Weer zwanger; wat blijven we deze zwangerschap hetzelfde doen?

Weer zwanger; wat blijven we deze zwangerschap hetzelfde doen?

weer zwange hetzelfde doen

Een paar dagen terug schreef ik een blog over dingen die we deze zwangerschap anders willen gaan doen t.o.v. de vorige zwangerschap. Gelukkig zijn er ook een groot aantal dingen die wij hetzelfde aan willen pakken bij deze zwangerschap. Benieuwd welke dingen wij wel hetzelfde zouden doen? Lees dan snel verder!

Altijd mee naar de verloskundige

Als Papa zijnde sta je toch een beetje langs de zijlijn tijdens de zwangerschap, of je dat nu wilt of niet. Voor mij was (en is) het dan ook erg belangrijk om de belangrijke momenten bij de zwangerschap betrokken te zijn. Één van die dingen is het mee gaan naar de verloskundige. Ik vind het prachtig om te zien hoe je kleintje zich ontwikkeld. Natuurlijk zijn de afspraken waarbij een echo plaatsvindt het leukste, maar ook de “normale” afspraken zijn, wat mij betreft erg belangrijk. Je kunt je vrouw letterlijk en figuurlijk ondersteunen bij deze afspraken. Ook zijn er misschien vragen die je als Papa zijnde hebt. Bij deze zwangerschap is het natuurlijk ook nog zo, dat we J. rond hebben lopen. Deze kleine ondernemende man zal ook in de gaten gehouden moeten worden, mocht hij mee gaan naar de controle. Ik heb het grote voordeel dat ik mijn werk behoorlijk flexibel in kan delen. Daardoor kan ik zonder al teveel problemen, bij alle afspraken aanwezig kan zijn.

Een Maxi Cosi 2-way fix kopen

De beste aankoop die wij tijdens de vorige zwangerschap hebben gedaan, is toch wel het aanschaffen van een Maxi Cose 2-way fix. Ideaal om je kleintje goed mee vast te zetten in de auto. Je moet alleen wel opletten of er Isofix punten aanwezig zijn in je auto. Bij de meeste auto’s die tegenwoordig rondrijden is dat gelukkig wel het geval.
Het grootste voordeel aan de 2-way fix, in combinatie met de Maxi Cosi zelf, is toch wel dat je de Maxi Cosi heel eenvoudig op de 2-way fix kunt klikken. Je hebt nooit meer geklooi met de riem om de Maxi Cosi te doen en, het belangrijkste is: je kleintje zit echt goed vast in de auto. Gelukkig hebben wij nog een Maxi Cosi Cabriofix, dus dat drukt de kosten nog enigszins. Zo’n 2-way fix alleen is namelijk al vrij prijzig (ca. €250,-!).

Te weten komen of het een jongen of een meisje is

Heb jij een voorkeur voor een jongen of een meisje? Ik had dit bij de eerste zwangerschap wel redelijk: ik zou heel graag als eerste een jongen willen. Buiten dan het belangrijkste is, cliché of niet, dat de kleine gezond is. Bij deze zwangerschap maakt het me eigenlijk niet zoveel uit. Ik zou het, qua afwisseling, wel heel leuk vinden als het een meisje zou zijn. Mocht het een jongen zijn, ben ik (uiteraard) ook erg happy. Bij de eerste zwangerschap hebben wij bij de 20-weken echo ons ook meteen laten vertellen of het een jongen of een meisje zou worden. Dat gaan we bij deze zwangerschap ook zeker weer doen. Niet alleen ben ik retenieuwsgierig, maar daarnaast heeft het ook allerlei praktische voordelen. Je kunt de babykamer al hierop afstemmen; de keuze voor kleertjes wordt er gemakkelijker op en de kraamvisite kan hier dan ook rekening mee houden (mochten ze al op voorhand cadeautjes willen aanschaffen/maken).

De kinderkamer op tijd afmaken

Tijdens de vorige zwangerschap kreeg vrouwlief in het 3e trimester toch behoorlijk “last” van nesteldrang. Dit kan voor de Papa in kwestie behoorlijk lastig zijn, maar het zorgt wel altijd voor een opgeruimd huis! Een van de voordelen van die nesteldrang is dat, je er als Papa zijnde, wel voor zorgt dat de kinderkamer op tijd af is. Dat betekent dus op tijd nieuwe spullen, zoals een kast, verf en plankjes, kopen en alles in gaan plannen. Bij J. kregen we een wieg die al tientallen jaren in de familie circuleert. Deze gaat dan ook zeker weer voor de nieuwe baby gebruikt worden. Daarnaast kregen we van de (schoon)familie een commode die ook al jaren in de familie zit. Beide zijn natuurlijk wel in de tussentijd opgeknapt. Ook kregen we een ledikant (met spijlen) uit de familie. Al deze dingen kunnen we nu voor de nieuwe babykamer ook weer gaan gebruiken. Het enige dat we echt kochten voor J. waren een aantal plankjes, een kledingkast en wat decoratie voor op zijn kamer. Wat dat betreft kun je een babykamer dus net zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt. Natuurlijk is zo’n complete kinderkamer die je bij de baby winkels kunt kopen leuk, maar ik vind van die familie “erfstukken” eigenlijk ook wel wat hebben!

Een fotoshoot doen

Toen J. ongeveer 6 maanden oud was, hadden we van vrienden een fotoshoot cadeau gekregen. Natuurlijk is het leuk om zelf foto’s te maken en maak je die vaak ook wel ruim voldoende. Maar daarmee haal je vaak niet het niveau dat een professionele fotograaf wel haalt. Vooral de manier van fotograferen en het nabewerken vergt toch wat meer ervaring dan je als huis-tuin-en-keukenfotograaf hebt. Het was dan ook super om een paar van die hele mooie professionele foto’s te hebben van je kleine man. Wanneer de baby geboren is, wil ik dus weer een fotoshoot gaan plannen. Misschien dat het deze keer wel een new born shoot wordt, of weer een shoot met 6 maanden, of misschien wel beide. Mocht jij nog iemand kennen die hele leuke (baby/kinder)shoots doet: let me know!
Van mijn werkgever had ik trouwens een tegoedbon gekregen voor onze bruiloft om een foto op groot formaat af te laten drukken op een doek. Hiervoor hebben we toen een foto van ons drietjes laten maken in de tuin van mijn Opa en Oma. Deze tuin is echt geweldig mooi, groen en groot. Deze foto hangt nu op de muur boven de eettafel en ik vind het nog steeds een van de mooiste foto’s die we hebben. Ik denk dat we dan ook van de nieuwe gezinssamenstelling een mooie foto gaan laten maken en deze ook weer af gaan laten drukken.

Welke dingen doe jij bij een tweede zwangerschap hetzelfde (of zou je hetzelfde doen) waar ik misschien nog niet aan heb gedacht?

6 thoughts on “Weer zwanger; wat blijven we deze zwangerschap hetzelfde doen?

    1. Dat is wel een goeie ja. Het zal er straks niet rustiger op worden met een extra kleintje erbij .
      En het scheelt inderdaad dat het de 2e zwangerschap is; je bent toch wat beter voorbereid!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge