EPIC 4.0 – Wat is #echtepostiscool en wat kreeg ik?

EPIC 4.0 – Wat is #echtepostiscool en wat kreeg ik?

#echtepostiscool cadeautjes EPIC

En toen was het eindelijk zover: 18 maart 2017. De dag waar meer dan 100 mensen naartoe hebben geleefd en hun best voor hebben gedaan: EPIC 4.0, oftewel #echtepostiscool. Wat #echtepostiscool nu eigenlijk inhoudt en wat ik van mijn ‘EPIC-maatje’ kreeg, lees je vandaag.

Wat is #echtepostiscool?

Als je regelmatig op Social Media rondhangt, heb je het misschien wel eens voorbij zien komen: #echtepostiscool, of EPIC. Maar wat is dat nou eigenlijk? Het idee is ontstaan nadat Monsieur Mango en Northflix tot de conclusie kwamen dat je tegenwoordig nog maar weinig échte post ontvangt. Vaak zijn het rekeningen of reclame. En bij een verjaardag krijg je tegenwoordig vaker een Whatsapp-bericht dan dat er nog iemand een kaartje stuurt. Hoe leuk is het dan dat je weer eens een vrolijk pakketje met allerlei (kleine) cadeautjes erin ontvangt?! Oftewel: #echtepostiscool!

De boot gemist?

Een aantal maanden geleden zag ik al veel berichtjes voor #echtepostiscool voorbijkomen en ik was meteen enthousiast. Nadat ik al mee deed aan de SinterKerst Swap, wist ik dat ik bij een volgende editie van EPIC ook mee wilde doen. En toen was daar een paar weken geleden de oproep: je kon je inschrijven voor EPIC 4.0. Ik dacht dat ik de boot gemist had toen ik ‘s middags voorbij zag komen dat de inschrijving al gesloten was. Ik baalde ontzettend. Gelukkig werd de inschrijving ‘s avonds, door het grote enthousiasme van iedereen, nog een keer geopend voor 20 extra inschrijvingen. Ik zette de wekker op mijn telefoon op 20:00 uur sharp en ik kon alsnog meedoen!

Cadeautjes voor anderen altijd makkelijker

Maar waar ik voor de inschrijving nog niet over nagedacht had, was wat ik zelf eigenlijk leuk vond. Ik vulde maar snel wat in, want ik wilde op tijd zijn voor de inschrijving. Het was dan ook logisch dat ik een paar dagen later een mailtje van de organisatie kreeg of ik wat meer kon vertellen over wat ik nu eigenlijk leuk vind. Maar waar ik voor anderen altijd eenvoudig een cadeautje kan verzinnen en kopen, zo moeilijk vind ik dat voor mezelf. Na heel wat gekraak van mijn hersenen, bedacht ik uiteindelijk een soort van Moodboard om degene die mijn lootje had te helpen.

https://twitter.com/tipsvoorpapas/status/834413856336314370

Wat voor leuks kreeg ik dan?

Vandaag is het dan eindelijk zover: 18 maart. Tijd om de #echtepostiscool pakketjes op te maken! Pakketjes? Jazeker, want niet alleen kreeg ik een pakketje van mijn lootje, maar ook van een van de sponsors van EPIC.

Het sponsorpakketje

De organisatie heeft het deze editie geweldig geregeld. Iedereen heeft namelijk een sponsorpakketje gekregen! Ik kreeg een enveloppe van Studio 216. Patricia en Bert van dit bedrijf maken posters en kaarten van elke plaats. Ze hebben een aantal plaatsen standaard beschikbaar, maar het is ook mogelijk om je eigen plaats te laten maken op poster of kaart formaat. Tot vandaag wilde ik nog niet spieken op hun site, dus ik wist ook niet wat ik kon verwachten van het pakketje. Toen ik het pakketje openmaakte, was ik dan ook verrast dat er een hele coole kaart van Eindhoven in zat!

EPIC #echtepostiscool sponsorpakketje studio216

EPIC #echtepostiscool kaart eindhoven studio216

Het #echtepostiscool pakketje

Natuurlijk was ik ook heel erg benieuwd naar wat er in het #echtepostiscool pakketje zelf zat. Toen ik het openmaakte, kwam ik erachter dat Anne van Klei-leuk mijn lootje had gekregen! Toen ik de envelop openmaakte, was ik verrast hoeveel er in zat. Meteen toen ik naar het kaartje op het eerste pakketje keek, was ik positief verrast. Op het kaartje stond: ‘Voor iedereen in jullie gezin is er een klein cadeautje’. Dit paste mooi bij het familiegedeelte van mijn ‘Moodboard’.

#echtepostiscool EPIC pakketje

Een cadeautje voor J

Eerst was J aan de beurt. Allereerst heb ik hem de Jip en Janneke kaart voorgelezen. Op het kaartje stond dat hij hiermee samen met mij kon gaan sporten. Toen mocht hij zelf het cadeautje uitpakken en hij was helemaal onder de indruk! Een echte (opblaas)halter om mee gewicht te heffen. Dat hij hem vervolgens als hamer gebruikte om van alles mee te slaan laten we maar even achterwege. Het cadeaupapier vond hij trouwens ook helemaal geweldig, want: bussen en auto’s!

#echtepostiscool EPIC Jip en Janneke

#echtepostiscool EPIC halter gewichtheffen

Een cadeautje voor D

Ook aan het jongste lid van huize Tips voor Papa’s was gedacht. Een mooi superheldenkaartje met daarop de tekst dat hij het goed getroffen heeft met ons 🙂 . Het cadeautje was een paar mooie sokken die zeker van pas gaat komen!

#echtepostiscool EPIC cadeautje superhelden

Een cadeautje voor B

En ook aan B was gedacht. Omdat ook zij af en toe even moet kunnen relaxen, kreeg zij een heerlijk gezichtsmasker.

#echtepostiscool EPIC gezichtsmaker cadeautje

#echtepostiscool EPIC geizchtsmasker

Een cadeautje voor mijzelf

En (natuurlijk) was er ook nog een cadeautje speciaal voor mijzelf. Zoals jullie van de week al konden lezen, staat het nieuwe Formule 1 seizoen voor de deur. Wat is er dan ook leuker dan heerlijk terug te lezen in de hoogtepunten van vorig seizoen, inclusief heel veel Max Verstappen!

#echtepostiscool EPIC cadeautje formule 1 Max Verstappen

#echtepostiscool EPIC formule 1 Max Verstappen

Een extra (speciaal) cadeautje voor J en D

Maar toen was er nóg een cadeautje. En dat was wel een heel speciaal cadeautje. Op de envelop zat een kaartje van Klei-leuk en een ‘Hand Made’ sticker. Ik was dus wel heel benieuwd wat hier in zou zitten. Er zaten twee kettinkjes met een stenen (of kleien?) hartjes eraan waar de namen van J en D op staan. Deze gaan zeker een heel mooi plekje in ons huis krijgen!

#echtepostiscool EPIC hand made klei steen hartjes

#echtepostiscool EPIC ketting J en D hand made

Mijn pakketje voor iemand anders

Zelf had ik natuurlijk ook een lootje doorgestuurd gekregen. Ik had het lootje van Gabriëlle van GlobeGirl. Helaas ben ik alleen vergeten foto’s van de cadeautjes te maken. Ik ga nog even kijken of ik wat foto’s van haar mag gebruiken om nog een blog te schrijven van mijn eigen #echtepostiscool pakketje. Als dit lukt, lezen jullie dit snel terug op de blog!

https://www.instagram.com/p/BRtVtYfBXoI/

 

Anne, wat heb je er een leuk pakketje van gemaakt. Alle cadeautjes vallen hier heel goed in de smaak! Ik ben zo enthousiast van het maken en het krijgen van de #echtepostiscool dat ik een volgende editie zeker weer mee ga doen!

 

9 thoughts on “EPIC 4.0 – Wat is #echtepostiscool en wat kreeg ik?

  1. Wat superleuk om te lezen wat je gekregen hebt. Zo persoonlijk ook. Kijk dat vind ik dan wel weer heel gaaf aan echte post is cool. Gewoon het feit dat er vol zorg en liefde cadeautjes uitgekozen worden en dan die lieve kleine berichtjes erbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge