Zelf een Groentehapje en Fruithapje maken: super simpel met deze tips

Zelf een Groentehapje en Fruithapje maken: super simpel met deze tips

Tijdens een van mijn vele zoektochten op internet kwam ik laatst een babyvoedingmaker tegen. Dat ding kost gewoon rond de €100! En dat terwijl je voor een fractie van dat geld zelf heel simpel een Groentehapje en Fruithapje kunt maken. Hoe je voor nog geen €40 zelf zo’n Groentehapje en Fruithapje maakt? Lees snel verder, dan geef ik je ook nog wat andere tips 😉 .

Verse Groenten en Fruit

De basis voor het maken van een heerlijk Groentehapje en heerlijk Fruithapje is: verse ingrediënten. Ik weet niet of je zelf wel eens hebt geproefd van zo’n potje met babyvoeding, maar ik zou het je afraden. De fruithapjes zijn nog wel goed te doen, maar de groentehapjes, daar gaat het vaak mis. De meest vreemde combinaties komen naar voren: Bonen met appel en rundvlees bijvoorbeeld. Of wat dacht je van: Bloemkool met kalkoen en aardappel. De combinatie an sich klinkt misschien nog wel ok, maar als je het ruikt heb je al gegeten en gedronken 🙂 .Oftewel, tijd voor verse groenten en fruit dus!

20191124_123955

Babyvoedingmaker? Neem liever een steamer en een staafmixer!

Zoals ik in de introductie al schreef zijn die babyvoedingmakers knetterduur. En waarom duur doen, als het ook stukken goedkoper kan?! Ik schafte in de webshop van de Lidl namelijk een steamer en een staafmixer aan (#nospon) en was voor minder dan € 40,- klaar! En je kunt er nog veel meer mee dan alleen maar babyvoeding mee maken! Heb je ook een hekel aan slappe broccoli bijvoorbeeld? Met zo’n steamer blijft de broccoli heerlijk knapperig én blijven ook de vitaminen goed behouden! Niet alleen handig voor babyvoeding, maar ook voor de rest van het gezin dus. En het mooiste aan zo’n steamer? Je doet je groenten en fruit erin, zet de steamer aan en 20 minuten later is alles klaar! En als je net zo’n Keukenprins(es) als ik bent, mag dit niet in je keuken ontbreken!

20191124_124151

Combineer groenten en fruit zodat je kindje makkelijker went

De eerste hapjes van je kindje zijn niet alleen voor jou spannend, maar die kleine vindt er ook heel wat van. Hij/zij is tot nu toe altijd gewend om (zoete) melk te drinken en krijgt nu ineens iets voorgeschoteld wat hij/zij niet kan drinken en waar allerlei gekke smaken aanzitten. Om die overgang van (zoete) melk naar groenten wat makkelijker te maken, combineer ik altijd de groenten met wat fruit in een Groentehapje. Als je wat appel aan broccoli toevoegt, dan is de stap van melk naar groenten veel minder groot. Althans, dat is de ervaring bij onze 3 kinderen.

20191124_133032

Maak handig gebruik van bestaande potjes voor een Groentehapje en Fruithapje

Natuurlijk heb je niet altijd tijd/zin om zelf een Groentehapje of Fruithapje te maken. Dan kun je bij verschillende supermarkten/drogisterijen ook kant en klare potjes kopen. En het handige daaraan? Je kunt deze potjes superhandig hergebruiken om je zelfgemaakte Groentehapje en Fruithapje in te doen. Zorg er wel voor dat je de potjes goed afwast en, bij voorkeur even uitkookt.

20191124_122035

Stickers plakken op dat Groentehapje en Fruithapje!

Ik heb het gevoel dat hoe meer kinderen je hebt, hoe meer je geheugen achteruit gaat. ‘Hebben wij nu gisteren die pasta gegeten die nog in de koelkast staat, of is dat al 4 dagen geleden?’ hoor ik mezelf regelmatig afvragen. En dat geldt ook voor een Groentehapje en Fruithapje. Ik vergeet snel wanneer ik dat gemaakt heb. De oplossing? Zogenaamde voedingsstickers kopen. Deze kun je in de groothandel, of online bestellen. Google maar eens op HACCP stickers en de keuze is reuze! Op die manier voorkom je dat je potjes met ‘te oude’ hapjes aan je kindje geeft.

20191203_184402

Conclusie

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen, is het dus echt super simpel om zelf een Groentehapje en Fruithapje te maken! Binnen no time kun je je kinderen voorzien van een vers en gezond hapje en ben je niet meer afhankelijk van die discutabele smaakcombinaties die je in de winkel terugvindt. Maak jij wel eens zelf een Groentehapje en/of Fruithapje en heb jij nog tips? Laat het in de comments hieronder weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge