Zzz… tijd voor een nieuw bed! (incl. winactie)

Zzz… tijd voor een nieuw bed! (incl. winactie)

Blog tijd voor een nieuw bed

Een aantal maanden geleden wisten we het zeker: we waren toe aan een nieuw bed! Toen mijn vrouw en ik gingen samenwonen hadden we het niet zo breed en kozen toen om een “goedkope” (ca. €300) boxspring bij de IKEA te kopen. Dit bed bleek erg goed te liggen, maar na een paar weken merkten we dat het niet de beste kwaliteit was.

Er zaten maar 4 pootjes onder de boxspring (140 x 200 cm) die na een paar weken al helemaal krom waren. Zoals je in het plaatje hieronder kunt zien, kun je ook niet verwachten dat deze pootjes 2 volwassen mensen kunnen dragen. Gelukkig had mijn vader op dat moment zijn eigen bedrijf en kon hij een mooie ombouw voor de boxspring van hoge kwaliteit MDF maken. Hierdoor hebben wij het uiteindelijk nog ruim 7 jaar volgehouden op dit bed.
boxspring pootjes

Maar goed, na 7 jaar kwamen de veren bijna door de bovenkant van de boxspring heen, dus toen werd het echt tijd om iets nieuws te gaan kopen. Gelukkig hadden we de maanden ervoor goed kunnen sparen; je slaapt bijna 1/3e van de dag, dus dan is het ook belangrijk om een goed (lees: toch wel duur) bed aan te schaffen. En zo begon de zoektocht naar een nieuw bed.

Eerst begonnen we met wat rondvragen bij vrienden en collega’s. Je hoort een hoop verschillende verhalen, maar regelmatig kwam hier één winkel positief naar voren: Swiss Sense. In eerste instantie hadden wij zoiets van: pff, Swiss Sense, volgens mij is dat niet te betalen. Vervolgens hebben we deze mening even opzij gezet en zijn we naar de Swiss Sense Outlet gegaan. Hier werden wij erg vriendelijk ontvangen door de adviseur/verkoper: totaal niet opdringerig, maar wel erg behulpzaam. Na zelf een half uurtje rond te hebben gelopen door de winkel, vroegen wij hem of hij ons advies kon geven. Hij heeft hier ruim de tijd voor genomen en was niet uit op het duurste bed verkopen, maar wilde ons echt helpen met het bed dat het beste bij ons paste.

Na ruim een uur in de winkel rond te hebben gelopen en bedden te hebben getest, hadden wij een aardig idee gekregen wat er allemaal te krijgen was. Maar een “echte Nederlander” wedt niet op 1 paard en daarom besloten we nog naar wat andere winkels te gaan om concurrentieonderzoek te doen :-).

De volgende stop was: de IKEA. Na onze positieve ervaringen met de vorige boxspring van de IKEA wilde we wel eens kijken wat er na 7 jaar veranderd was aan het assortiment. Als je bij de IKEA rondloopt weet je dat je natuurlijk niet op dezelfde manier geholpen wordt als bij een winkel puur gespecialiseerd op bedden, maar na een half uur op de afdeling rond te hebben gelopen waren we nog niets wijzer, behalve dat de prijzen net zo duur of vaak nog duurder waren dan bij de Swiss Sense, op naar de volgende stop dus.

Op hetzelfde industrieterrein ligt nog een vestiging van BeterBed. Ondanks dat ik continue aan de “Retteketet” reclame moest denken, zette ik ook hier mijn vooroordelen op zij en zijn we toch maar eens wezen kijken wat daar te halen viel. Wat meteen opviel bij deze winkel was dat de bedden, in onze ogen, niet netjes afgewerkt waren: bij de meeste bedden zag je alleen een open frame met daar bovenop een matras. Mijn vooroordelen bleken toch enigszins uit te komen: we hebben wat rondgelopen, maar niemand die aanstalte maakte om ons te vragen waar we naar op zoek waren en of we geholpen konden worden. Qua gevoel zat dit niet goed bij ons en we zijn dan ook redelijk snel verder gegaan.

En dan was er nog internet: ook daar is natuurlijk een hele hoop te vinden. Maar het internet heeft natuurlijk 1 groot nadeel, en als het op bedden aankomt is dat een behoorlijk nadeel: je kunt niet even gaan liggen om te kijken hoe het bed ligt en dat is nu net iets dat cruciaal is bij een bed.

Na 2 weken nadenken zijn we teruggegaan naar de Swiss Sense Outlet en werden we wederom vriendelijk ontvangen met een kopje koffie. Deze keer hadden we J. meegenomen en hij heeft de tijd van zijn leven gehad. Hij heeft door de hele winkel heengerend en verschillende bedden uitgeprobeerd. De verkoper had speciaal voor J. de schuifdeuren “op slot” gedaan zodat hij niet zo maar de straat op kon rennen. Na ons vorige bezoek wisten wij al welk bed het zou moeten worden en we konden dan ook snel de bestelling in orde maken. Bij Swiss Sense verkopen ze een aantal bedden uit voorraad  waardoor de levertijd dan heel snel is, maar de versie die wij hebben uitgekozen (de HOME130 serie met een afmeting van 180 x 210 cm) was helaas niet op voorraad; de levertijd zou ca. 10 weken zijn. Een behoorlijke tijd, maar die paar weken konden we nog wel op ons oude vertrouwde bedje doorbrengen.

Het samenstellen van je bed kun je in de winkel doen, waardoor je meteen van professioneel advies wordt voorzien, maar je kunt er ook voor kiezen om je bed via de website te bestellen. Bij het samenstellen van je bed, moet je de volgende keuzes maken:

 1. Kies het soort bed dat je wilt hebben: Boxspring of ledikant met matras, etc.
 2. Kies de maat (alles tussen 140 x 200 cm en 200 x 220 cm)
 3. Kies de bedbodem (vlak of verstelbaar, bonellvering of pocketvering)
 4. Kleur en materiaal (heel veel keuzes :))
 5. Matras (aantal veren bijvoorbeeld 500 of 1000)
 6. Hardheid matras (medium <85 kg of firm >85 kg)
 7. Topmatras (keuze uit 18 “toppers”)
 8. Pootjes (keuze uit kleur en hoogte van de pootjes)

Nadat je bovenstaande keuzes hebt gemaakt ben je klaar en kun je nog eventuele accessoires bestellen zoals nachtkastjes (in dezelfde stof en kleur als het bed!) en dekbedden/kussens. Vaak zijn ook deze accessoires in de aanbieding; het is dus zeker de moeite waard om dit na te vragen!

HOME130_ Front_WitteMuur

Nadat wij de bestelling hadden doorgenomen met de verkoper vertelde hij ons nog dat we het beste na een week of 6/7 even met de logistieke afdeling konden bellen om te kijken of de order volgens planning liep en om een bezorgafspraak te maken. Na 6 weken pleegde ik een belletje en wat bleek: het bed zou die week klaar zijn, ruim 3 weken eerder dan dat wij gedacht hadden, super! We planden direct een afspraak in voor de volgende week en kregen te horen dat wij nog een mail zouden krijgen de dag voor de levering met het tijdstip.

HOME_130_DETAIL_HOOFDBOORD_2

Op maandag kregen we inderdaad bericht dat ze de volgende dag tussen 07:30 uur en 09:00 uur het bed zouden komen leveren. Om 8:15 uur stonden de heren keurig voor de deur en binnen een half uur hadden ze de bedden naar boven gebracht en in elkaar gezet! Nu was de slaapkamer toch wel een stuk kleiner nu het bed 40 cm breder en 10 cm langer was dan ons oude bed. Maar goed, een slaapkamer is toch om te slapen, dus waar heb je de rest van de ruimte voor nodig he :).

Uitsnedes-HOME130-poot

De eerste nacht in het nieuwe bed was nog even wennen, maar het bed lag prima. Vrouwlief moest wel even een paar dagen wennen: omdat zij een medium matras heeft, en de randen van het matras wat steviger zijn, had ze het gevoel dat ze in een kuil lag. Na een paar dagen wennen, sliep zij ook prima en zijn wij heel erg tevreden met onze aankoop!

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw bed, ga dan zeker eens bij een Swiss Sense (outlet) winkel langs en laat je informeren over de mogelijkheden. Op de Boxspring pagina van de Swiss Sense website kun je eenvoudig alvast een beginnetje maken met het samenstellen van je eigen boxspring.

Om het nieuwe jaar goed te laten beginnen, mag ik van Swiss Sense een dekbedovertrekset van Dixxius weggeven! Wil je hier kans op maken,  laat hier een reactie achter waarom jij deze dekbedovertrekset verdiend! Om meer kans te maken like dan ook Tips voor Papa’s op Facebook. Deze winactie loopt van dinsdag 2 februari 2016 t/m vrijdag 5 februari 2016. Op vrijdag zal ik rond 17:00 uur de winnaar een persoonlijke e-mail sturen; zorg dan ook dat je een geldig e-mailadres invult!

Tips voor Papa's signature

19 thoughts on “Zzz… tijd voor een nieuw bed! (incl. winactie)

 1. Een goed bed is altijd belangrijk! Zeker als je ouders bent 😉
  Wat fijn dat jullie goed geslaagd zijn! En inderdaad, ik heb/had hetzelfde vooroordeel over Swiss Sense. Maar het valt me dus ontzettend mee dat de prijzen gelijk zijn aan IKEA!

  Ik doe graag mee voor het dekbed! Ons huis staat te koop en we gaan dus binnenkort verhuizen naar een ander (groter) huis. Mijn ouders en schoonouders wonen ver weg van ons (Brabant en Groot-Brittannië) dus we hebben nogal vaak logees. Ze slapen nu op een bedbank die eigenlijk niet heel fantastisch is, en ze verdienen wel een goed bed mét een fijn dekbed!

  Groetjes, Charlotte

 2. Ik zou het dekbedovertrekset weggeven aan mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder heeft eind vorig jaar te horen gekregen dat ze kanker heeft en ondanks alles is ze nog steeds de perfecte oppas voor onze dochter. Zij verdient dan ook eens iets extra.

 3. Wij hebben een halfjaar geleden ook geïnvesteerd in een nieuw bed. We lagen niet al te best meer (ook ikea, laag bed en tijdens de zwangerschap was het een crime!), slapen nu stukken beter. Mag ook wel met zo’n kleine nachtbraker 😉

  Ik doe ook graag mee voor de set. We hebben er eigenlijk te weinig, zeker omdat er met enige regelmaat op gespuugd soms per ongeluk geplast wordt (overigens door de kinderen hoor haha). We zouden een extra goed kunnen gebruiken! En daarnaast liggen nieuwe sets altijd extra leker 🙂

 4. Leuke blog, ideaal dat ze hem zelf naar boven hebben gebracht en in elkaar gezet hebben.. Dat vind ik ook zeker erg belangrijk en hoort toch bij de service, dat zit geloof ik toch wel bij de prijs in *hahah*… Ik vind het altijd een hele zure en vervelende investering maar zeker alles waard. Ben eens uit logeren geweest en ECHT 3 dagen last gehad van mijn lijf. Als ouder & werkende in de zorg vind ik een goed bed echt belangrijk en probeer er zeker niet op te besparen… We hebben net sinds september een nieuw bed, en hij slaapt heerlijk! 😉
  Zal super zijn deze mooie overtrek te mogen winnen…

 5. Haha ja toch goed om ff te vermelden dat t echt door de kinderen komt 😉

  Maar niks zoveel waard als een goede nachtrust, door je blog vind ik het jammer dag ik nog niet van de swiss sense outlet wist.

 6. Wat leuk, een mannenblog! Die ik als vrouw natuurlijk ga volgen. 😉 On topic: verdienen weet ik niet, maar een nieuw dekbed vind ik gewoon fijn en is nooit een overbodige luxe. Ik volg je op Facebook.

 7. Pfoe, bedden, praat me er niet over…. Zeker met kinderen die in de nacht nog graag bij papa en mama erbij kruipen is een fijn bed toch wel heerlijk! 🙂
  En nu slapen kostbaar is is een mooi overtrek extra fijn!

 8. Een goede nachtrust is ohw zo belangrijk.. En zeker met kleintjes die je nachtrust even ietsje anders inplannen 😀
  Wij doen graag mee voor een mooie, nieuwe dekbed set.. 1ntje die weer mooi fris is, zonder plasjes van Jax erop hihi!!

 9. Een goed bed is zeker belangrijk. Ik heb nog steeds het idee dat het niet heel veel uitmaakt waar je het koopt, maar wel wat je koopt. Goed opletten op de bodems. Ons bed is nu een jaar of 4. Een boxspring bij zo’n beddenzaak vandaan. Ook nog electrisch verstelbaar, alleen dat gebruik ik nooit. Beetje zonde geld dus. Het dekmatras is inmiddels aan vervanging toe, en zodra dat gebeurd, geen split matras meer, wat vreselijk!
  En in al die tijd hebben we nog maar twee dekbedovertreksets. Beetje weinig, want eigenlijk moet je er toch wel drie. Dus, ja, ik maak wel graag een kansje

 10. Leuke winactie!
  Omdat we aan het verbouwen zijn woon ik praktisch op mijn slaapkamer.
  Over een week is de verbouwing klaar en dan wordt mijn slaapkamer weer een slaapkamer!
  Ik ga ‘m sowieso restylen en een nieuw dekbedovertrek past daar mooi bij!!

 11. Wij zijn net verhuisd, en met het nieuwe behang en kleurtje in de slaapkamer matchen er toch een paar dekbedsetjes totaal niet meer. Wegdoen en nieuwe kopen omdat het niet meer matcht staat me tegen, ze zijn kwalitatief nog heel goed, maar dit zou een mooie oplossing zijn. Kunnen we de andere weggeven via weggeefhoekje op Facebook, wij (hopelijk) blij, anderen ook blij!

 12. Leuk geschreven artikel! Je vind veel negativiteit over Swiss Sense als je het intypt op google. Ik ervaar fijn slaapplezier aan mijn ook net nieuwe Swiss Sense bed.

  Ik heb een kortingscode ontvangen van Swiss Sense.. ik weet niet of ik dit hier mag plaatsen. Zo niet: mag je mijn berichtje verwijderen.

  Ik heb een unieke code opgestuurd gekregen. Wanneer je een Swiss Sense bed koopt in een van de filialen en de unieke code doorgeeft krijg je €50 voordeel op je nieuwe bed en ik krijg €50 cashback.

  Wanneer iemand hier interesse in heeft hoor ik het graag, helpen we elkaar 🙂

 13. Het is inderdaad een goed idee om vooraf alvast wat keuzes te maken. Ik heb zelf ook eerst mijn slaapkamer opgemeten om te zien wat mogelijk was in de ruimte. Ook is het handig naar mijn idee om een budget vast te stellen. Op deze manier kan je veel gerichter zoeken.

 14. Bedankt voor het delen van de tips om een goede keus voor een bed te kunnen maken. Ik ben zelf ook toe aan een nieuw bed maar weet nog niet precies wat voor een matras ik wil nemen. Ik ga mij binnenkort ook laten voorlichten in een beddenzaak.

 15. Goed om te weten welke keuzes ik moet maken bij het online bestellen van een bed. We weten welke maat we willen, maar hadden nog niet nagedacht over de hoogte en kleur van de pootjes. Dit moeten we nog even bespreken binnenkort!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge