Amerikaanse Corndogs – Een originele traktatie

Amerikaanse Corndogs – Een originele traktatie

Vinden jullie het ook altijd zo lastig om een leuke traktatie voor de verjaardag van je kind te bedenken? Tegenwoordig is het bijna een eis dat je een hele dag in de keuken staat om de perfecte Pinterest Perfect traktatie voor de kleine man/vrouw in elkaar te knutselen. Daarnaast moet het, als het even kan, ook nog biologisch, gezond en verantwoord zijn. Mocht je daar nu allemaal een keer géén zin in hebben, dan zijn deze Amerikaanse Corndogs vast iets voor jou! En deze keer is het geen Airfryer Adventure, maar ‘gewoon’ gebakken in olie.

Knakworst lovers

Elk kind is gek op knakworst toch? Nou ja, die van ons in ieder geval wel 🤤! J eet het liefst elke dag een broodje knakworst als ontbijt, lunch en ook nog avondeten. D heeft (nog?) niet zo’n specifieke voorkeur, maar zal een broodje knakworst zeker niet afslaan. Wat zij (en wij) echter nog nooit gemaakt of geproefd hadden waren: Amerikaanse Corndogs 🌭. Qua idee kun je het een klein beetje vergelijken met het Nederlandse worstenbroodje, maar dan anders! En het leuke eraan is: het is super makkelijk te maken!

Amerikaanse Corndogs traktatie kinderfeestje kinderen

Ingrediënten

Wat heb je nodig? Nou dat valt eigenlijk reuze mee. De meeste dingen heb je waarschijnlijk al in huis. En dat is in deze tijd van zoveel mogelijk thuisblijven natuurlijk erg handig. De dingen die je wellicht niet in je voorraadkast heb staan zijn de Frankfurters/Bockworsten en maïsmeel. Voor de perfecte Amerikaanse Corndogs, kun je de volgende ingrediënten gebruiken:

 • 1 pot Frankurters/Bockworsten
 • 400 ml melk
 • 150 gram maïsmeel
 • 175 gram bloem
 • 50 gram suiker
 • 1 ei
 • 1 zakje bakpoeder
 • zout
 • zwarte peper
 • knoflookpoeder
 • 1 liter zonnebloemolie
 • Lange satestokjes

Bereiding

Begin met het maken van de batter (beslag). Weeg hiervoor alle droge ingrediënten af en meng deze goed. Doe hier vervolgens de melk bij en gebruik een garde om alles te mengen tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Voeg hier het ei aan toe en meng tot het een glad beslag is geworden. Verwarm 1 liter zonnebloemolie in een pan tot 180°C. Doe het beslag in een smalle drinkfles (bijv. Dopper fles #nospon) en “rijg” de worst op de satestokjes. Doe de satestokjes met worst in de smalle drinkfles met beslag en laat het overtollige beslag uitdruppen tot er een dun laagje beslag overblijft. Doe de Corndogs vervolgens in de olie van 180°C totdat deze goudbruin zijn.

Serveertips voor deze Amerikaanse Corndogs

Nu is het natuurlijk wel een beetje saai om alleen een stokje met een worst in een laagje deeg in je hand gedrukt te krijgen. Zeker aangezien het hier een originele kindertraktatie betreft. Mocht je nog van die rood-wit geruite servetten hebben liggen, dan kun je ze daar mooi in verpakken. Daarnaast is het heerlijk om bij de Amerikaanse Corndogs wat mayonaise, ketchup en augurken te eten! 👌 Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge