Zwangerschapscadeau voor Vaders – de 10 leukste ideeën

Zwangerschapscadeau voor  Vaders – de 10 leukste ideeën

Leuk man; die ene vriend van je wordt Papa. Maar nu mag (lees: moet) je straks op kraamvisite en gaat alle aandacht uit naar de baby. Maar het is ook wel eens leuk om de aanstaande Papa te verrassen met een leuk cadeau. Voor hem veranderd er natuurlijk ook een hoop. Maar ja, wat koop je nu voor iemand die Papa wordt? In deze blog zet ik 10 zwangerschapscadeau voor vaders op een rij. Je kunt uiteraard deze cadeautjes ook voor Vaderdag op 21 juni geven.

1. Een boek over het vaderschap

Natuurlijk kun je op deze blog een hoop lezen over het vaderschap. Met name over dingen waar je rekening mee moet houden als je voor de eerste keer Papa wordt. Naast deze blog zijn er ook nog een aantal hele leuke boeken die je als zwangerschapscadeau aan de vader in spe kunt geven. Met stip op 1 staat het boek van Kluun: Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Of wat te denken van Commando Papa. Een ander leuk boek is: Vader worden voor Dummies (van die dummies boeken die we allemaal nog wel kennen van vroeger).

Cadeau aanstaande vader

2. Romper voor de onervaren Papa

Als “nieuwe” Papa komt er een hoop op je af. Je moet voor de eerste keer luiers verschonen. Maar ook voor de eerste keer een baby kleren aantrekken. In de boeken onder puntje 1 wordt dit wel toegelicht, maar mocht dat niet genoeg zijn, dan is er nog een andere oplossing. Om het fenomeen rompers onder de knie te krijgen zijn er namelijk rompers met gebruiksaanwijzing. Niet alleen heel grappig om cadeau te geven, maar stiekem ook ideaal om te leren hoe zo’n romper nu werkt.

3. Matching kleren voor vader en zoon (of dochter)

Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen: t-shirts en truien met vreemd uitziende teksten. Teksten die je uit moet spreken om erachter te komen dat ze heel iets anders betekenen dan dat je in eerste instantie verwacht. Sinds ik het merk Cheaque voor de eerste keer zag, was ik fan! Maar het mooiste moet nog komen: ze hebben ook kleren voor kinderen. Zo heb ik 2 matchende truien met mijn 2 oudste zoons: de Couqe Baqeur en de Tout des L’ous. Speciaal voor baby’s hebben ze bijvoorbeeld ook t-shirts, slabbertjes of ‘zeverlappen’. Niet alleen de kids vinden ze leuk, je krijgt ook gegarandeerd geweldige reacties op straat!

Kraamcadeau geboorte vader

4. Babyfoon met camera

Een tweede zwangerschapcadeau wat bij de vader in spe vast en zeker in de smaak valt is een babyfoon met camera. Want welke Papa houdt er nu niet van gadgets?! Met de Luvion Easy Babyphone kan de Papa naar zijn zoon/dochter kijken, er tegen praten en ondertussen ook nog de temperatuur van de kamer in de gaten houden. En door de nachtzicht functionaliteit kan het licht op de kamer van de baby gewoon uit; ideaal dus.

5. Luiertas waar papa’s ook mee over straat durven

Je kent ze vast wel: die felgekleurde “vrouwelijke” luiertassen. Daar durf je als papa bijna de straat niet mee op zeg maar 🙂 . Maar er zijn ook luiertassen die je perfect als zwangerschapscadeau voor vaders kunt gebruiken. Er zijn namelijk luiertassen die er als een rugzak uit zien en waar je je echt niet voor hoeft te schamen. Ik hoor je denken: kan hij niet gewoon een normale rugzak gebruiken? Dat kan wel, maar is gewoon niet handig. Een luiertas is namelijk er op ingericht dat al je babyspullen makkelijk mee kunt nemen en kunt ordenen. Ideaal voor de echte OCD’er 😉 .

6. Een Filmpakket voor thuis

Nu we zo veel mogelijk thuis moeten blijven, zit een avondje naar de bioscoop er niet in. Maar sowieso, voor de heren die net papa zijn geworden zit een uitje er sowieso niet in kan ik je uit eigen ervaring vertellen 😉 . Maar je kunt natuurlijk ook de bioscoop naar jou thuis halen. Ik schreef al eens over de Mannenbox als Vaderdagcadeau. Een van de zogenaamde Mannenboxen is het Filmpakket voor thuis. Dit pakket bestaat onder andere uit 2 flessen bier, 2 zakken popcorn en een Pathé Thuis voucher. Ideaal voor als Mama uitgeput op bed ligt!

cadeau geboorte vader

7. Een draagzak

Elke Papa houdt ervan om te knuffelen met zijn kind(eren). Wist je dat je wandelen en knuffelen perfect met elkaar kunt combineren met een draagzak? Let wel op: geef liever iets meer geld uit aan een ergonomisch goede draagzaak, want het gaat wel om de gezondheid van het kindje. Een draagzak als zwangerschapscadeau voor vaders kun je wellicht dan ook beter met wat meer mensen samen kopen, want deze zijn niet goedkoop. Een van de bekendste, en best beoordeelde, draagzaken zijn die van Tula. De Tula Free to Grow kun je kopen voor rond de €140. Je hebt dan wel een draagzak die jaren mee kan! Je kunt deze namelijk vanaf 3,2 kg tot max. 20 kg gebruiken! Uiteraard kun je een draagzak ook prima tweedehands kopen; dat scheelt sowieso in de kosten.

8. Babyvoeding pakket: een stoomkoker en een staafmixer

Dat klinkt een beetje gek misschien hè? Maar niet als je de blog over het zelf maken van een groente- en fruithapje hebt gelezen. Dan weet je namelijk dat je helemaal geen dure babyvoedingmaker nodig hebt om een zelfgemaakt groente- en fruithapje voor je kids te maken. Het enige dat dus je echt nodig hebt zijn een stoomkoker (ook wel steamer genoemd) en een staafmixer. Op die manier hoeft de papa in spe zijn kind geen rare combinatie’s zoals bonen met appel en rundvlees voor te schotelen 🙂 .

9. Autospiegel (voor de baby)

En nee, dus niet een binnenspiegel of een buitenspiegel. Of nou ja, eigenlijk wel een soort van binnenspiegel. Kinderen die in de auto vervoerd worden, moeten tegenwoordig minimaal 15 maanden achterstevoren zitten. Maar als je kind achterstevoren zit, kun je niet zien hoe het met hem/haar gaat. En als je, net zoals wij, 3 kinderen op de achterbank hebt, dan wil je ze goed in de gaten kunnen houden. Voor je het weet wordt de kleinste onder een hoop speelgoed bedolven, of gaan ze aan zijn oren lopen trekken 🙂 . De oplossing hiervoor is dus een autospiegel die je aan de hoofdsteun van de achterbank vastmaakt. Zo kun je via de binnenspiegel en de ‘babyspiegel’ hem/haar goed zien zitten!

10. Vader en zoon/dochter sokken

Je ziet ze tegenwoordig overal: Happy Socks. Want tegenwoordig met egale zwarte, laat staan witte sokken, over straat, dat kan al lang niet meer 😉 . En hoe cool is het dan om matchende sokken met je kind te hebben?! Dit is ook een perfect zwangerschapscadeau voor vaders, náást het kraamcadeau dat je al geeft: niet te duur, maar super origineel. Daar kun je nog eens de show mee stelen op het eerstvolgende verjaardagsfeestje, haha!

Heb jij de ‘newborn Papa’ wel eens wat cadeau gegeven tijdens de kraamvisite? En welk cadeau zou perfect zijn voor het volgende kraambezoek?

One thought on “Zwangerschapscadeau voor Vaders – de 10 leukste ideeën

  1. leuke blog! De autospiegel is hier favoriet. Wij hadden de luvion easy bij de 1e, maar nu met de smartphone is er 1 met een app wel een echte aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge