Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 27 t/m 29

Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 27 t/m 29

zwangerschap overleven zwanger

Wauw, wat gaat de tijd toch snel. Kan ik me het moment dat we te weten kwamen dat B weer zwanger was nog herinneren als gisteren; is ze vandaag alweer 30 weken zwanger! Tijd om eens terug te blikken op de afgelopen weken van de zwangerschap dus.

Week 27

Sinterklaasje, kom maar binnen met je… Piet

Deze week stond met name in Sinterklaas op het werk. Op zaterdag kwam de Sint bij B op haar werk. B is op haar werk altijd nauw betrokken bij de organisatie van alle activiteiten, dus ook hier moest ze weer aan de slag. Omdat de kleine man behoorlijk aan het groeien is in de buik, begint het allemaal behoorlijk zwaar te worden. Vooral het bukken en spullen oprapen van de grond moet ze nu mee uit gaan kijken. Als ze dat teveel doet krijgt ze harde buiken en moet ze dus echt even rust nemen. Maar met 25 rond rennende hyperactieve kinderen is dat soms best lastig. J heeft zich trouwens prima gedragen. Ondanks dat hij ruim 20 minuten met een ingepakt cadeautje voor zich moest wachten, heeft hij dat toch volgehouden!

Een rustige schildklier

Ondanks dat het behoorlijk zwaar begint te worden qua zwangerschap, gaat het met B haar schildklier de goede kant op. Ze merkt er nog maar heel weinig van gelukkig. Het enige waar ze af en toe nog moeite mee heeft, is de medicatie. De 2 pillen die ze per dag moet slikken zijn enorm bitter en, in combinatie met wat maagzuur, is dat geen feest in haar buik. Maar goed, als het zo goed blijft gaan de rest van de zwangerschap, dan hoor ik haar niet klagen (gelukkig 🙂 ).

Week 28

De 3D echo

Zoals je ongetwijfeld al voorbij hebt zien komen, lieten wij eind week 27/begin week 28 een 3D (/4D) echo maken. Er zijn meerdere gespecialiseerde echoscopisten die, vaak aan huis, deze 3D echo’s maken. In het begin is het even wennen hoe je kleintje er in 3D uit ziet, maar wij vonden het zeker de moeite waard! De echo was voor ons nog extra speciaal omdat we mijn Oma meenamen naar de echo. De echo’s die zij zich nog kon herinneren van tijdens een zwangerschap waren de “normale” zwart-wit echo’s. Toen ze baby 2 in 3D zag, was ze behoorlijk onder de indruk 🙂 .

Nog meer Sinterklaas

Als afsluiting van de week, kwam Sinterklaas ook nog eens op mijn werk op bezoek. Een compleet programma, inclusief Pietendisco, de Pietenschool, schminken en kleuren kwam voorbij. Met bijna 50 kinderen was dit wel nog even een stukje drukker dan bij B haar werk. Gelukkig stonden er genoeg stoelen waar B af en toe tot rust kon komen. Aan het einde van de dag, was ze wel helemaal op en  had ze harde buiken. Die avond hebben we dan ook maar even rustig aan gedaan.

Week 29

Rustig + SinterKerst Swap

Week 29 stond in principe in het teken van rustig aan doen. We hadden  een keer geen bezoekjes aan het ziekenhuis of echoscopist. Wel was het tijd om de gekochte cadeautjes voor de SinterKerst Swap in te pakken en te versturen. Maar meer daarover volgende week 😉 . Het voordeel van een zwangere vrouw is, dat alles heel precies moet gebeuren. Aangezien ik geen inpakwonder ben, kon B haar creativiteit kwijt in het mooi verpakken van de Swap cadeautjes en doos.

Kleine lekkage

Ondanks dat het plan was om rustig aan te doen, kwam ik daar zelf niet bepaald aan toe. Toen ik woensdagmiddag thuis kwam en iets uit de berging wilde pakken, hoorde ik ineens wat druppen. In het verdiepte gedeelte van de berging zit een kraantje wat blijkbaar open was gegaan. Gevolg: tussen de 5 en 10 cm water in het verdiepte gedeelte… Gelukkig was dit in het verdiepte gedeelte en heeft de houten vloer in de woonkamer het overleefd. Wel heb ik ongeveer 2 uur heen en weer gelopen met handdoeken om al het water uit de berging te krijgen. Gelukkig genoeg beweging gehad zullen we maar zeggen 😉 .

Ondanks deze rustige week, staat volgende week weer volledig in het teken van allerlei ‘zwangerschapsdingen’. Op maandag hebben we een uitgebreide echo. Zeg maar de 20-weken echo, maar dan met 30 weken nog een keer. Vervolgens mogen we op woensdag op controle bij de Verloskundige in het ziekenhuis en ook nog een keer een echo. Bij de volgende update weer genoeg te vertellen dus!

 

One thought on “Hoe overleef ik de 2e zwangerschap – week 27 t/m 29

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge