12 momenten dat je je kinderen achter het behang kan plakken

12 momenten dat je je kinderen achter het behang kan plakken

Kinderen hebben is leuk, serieus hoor. Maar soms, soms zijn er momenten dat je je kinderen achter het behang kan plakken. Dat ze iets doen waarvan je denkt: Hoe kom je erbij?! Naast de gekke uitspattingen van mijn eigen kids, blijken de kids van collega bloggers zich af en toe ook behoorlijk te misdragen 😉 . Benieuwd geworden wat deze kids allemaal uitspoken? Lees dan snel verder!

1. Schilderen met vaseline

We trappen af met een verhaal uit mijn eigen jeugd. Want ook mijn ouders konden mij wel eens achter het behang plakken. Toen ik 4 jaar was, besloten mijn ouders dat ze wel een weekendje weg hadden verdiend. Een paar dagen voordat ze weggingen, besloot mijn vader dat de muur in het trapgat een nieuw laagje verf kon gebruiken. Ik vond dat natuurlijk reuze interessant en besloot, toen mijn ouders weg waren, het goede voorbeeld te volgen. Toen mijn Oom en Tante (die op mij en mijn zusjes pasten) niet oplette, pakte ik een pot vaseline en besloot het trapgat nog eens te schilderen, maar dan met Vaseline. Daarnaast zaten mijn handen onder de Vaseline en wat is er nu leuker dan jezelf helemaal onder te smeren, toch?! Je kunt je voorstellen, mijn Oom en Tante schaamden zich en mijn ouders konden mij wel achter het behang plakken…

2. Zo vader, zo zoon

De appel valt niet ver van de boom. Daar kwamen wij wel achter toen D een aantal maanden geleden eenzelfde soort geintje uithaalde. De dag na zijn verjaardag, was B aan het opruimen en lette dus even niet op. D had vervolgens geen pot Vaseline gevonden, maar besloot zichzelf een make-over te geven met een pot Burt’s Bees. Het resultaat: na 10 keer douchen, en een hele verpakking shampoo, ging hij alsnog een hele week als Elvis Presley door het leven :-). Zo vader, zo zoon zullen we maar zeggen.

Kinderen achter behang plakken vaseline

3. Mama buiten sluiten

Gelukkig ben ik niet de enige van wie ze die streken hebben hoor. B heeft namelijk ook wel eens haar momentjes. Ik ben al regelmatig naar huis moeten komen, omdat madam zichzelf buiten gesloten had zonder sleutel. Maar ze heeft het niet altijd zelf in de hand. Ook de kids hebben er een handje van. Zo wilde J een tijd terug door de straat heen fietsen met zijn nieuwe fiets. Toen B alvast naar buiten liep, trok hij zo maar de deur achter zich dicht, zonder dat er iemand een sleutel had. De poort van de achterom was op slot, maar de achterdeur was open. B haalde haar Ninja Warrior skills naar boven en klom over de poort van de buren in de achtertuin (uiteraard met toestemming). Op die manier kon ze gelukkig het huis weer in 🙂 .

4. De was strijken? Niet nodig hoor

Ken je dat? Dat je kids overal mee willen helpen? Het probleem is, dat ze daar vaak de verkeerde momenten voor uitkiezen. Niet het moment dat de hele woonkamer bezaaid ligt met allerlei speelgoed, maar het moment dat net de was gevouwen en gestreken is. Als je dan even een moment niet oplet, heeft de oudste een onesie uit de wasmand getrokken (die natuurlijk helemaal onderop lag). De middelste heeft daarna een beker drinken over de vloer gegooid en pakt een doekje uit het midden van de wasmand en zo kun je weer helemaal opnieuw beginnen…

laundry-963150_640

5. Dweilen met de kraan open

Ken je die geur? Die van een heerlijk ‘vers gedweild’ huis? Gelukkig duurt dat moment maar heel kort. In ieder geval met de kids die hier rondlopen. Je kunt de klok erop gelijk zetten dat er binnen 5 minuten een glas limonade over de grond gaat. Of als ik bijvoorbeeld een stuk ben gaan wandelen met de kids en B ondertussen het huis heeft gedweild. Voor ik ze tegen kan houden, rennen ze met laarzen (inclusief modder) de woonkamer in. In het begin maakten wij ons daar nog heel druk over, maar nu leggen we ons er maar gewoon bij neer…

Gelukkig zijn mijn kids niet de enige die van dit soort fratsen uithalen. Bij andere ouders gebeuren soms ook de gekste dingen waarbij ze hun kinderen achter het behang willen plakken…

6. Zwemmen in een waterbak

Als je nog geen kinderen hebt, dan is een huisdier heel leuk. Ze geven je aandacht en liefde en op jouw beurt, geef jij ze water en eten. Totdat er kinderen in huis komen. Je moet dan aan een dreumes proberen uit te leggen dat de waterbak er niet is om in te zwemmen zoals Jamey ervaarde. Ook blijft het lastig om je kindjes uit te leggen dat het kattenvoer er voor de kat is en niet dient als snoepjes voor de kinderen…

7. De auto als schilderdoek

Toen mijn eigen Papa de auto aan het wassen was, en mijn zusje (toen een jaar of 5) dat gezien had, haalde ze daar inspiratie uit. Zij dacht: wat Papa kan, kan ik beter. Ze besloot een steentje van de straat op te rapen en, aan de andere kant van de auto, een mooie bloem te ‘tekenen’. Ik was dit al bijna vergeten, totdat Mirjam vertelde dat ook haar zoon zo’n mooie ‘tekening’ had gemaakt:

Kinderen achter behang plakken auto bekrassen

8. Head-first van de bank afduiken

Ja, soms denken de kinderen op deze wereld dat ze onaantastbaar zijn. Zo besloot de dochter van Merel dat het een goed idee was om op de rand van de bank te zitten en achterover te vallen… Wij hebben trouwens iets vergelijkbaars meegemaakt. Toen D jarig was en 2 jaar oud werd, besloten wij dat het tijd was om van zijn ledikant naar zijn boomhutbed te verhuizen. Dat ging een aantal dagen goed, totdat we tijdens zijn middagdutje een harde knal hoorde. Hij was over de rand geklommen en head-first naar beneden gedonderd… In allebei de gevallen, was er gelukkig niets ernstigs aan de hand!

9. De obsessie van jongens met hun piemel

Dat mannen vaak hun geslachtsdeel achterna lopen is algemeen bekend. Maar dat jonge jongens ook al zo geobsedeerd zijn door hun tollie, daar kwam ik pas achter toen ik zelf jongens kreeg. En het ergste? Dat begint al als ze een jaar of 2 worden… :-O . Zo ook bij de zoon van Caroline. Die besloot om in een drukke wachtrij in Disneyland Parijs zijn kleren uit te trekken en trots te verkondigen dat hij een piemel had. Wauw, zo ver is het hier gelukkig (nog) niet gekomen…

10. Mama als persoonlijke wc gebruiken

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je bent je kindje aan het verschonen en die besluit net op dát moment dat hij/zij nog niet helemaal klaar is. Van een plasfontijn tot aan spuitpoep tegen de gordijnen, we hebben het allemaal al eens meegemaakt. Maar als je kinderen wat groter worden, dan kunnen ze zelf naar de wc toch? Tenzij dat ze in hun slaap denken dat jij de wc bent, zoals Judith overkwam

bathroom-691341_640

11. Stoepkrijtkapsel

De meeste ouders weten al heel snel dat stoepkrijt zelden gebruikt wordt waar het voor bedoeld is: om op de stoep mee te krijten. De stoepkrijt is hier o.a. al beland in de grondanker van de wasmolen (dat gedeelte waar je je wasmolen in zet in de tuin) en de parasolhouder. Maar blijkbaar kan stoepkrijt ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Wat te denken van een stoepkrijtkapsel. Men neme: stoepkrijt en regenwater en maken hier een heerlijk papje van om dat vervolgens in de haren te smeren!

12. Geld inslikken

Vroeger had ik een jongetje in de klas zitten die het leuk vond om van alles in zijn neus te stoppen. Met name kraaltjes waren erg populair. Tot er een keer het moment kwam dat het kraaltje er niet meer uit ging, toen moest hij naar de EHBO om het kraaltje eruit te laten halen… Maar niet alleen de neus is een leuke verstopplek, ook in je mond kun je van alles kwijt. Daar kwam Maud al snel achter toen haar dochter een muntje van 10 cent had gevonden en ingeslikt. Ik denk dat ik echt een hartverzakking zou krijgen als een van de boys dat hier flikt…

Nou, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, komen er genoeg momenten voorbij waarbij je kinderen achter het behang wilt plakken. Ik denk dat je er zelfs hele boeken vol over kunt schrijven. Ik vind het wel fijn om te lezen dat mijn kids niet de enige zijn die van die gekke streken uithalen. Welk moment is jou het beste bijgebleven van jouw kids waarbij je je kinderen achter het behang zou willen plakken.

4 thoughts on “12 momenten dat je je kinderen achter het behang kan plakken

    1. Ah, das ook heerlijk ja. Hier flikt de oudste het nog wel eens om een (hard) broodje of croissantje mee naar boven te nemen en op ons bed op te eten… Oftewel, kun je het bed maar weer verschonen want die kruimels krijg je er toch niet af 😐

  1. Haha, herkenbaar dat soort fratsen, ook al zijn ze bij mij inmiddels iets ouder. Nu wil ik ze meestal vooral achter het behang plakken als ze voor de zoveelste keer ruzie maken om 1 Kapla blokje of 1 Playmobilpoppetje terwijl we er tientallen hebben. Maar vandaag niet hoor; nu ze bij hun vader zijn mis ik ze alleen maar. Dus stort ik me voor de afleiding maar op mijn blog. 🙂
    Denise recently posted…WONDR Experience: artistiek Instagram museum en coole foto hotspot (ook met kids!)My Profile

    1. Dat ruzie maken is hier ook echt een dingetje hoor. De oudste moet altijd zo nodig precies datgene (af)pakken waar de middelste mee aan het spelen is. Instant gehuil en geschreeuw…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge