Paasontbijt: 3 keer Eieren uit de Airfryer

Paasontbijt: 3 keer Eieren uit de Airfryer

Het is weer Pasen. Tijd voor familie, maar dit jaar wel op een andere manier. Maar 1 dingen dat niet veranderd is: het Paasontbijt. En bij Pasen horen natuurlijk eieren. In deze korte blog geef ik je tips om binnen 15 minuten 3 keer Eieren uit de Airfryer op tafel te zetten!

(Paas)ontbijt op zondag

Van thuis uit, hadden wij op zondag altijd gezamelijk ontbijt met z’n allen. Zondag was namelijk de enige dag dat we met z’n allen konden ontbijten. Doordeweeks was mijn Papa al vroeg op weg naar zijn werk en op zaterdag moest er altijd wel iemand sporten of naar de zwemles. En omdat het ontbijt op zondag heilig was, maakte het, naar mate wij ouder werden, niet uit of we op stap gingen of niet. Op zondag was er om 10 uur ‘s ochtends met z’n allen ontbijt. Onder het mom van: ‘s Avonds een vent, ‘s ochtends ook een vent zeg maar 😉 .

1. Gekookt ei uit de Airfryer

En bij dat ontbijt op zondag hoorde standaard altijd 1 ding: een gekookt ei. Nu ik helemaal fan ben van allerlei gerechten uit de Airfryer, kan een gekookt ei natuurlijk niet ontbreken. Een gekookt ei uit de Airfryer is namelijk super simpel! Leg de eieren in het Airfryer mandje, zet de Airfryer op 120 ºC en de tijd op 12 minuten. Na 12 minuten heb je een perfect hardgekookt eitje. Mocht je nu een zachtgekookt ei willen, doe ze dan 8 – 10 minuten in de Airfryer. Bij 8 minuten heb je een heel zachtgekookt ei en bij 10 minuten een “medium” zachtgekookt ei.

Gekookte eieren uit de Airfryer

2. Gevuld ei uit de Airfryer

Deze variant kost iets meer moeite omdat je, voor het beste resultaat, ook een spuitzak nodig hebt. Het hoeft natuurlijk niet, maar het ziet er wel zo leuk uit 🙂 . Neem de hardgekookte eieren uit de Airfryer, pel ze en doe de eidooiers in een kommetje. Prak deze eidooiers fijn, voeg hier wat mayonaise, mosted, zout en peper aan toe en prak dit tot een glad mengsel. Doe dit mengsel in de spuitzak en spuit het dooiermengsel in de halve eieren. Garneer dit met verse bieslook en je hebt een heerlijk gevuld eitje.

Gevulde eieren uit de Airfryer

3. Eiersalade uit de Airfryer

De laatste variant op Eieren uit de Airfryer is een eiersalade. Deze lijkt grotendeels op het gevulde ei uit de Airfryer van hierboven. Deze eiersalade variant kun je alleen perfect op een gebakken broodje (uit de Airfryer) doen. In plaats van alleen de dooiers, gebruik je voor de eiersalade de hele eieren. Gebruik een eiersnijder om de eieren fijn te snijden. Doe de eieren in een kommetje, voeg ook hier mayonaise, wat mosterd, zout en peper aan toe en meng het geheel. Bak het broodje gedurende 4 minuten op 180 ºC in de Airfryer af. Snijd het broodje door, doe de eiersalade erop en doe er ook wat sla op.

Eieresalade uit de Airfryer

Fijen Pasen en eet smakelijk!

2 thoughts on “Paasontbijt: 3 keer Eieren uit de Airfryer

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge