Ik ben zo’n vader die…

Ik ben zo’n vader die…

De uitspraak “ik doe ook maar wat” is er een die elke ouder wel eens gebruikt (heeft). Voor het ouderschap is namelijk geen kant en klare handleiding. Je kunt nog zoveel op internet lezen of geadviseerd krijgen, uiteindelijk moet je het toch echt zelf doen. En dat dit lang niet altijd makkelijk is en je af en toe gewoon de Pauperpapa (of Loedermoeder) uit moet hangen, dat hoort er nu eenmaal bij…

Je bent niet de enige

Dat ik niet de enige ben die af en toe maar wat doet, blijkt wel uit de “Ik ben zo’n moeder tag” (of vader dus) die Marjo van Mar-Joya bedacht. Zij daagt ouders uit om 10 dingen te vertellen die jou typeren als vader (of moeder). Omdat Kimberley van Mom on Top weet dat niet alleen de moeders zo maar wat doen, besloot ze mij te taggen in de Ik ben zo’n vader die tag.

Ik ben zo’n vader die…

Af en toe tegen zijn kinderen schreeuwt

Ik geef het toe: het leven met 3 jonge kinderen is lang niet altijd even makkelijk. Waar ik vroeger zelf altijd een broer had willen hebben (ik heb 2 zussen), merk ik nu dat een huis vol jongens ook niet alles is. Vooral nu iedereen in deze periode veel thuis zit. We zitten met z’n allen op elkaars lip en de 2 oudste maken elkaar het leven zuur. En af en toe wordt dat gewoon even teveel en krijgen ze de wind van voren… 🙂

Stiekem wat anders te drinken pakt bij het avondeten

Bij ons is de afspraak dat we tijdens het eten water drinken. Aangezien ik geen koffie drink (ja, heel raar, I know…), drink ik voornamelijk water overdag. Als ik dan klaar ben met eten heb ik zin in wat anders: een glas cola ofzo. Ik zorg dat ik dan tijdens het eten wel nog een glas water heb gedronken, maar sneak er dan tussenuit om in de keuken een glaasje cola te drinken.

Tijdens het voorlezen stukjes tekst overslaat

Ik ben ook zo’n vader die niet altijd zin heeft om hele verhalen voor te lezen. Natuurlijk: voorlezen is superbelangrijk, maar soms wil je er gewoon snel vanaf zijn na een lange dag hard werken. Aangezien de kids hier allemaal nog niet kunnen lezen, is het nog redelijk eenvoudig om bepaalde stukken tekst over te slaan. Mijn vrouw is dan ook behoorlijk verbaasd als er 3 kinderen binnen 20 minuten in bed liggen én allemaal een verhaaltje hebben gehad 🙂 .

Geen schermtijd limiet heeft

Natuurlijk zitten de kinderen niet de hele dag tv te kijken. Het is echter ook niet zo dat ik een timer aanzet als de tv aangaat. Het is ook een van de weinige moment dat ze wat rustiger zijn. Vooral nu we veel thuis zitten, vinden ze het maar lastig om hun energie kwijt te raken. Ze gaan die energie dan maar uiten naar elkaar en kijken wie er het hardste kan gillen. Nou, dan heb ik liever dat ze even rustig wat tv zitten te kijken hoor, hahaha.

Familiefeestjes op tijd verlaat, omdat “de kinderen naar bed moeten”

Je kent het wel: de achterneef van de buurman van een verre vriend is jarig en je moet daar naartoe. Althans, met een exotische schoonfamilie is dat het geval… 🙂 . Je zit daar eigenlijk helemaal niet op te wachten en wil liever een avondje Netflixen met je wederhelft. Op dat moment is het handig om (jonge) kinderen te hebben die enigszins op tijd naar bed moeten. En bottom line is het ook gewoon een win-win situatie. De kinderen blijven in hun ritme én je kunt toch nog een avondje achterover leunen op de bank!

Niet alle kinderen evenveel aandacht geeft

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, ben ik geen grote fan van de babyperiode. Je kind doet weinig anders dan poepen, piesen en je de halve nacht wakker houden met zijn gehuil. Anders wordt het als dat kleintje een jaar of 3/4 begint te worden. Dat is het moment dat je ook echt iets met ze kunt gaan ondernemen. Ik merk dan ook dat ik vaker met de oudste ergens naartoe ga, dan dat ik dat met de middelste of de jongste doe. Al moet ik zeggen dat ik de jongste nu regelmatig meeneem voor een wandeling, maar dat heeft weer een andere reden…

De jongste meeneem voor een wandeling zodat ik wat rust heb

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het regelmatig een gekkenhuis bij ons thuis. De momenten van rust zijn dan ook erg spaarzaam. Vaak is dat pas als de kinderen allemaal in bed liggen. Ik heb daar wel een andere oplossing voor gevonden. De jongste is net 1 geworden en kan dus nog niet echt praten en is dus relatief rustig. Als ik die meeneem voor een wandeling ben ik er én even uit én kan ik rustig een luisterboek op mijn telefoon luisteren. Ideaal dus voor eeen momentje ontspanning!

Af en toe liegt tegen zijn kinderen

Ja, ik geef het toe. Ik ben zo’n vader die af en toe tegen zijn kinderen liegt. Maar iedereen heeft wel eens een leugentje om bestwil toch?! Bijvoorbeeld dat speelgoed dat wonderbaarlijk ineens verdwenen is. Of beweren dat je geen geld bij je hebt als je voorbij een ijssalon fietst.

Een spelletje speelt dat ik veel leuker vindt dan de kinderen

Ken je dat? Je kind wil graag een spelletje met je spelen en pakt precies dát spelletje uit de kast waar jij een hekel aan hebt. Wij hebben hier een kast vol met allerlei bordspellen, maar ze zijn lang niet allemaal even leuk. Als J dan zegt dat hij een spelletje wil spelen dan kies ik snel iets uit wat ik het leukste vindt. Maar af en toe krijgt hij natuurlijk zelf ook zijn zin hoor 😉 .

Net doet alsof hij nog slaapt als de kinderen uit bed komen

Doordeweeks gaat mijn wekker om kwart over 6. Nu heb ik daar niet zo’n moeite mee, omdat ik wel echt een ochtendmens ben. Op zaterdag sta ik ook vroeg op, om met J naar de zwemles te gaan. Zondag is dus eigenlijk de enige dag dat ik enigszins “uit kan slapen”. En uitslapen met 3 kleine kids is natuurlijk relatief, maar als ze dan om 6 uur / half 7 aan mijn bed staan, dan doe ik net alsof ik nog slaap, al ben ik misschien al wakker. Ook ik verdien af en toe wat rust in de ochtend.

Aangezien ik de eerste Papa ben in deze Ik ben zo’n vader die… tag, ben ik benieuwd hoe andere Papa’s hiermee om gaan. Bij deze tag ik dan ook Maarten van Papa’s Wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge