlucht.

Symbolica Kleuter Efteling

4. Traptreintjes / ‘t Hijgend Hert

Wil je je kind even energie kwijt laten raken, ga dan naar de Traptreintjes. Dit is een van J zijn favoriete attracties. Er is alleen één maar: tijdens de winterefteling worden de traptreintjes vervangen door ‘t Hijgend Hert. De treinrails worden afgedekt met een borstelbaan waar je kan langlaufen. Ondanks de initiële teleurstelling, vond J het toch erg interessant om eens op ski’s te staan en daarmee zijn energie kwijt te raken. Mocht je nu niet tijdens de winterefteling gaan, dan kun je dus in treintjes met trappers over het parcours racen!

Hijgend Hert Winterefteling Kleuter Efteling

5. Monsieur Cannibale

Monsieur Cannibale, of zoals ik het ook wel eens noem: de draaimolen 2.0 🙂 . Voordat wij naar Monsieur Cannibale gingen, wilde J graag in een achtbaan. We waren bij de Vogel Rok in de buurt en hij wilde het toch wel eens proberen. Toen we uitstapten zei J: “Papa, ik ga hier nóóit meer in”. Dit was toch net wat te heftig voor hem dus, haha. Een goed alternatief blijkt dan Monsieur Cannibale te zijn. Je stapt in de ketels en draait, onder het genot van het welbekende liedje, hard rond. Iets minder heftig dan de Vogel Rok, maar zorg wel dat je niet net gegeten hebt 😉 .

Monsieur Cannibale Kleuter Efteling

Download de Efteling App

Natuurlijk zijn er nog veel meer hele leuke dingen te beleven in de Efteling, maar dan wordt deze blog wel erg lang 😉 . De top 5 van hierboven heb ik beleefd als écht leuke attracties speciaal voor als je met je Kleuter naar de Efteling gaat. Een andere belangrijke tip die ik je nog mee wil geven is: download de Efteling App! Je bent dan niet meer afhankelijk van een kaartje, maar kunt precies zien waar je bent en hoe lang de wachttijden bij de verschillende attracties zijn! De App kun je vinden in de Google Play Store en de Apple Store.

Alleen met je Kleuter naar de Efteling: ideaal

Het was de eerste keer dat ik alleen met onze Kleuter naar de Efteling ging. En ik kan je vertellen, dat is me echt heel goed bevallen! Het was ideaal dat we op een woensdagmiddag gingen waardoor we overal door konden lopen én we ook nog eens mooi weer hadden. Daarnaast waren de andere kids niet mee, waar we dus ook geen rekening mee hoefden te houden. Ook hadden we alleen een rugzakje met wat eten en drinken bij ons en hoefden we ons ook niet druk te maken over kinderwagens of trekkarretjes, maar konden we écht genieten! Mocht je dus nog een leuk cadeautje voor je Kleuter zoeken, probeer dit dan eens!

Ben jij wel eens alleen met je Kleuter naar een pretpark geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge