Correctbook: Oneindig blijven schrijven én een goed doel steunen (+ Winactie)

Correctbook: Oneindig blijven schrijven én een goed doel steunen (+ Winactie)

Nu de scholen nog dicht zijn, is het mij opgevallen hoeveel papier we eigenlijk gebruiken. Vanuit school hele stapels met werkboekjes, papier om mee te vouwen, maar ook thuis. De kids willen tekenen: je pakt even een velletje papier. Er moet iets geprint worden: papier erin en gaan. Maar als je er goed over nadenkt is dat niet zo duurzaam he?! En lang niet overal in de wereld is papier zo makkelijk te krijgen als hier in Nederland. Daar is echter een hele mooie oplossing voor waar ik je vandaag meer over vertel: het Correctbook!

Magnetisch tekenbord 2.0

Ken jij ze nog? Die rode tekenborden van vroeger met die 2 knoppen erop en een pennetje erbij. Uren hebben wij ons ermee kunnen vermaken. Telkens weer een andere tekening maken. Wel eentje die er natuurlijk niet uit zag, want mijn tekenkunsten zijn niet noemenswaardig, haha 🙂 . Maar goed, het Correctbook deed mij daar in eerste instantie een beetje aan denken. Al is het Correctbook veel meer een whiteboard in A5 formaat en wordt het hoofdzakelijk gebruikt om analfabetisme de wereld uit te helpen.

Correctbook Uitwisbaar Notitieblok oneindig schrijven

De Missie van Sam

Sam van Tol is de oprichter van Correctbook. Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika kwam Sam erachter dat analfabetisme nog steeds een ontzettend groot probleem is. Wereldwijd zijn er 800 miljoen (!) mensen boven de 15 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Ook zijn er 250 miljoen kinderen die iedere dag naar school moeten zonder pen en papier. Correctbook heeft als doel om 1 miljoen kinderen vóór 2023 van een Correctbook te voorzien. Op die manier hebben zij geen “ouderwets” pen en papier nodig en kunnen zij toch leren lezen en schrijven!

Correctbook duurzaam schrift schoolmateriaal Afrika

1 Correctbook = 3 maanden lang schrijven

Ook jij kunt meehelpen met de missie om analfabetisme de wereld uit te helpen! Voor ieder verkocht Correctbook kunnen Sam en zijn team namelijk een kind in Afrika 3 maanden lang van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal voorzien. De kinderen daar krijgen een Correctbook set waar het volgende in zit:

 • Correctbook
 • Pen
 • Doekje
 • Extra inkt uit inktpotjes
 • Kluisjes in de klas

Maar daar houdt het niet op. Elk jaar vervangt Correctbook ook nog eens de boekjes die kapot gegaan zijn. Ook worden er nieuwe inktpotten geleverd om het komend jaar te kunnen schrijven.

Correctbook uitwisbaar notitieboek

Correctbook in allerlei soorten, maten en kleuren

Toen Sam mij benaderde over zijn Correctbook onderneming was ik meteen enthousiast. Door middel van het Correctbook kan ik J uitleggen dat er ook kinderen zijn op de wereld die het niet zo goed hebben. Voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze op school kunnen kleuren, leren lezen en leren schrijven. Toen hij het Correctbook zag vroeg hij: “Maar Papa, wat als die kindjes een zwart boekje niet mooi vinden?”. Daar moest ik even over nadenken. Tot ik in de webshop van Correctbook ging kijken en erachter kwam dat ze 33 (!) verschillende soorten Correctbooks hebben. Softcovers, hardcovers, verschillende kleuren en verschillende formaten. En zelfs Special Editions kun je krijgen! Voor ieder wat wils dus.

Correctbook goes anti-viral editie

De hele wereld is in de ban van het corona (covid-19) virus. Bij Correctbook dragen ook zij hun steentje bij aan de bestrijding van dit virus. Ze hebben namelijk een speciale Rode Kruis editie van het Correctbook uitgebracht. Voor €24,95 krijg je niet alleen de limited Rode Kruis editie van het boek, maar nog veel meer. Je doneert namelijk direct €10 (incl. BTW) aan het Rode Kruis. Dit bedrag wordt gebruikt voor verschillende doelen:

 • Ondersteuning aan GGD’s en ziekenhuizen
 • Rode Kruis Hulplijn
 • Centrale inzameling van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen

Uiteraard steun je ook met deze editie van het boek de strijd tegen analfabetisme. Van de rest van het bedrag wordt (uiteraard) ook een kind in Afrika 3 maanden van duurzaam schrijfmateriaal voorzien!

Correctbook review goede doel analfatbetisme

Onze kinderen zijn fan

Toen ik het Correctbook van Sam ontving, was J direct enthousiast. Hij vond het book er ‘echt cool’ uit zien. Toen ik hem vertelde dat het boek een beetje hetzelfde werkte als het planbord waar we zijn ‘lesrooster’ op schrijven, keek hij me vreemd aan. Want een schrift waar je eindeloos in kon schrijven, dat snapte hij niet helemaal. Toen hij zag dat hij met de stift kon schrijven en met het doekje dit weer uit kon wissen, was hij niet meer te stoppen 🙂 . Hij schreef direct alle namen van zijn vriendjes en vriendinnetjes op. Ondanks dat de jongste 2 boys nog niet echt kunnen lezen en schrijven, vinden zij het ook leuk om te tekenen en dit weer uit te wissen.

Winactie

Ben jij ook al zo enthousiast geworden nu je dit hebt gelezen? Mooi zo! Ik mag namelijk 1 Correctbook weggeven; hoe cool is dat?! Dus wil jij zo’n cool Correctbook voor jezelf, of voor je kind? Je kunt op de volgende manier meedoen:

 • Laat je naam en e-mailadres achter in de comments hieronder
 • Like de Facebookpagina van Correctbook. Let op: dit is geen must, maar je helpt wel mee in het vergroten van de awareness van Sam zijn geweldige initiatief, dus waarom zou je dat niet doen?! 😉

Volg je Tips voor Papa’s al op Instagram, Facebook en, sinds kort ook, op Pinterest? Op die manier blijf je op de hoogte van alle nieuwe blogs én heb je een streepje voor op de lezers die me daar nog niet volgen natuurlijk 🙂 .

Deze winactie is een samenwerking met Correctbook . Om mee te kunnen doen aan de winactie moet je een geldig e-mailadres invullen waar je op te bereiken bent. De winactie loopt tot en met maandag 4 mei 2020 23:59 uur en over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Voor meer informatie: zie onze Disclaimer en Privacyverklaring

20 thoughts on “Correctbook: Oneindig blijven schrijven én een goed doel steunen (+ Winactie)

 1. Dit lijkt me super handig. Daarmee besparen we vast ook een hoop papier. Ik denk dat we deze heel veel en vaak zullen gebruiken.

 2. Dat is nog eens duurzaam schrijven en aangezien ik dol ben op lijstjes doe ik graag mee 😀

 3. Door het gebruik van een CorrectBook kan ik het gebruik van papier enorm verminderen aangezien ik veel notities en lijstjes maak.

 4. Wat een mooie manier, geen losse velletjes, geen gezoek. Om uren te schrijven of krabbels te noteren.

 5. Dat is erg handig, ik doe erg graag mee, erg goed initiatief !! 🙂 🙂
  Is ideaal voor het thuiswerken.
  Groetjes Anneliese

 6. Prachtig initiatief, voor mens en natuur. Ik zou heel graag voortaan mijn aantekeningen in een Correctbook maken.

 7. Toffe actie! Daar ga ik met mijn gezin veel plezier van beleven. Ik ga ‘m alvast als tip roepen voor vaderdag!

 8. Dat lijkt me ideaal vooral nu met het thuiswerk. Ik maak regelmatig lijstjes, aantekeningen e.d. Helaas raak ik ook geregeld wat ‘kwijt’ op deze manier zal dat niet zo snel gebeuren, raak ik niet bezaaid onder de papieren en heb ik alles bij elkaar. En het scheelt, niet heel onbelangrijk, heel veel papier.

 9. Goed initiatief! Dit zou hier zeker goed van pas komen in huis, want ook hier in huis groeit het papier harder dan de boom. Korte notities van volwassen en en schetsen van de kids kunnen dan mooi hierop gemaakt worden!

 10. Ik doe graag mee voor mijn man. Hij is net aan een nieuwe baan begonnen en moet veel schrijven. We hergebruiken al veel papier maar dit zou nog veel beter zijn. Ook een goed voorbeeld voor ons kleine zoontje!

 11. Lijkt me superhandig. Ik schrijf veel en graag. Handig om mijn inspiratie op te schrijven.

 12. Ik doe graag mee om dit handige Correctbook te winnen. Met een Correctbook sla je 2 vliegen in één klap: je steunt een goed doel en je gebruikt veel minder papier wat weer goed is voor het milieu. Ik ken de flashcards van Correctbook die zijn ook superhandig. Dit Correctbook zou bij mij welkom zijn, omdat ik de aantekeningen die ik maak voor mijn studie logopedie via de app kan digitaliseren waardoor je dus nooit meer een blaadje kwijt raakt en loopt te zoeken van waar is het. Dit levert en tijdwinst en minder stress op voor mij. Nog meer voordelen!! Dus nu ga ik maar duimen dat ik mag winnen. Ik volg u op Instagram en Facebook en volg natuurlijk ook Correctbook.

 13. Dit zou ik nou eens een leuk moederdagcadeau vinden. Hierin kan ik van alles opschrijven zonder dat ik me af hoef te vragen waar is het papiertje gebleven als ik weer eens iets heb opgeschreven terwijl ik aan de telefoon was. Het staat ook gelijk een stuk opgeruimder dan overal losse papiertjes. Ik vind dit een leuke actie van u en Correctbook.

 14. Ik zit in quarantaine, en dus is dit de oplossing om nooit meer een nieuw notitieboekje te hoeven kopen .
  Wat een fantastische uitvinding.
  En het is ook prachtig dat er ook nog een bedrag gaat naar verschillende goede doelen , te maken met de coronacrisis.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin en doe heel graag mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge