Originele Mijlpaalkaarten (Groeikaarten)

Originele Mijlpaalkaarten (Groeikaarten)

mijlpaalkaarten groeikaarten

Nu ik alweer een tijdje aan het bloggen ben, kom ik vaak hele leuke dingen bij andere Papa’s en Mama’s voorbij. Zo hebben we al zelf leuke kleren voor J samengesteld door een tip van Kimberley. Daarnaast heb ik ook een lightbox gekocht; dat geeft net wat extra’s aan foto’s op je blog. Maar ook zag ik al regelmatig foto’s van baby’s/kinderen met mijlpaalkaarten voorbij komen.

Mijlpaalkaarten

Bij de geboorte J wist ik nog niet dat al deze leuke dingen bestonden. Toen hebben we dus maar ‘gewone’ foto’s gemaakt. Maar achteraf moet je echt naar de datum van de foto kijken om te zien hoe oud hij daar was. Sowieso heb ik nog een paar duizend foto’s liggen die we moeten doorspitten om een paar leuke fotoalbums van te maken, maar dat is een ander probleem. Mijlpaalkaarten dus… Ze zijn er in alle soorten en maten, maar wij wilden toch iets ‘originelers’ hebben dan de standaard kaarten.

Mijlpaalkaarten per dag/week/maand

De meeste mijlpaalkaarten zijn voor specifieke situaties. Zo zijn er mijlpaalkaarten voor het eerste tandje, de eerste keer dat je kindje staat, loopt, etc. Maar op dat moment weet je nog niet echt hoe oud je kindje dan is. Ik ging dus op zoek naar mijlpaalkaarten voor periodes; groeikaarten dus. Deze kaarten kon ik zo alleen niet eenvoudig vinden. De grote babywinkels hebben wel boekjes en zelf kaartjes, maar ik vind de kleinere (web)shops veel leuker. Daarnaast steun je dan ook nog eens de kleine ondernemer!

mijlpaalkaarten groeikaarten from wood with love from paper with love

From Wood with Love

En zo kwam ik, via Eveline, terecht bij ‘From Wood with Love’. In deze webshop hebben ze allerlei superleuke houten dingen. Van houten speelgoedcamera’s tot foto’s op hout of houten blokken. Ben je op zoek naar iets leuks van hout; ga dan zeker daar eens kijken! Maar naast al die leuke houten producten, hebben ze sinds kort ook groeikaarten. Niet van hout, maar van papier 🙂 . Het valt dan ook onder ‘From Paper with Love’. De mijlpaalkaarten (of groeikaarten)  die ze daar verkopen gaan dus wel per periode.

from paper with love groeikaarten mijlpaalkaarten

De Geboorte, Weken en Maanden

In het pakketje van de groeikaarten zitten in totaal 17 kaarten met krijtbord look. De eerste kaart is, logisch, de geboorte. Hier kun je de naam van je kindje, geboortedatum en tijd, gewicht en lengte op invullen. De volgende kaart is van 1 week oud. Vervolgens zijn er kaarten voor 2 en 3 weken oud. Daarna volgende de maanden (1 maand oud t/m 11 maanden oud) en als laatste kaart is er de 1 jaar kaart. De kaarten kunnen met een speciale verfstift gevuld worden.

mijlpaalkaarten groeikaarten bijhouden baby eerste jaar

Het pakketje

Toen wij besloten hadden dat deze kaarten het moesten worden, bestelden we deze meteen. De kaarten kregen we 2 dagen later met een brievenbuspakketje thuis gestuurd; ideaal dus. De mijlpaalkaarten zaten mooi verpakt in zwart crêpepapier met een sticker van ‘From Paper with Love’. Toen ik het pakketje opende, was het eerste dat ik tegenkwam, was een mooie boodschap. Hierop stond: “When you buy from a small business an actual person does a little happy dance. Thank you for supporting a dream”. Dat maakt zo’n pakketje toch extra bijzonder. Ook zat er nog een leuk cadeautje bij: een houten mini camera waar J leuk mee kan spelen! En dat is ook fijne aan die (kleine) webshops; persoonlijke aandacht!

webshop mijlpaalkaarten groeikaarten papablog

mijlpaalkaarten groeikaarten from wood with love blog

Extra mijlpaalkaarten?

Deze groeikaarten zijn echt een super. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te geven. Ik ga deze dan ook zeker gebruiken voor de baby. Maar ergens mis ik denk ik toch nog wat extra kaarten. Deze kaarten zijn heel leuk om foto’s te maken en lengte en gewicht bij te houden. Ik ben alleen toch nog op zoek naar wat andere mijlpaalkaarten; toch voor die andere momenten, zoals eerste tandje, eerste keer doorslapen, etc. Mocht jij nog leuke (originele) mijlpaalkaarten weten, let me know!

 

Deze blog is trouwens geen samenwerking; soms is het gewoon leuk om een (kleine) ondernemer in het zonnetje te zetten 🙂 .

3 thoughts on “Originele Mijlpaalkaarten (Groeikaarten)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge