Een meerijdplankje: een prima alternatief voor een duowagen

Een meerijdplankje: een prima alternatief voor een duowagen

Als je meerdere (kleine) kinderen hebt, loop je tegen allerlei praktische ‘problemen’ aan. Hoe krijg je al die kinderen in autostoeltjes op de achterbank bijvoorbeeld? En als je dan eenmaal op de plaats van bestemming bent heb je nog een andere uitdaging. Kleine kinderen kunnen namelijk nog niet zo lang/ver lopen. Als je met z’n 2en bent kun je nog voor 2 kinderwagens, of 1 kinderwagen en een buggy kiezen. Maar wat te doen als je in je eentje met meerdere kleine kinderen op pad moet…?

Elk kind is anders, ook als het op (zelf) lopen aankomt

Toen D geboren werd, was J al bijna 3 jaar oud. Aangezien J het uithoudingsvermogen van een Olympisch atleet heeft, was het zelf lopen voor J geen probleem. We gingen dan bijvoorbeeld shoppen in de stad en hij liep de hele tijd vrolijk mee. Ook vanaf de kinderopvang naar huis toe (ruim 20 min. lopen) kostte hem geen enkele moeite, ondanks dat hij pas 3 was. Toen S geboren werd, moest D nog 2 worden. Hij liep natuurlijk wel al, maar grotere afstanden was geen doen met zo’n klein menneke. Toen was het dus tijd om te gaan kijken wat we daarmee konden.

Meerijdplankje review

Een duowagen of een meerijdplankje?

Het eerste dat mij te binnen schoot was een duowagen. Daar kunnen je kids lekker naast, of achter, elkaar zitten. Zo’n duowagen heeft alleen wel een aantal nadelen. Zo moet je een nieuwe kinderwagen kopen, terwijl wij heel tevreden waren (en zijn) met de Maxi-Cosi Stella. Daarnaast zijn de meeste duowagens met 2 zitjes naast elkaar en dan kun je nog amper een winkel in, omdat die zo breed zijn. Op zoek naar een alternatief kwam ik al gauw het fenomeen ‘meerijdplankje’ tegen. Die bevestig je aan de kinderwagen die je al hebt en zo hoef je dus geen nieuwe kinderwagen te kopen!

Een universeel meerijdplankje

Het enige nadeel aan de Maxi-Cosi Stella is dat er dus geen Maxi-Cosi meerijdplankje voor beschikbaar is. De zoektocht werd dus verlegd naar een universeel meerijdplankje dat op de Stella past. Na wat zoeken bleken ze bij verschillende ‘babywinkels’ ook allerlei universele meerijdplankjes te verkopen. Omdat ik dat soort dingen altijd eerst wil zien voordat ik ze koop, scheurde ik naar de Prénatal. Daar hadden ze allerlei verschillende soorten, maar er was er eigenlijk maar 1 die we op de Stella konden gebruiken: de EVE Kid-Sit.

Het meerijdplankje van EVE: de Kid-Sit

De EVE Kid-Sit (#nospon) is een kunststofplankje dat je eenvoudig vast maakt aan het horizontale gedeelte van het frame van de Stella. Het plankje bevestig je met 2 sluitingen waarmee je ook skeelers/skates mee dicht maakt. Op het plankje is ook nog een handig zitje waar je kindje op kan gaan zitten als hij/zij moe is. D gebruikt dit eigenlijk maar heel weinig, want als hij staat kan hij goed alles in de gaten houden 🙂 . Aan de onderkant zit een wieltje van een skeeler/skate wat handig kan zwenken. Op die manier kun je makkelijk een bocht door en heb je geen last van het meerijdplankje.

Niet alleen maar handig

Helaas is zo’n meerijdplankje niet alleen maar handig. Als je achter de kinderwagen loopt, steekt het plankje behoorlijk uit namelijk. Je moet dus een beetje aan de zijkant achter de kinderwagen lopen om deze nog vooruit te duwen. Voor korte afstanden is dat niet zo erg, maar voor wat langere afstanden begint dat toch wel irritant te worden. Als je kindje niet op het plankje zit, kun je het plankje trouwens wel makkelijk omhoog zetten en met een koordje vastmaken aan de kinderwagen.

Nieuw of tweedehands?

Een ander nadeel van het zitje is de prijs: nieuw kost een EVE Kid-Sit namelijk €119,95 (!). Dat vind ik een behoorlijk investering voor een stukje kunststof waar je je kind mee kunt vervoeren. Natuurlijk is dit altijd nog stukken goedkoper dan een duowagen aanschaffen, maar ik vroeg me af of het ook goedkoper kan. En het antwoord daarop is: jazeker! Binnen 10 minuten vond ik op Marktplaats al een Kid-Sit voor €25. Deze was amper gebruikt en zag er nog prima uit! Ik besloot direct te bellen en binnen een uur had ik een, zo goed als nieuw, meerijdplankje voor een fractie van de prijs!

Conclusie

Ondanks dat er wat (kleine) nadelen aan de Kid-Sit zitten, ben ik echt fan. Het plankje is licht, gemakkelijk te bevestigen en D vind het heerlijk om erop te zitten/staan. Mocht je nog op zoek zijn naar een meerijdplankje, dan is dit echt een prima keuze. Natuurlijk kun je eerst even bij een babywinkel gaan kijken en testen welke meerijdplankjes er allemaal zijn. Mocht je nu willen weten of de Kid-Sit op jouw kinderwagen past, kijk dan even op hun website. Daar is namelijk een handige lijst met kinderwagens waar de Kid-Sit op past (eventueel met een adapter).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge