Getest: Maxi-Cosi Stella met onze Newborn

Getest: Maxi-Cosi Stella met onze Newborn

Maxi-Cosi Stella kinderwagen test review reiswieg cabriofix

In de vorige blog hebben jullie al kunnen lezen hoe de Maxi-Cosi Stella bevallen is met onze 2,5 jarige peuter. Ondanks dat J behoorlijk groot is voor zijn leeftijd, was ik positief verrast over hoe fijn de Maxi-Cosi Stella in gebruik is. Maar nu D alweer een maand oud is, hebben wij de Stella ook goed kunnen testen met onze Newborn. Vandaag lees je onze bevindingen.

In het ziekenhuis

Het onderstel van de Maxi-Cosi Stella lag de laatste weken voor de bevalling al achterin de auto. Af en toe haalde wij de kinderwagen er nog uit als we een langer stuk met J gingen wandelen. Maar omdat B behoorlijk last kreeg van haar groter wordende buik, kwam het daar ook niet meer zo van. Van de vorige bevalling kan ik mij nog herinneren dat het, na de bevalling, nogal onhandig was qua Cabriofix. B zat in een rolstoel en moest toen J op haar schoot houden. Dat zouden we deze keer anders doen. Het onderstel van de Stella en de ‘Maxi-Cosi adapters’ gingen dus mee naar het ziekenhuis en dat scheelde toch wel een hoop. Niet alleen hoefde de Carbriofix niet op schoot, maar ook de tassen konden we nog op/in de Stella kwijt 🙂 .

Maxi-Cosi Stella Cabriofix kinderwagen

Cabriofix op de Maxi-Cosi Stella

Dan komen we eigenlijk meteen bij de eerste ervaring van de Maxi-Cosi Stella in combinatie met de Cabriofix. Bij onze vorige kinderwagen hadden we ook al ‘Maxi-Cosi adapters’ en dat beviel eigenlijk wel prima. Zo kun je de Cabriofix makkelijk uit de auto halen en direct op het onderstel van de kinderwagen klikken. Waar ik in het begin mee zat te klooien, waren de adapters zelf. Ik haalde alleen de Cabriofix van het onderstel af en liet de adapters op het onderstel zitten. Het manoeuvreren van de Cabriofix op de adapters is alleen zo’n gedoe. Na een paar dagen kwam ik erachter dat je de adapters er helemaal niet af hoeft te halen. Deze kunnen onder de Cabriofix blijven zitten en dan nog past de Cabriofix op de basisplaat (2-way fix) in de auto; lekker slim van mij…

Maxi-Cosi Stella Cabriofix

Maxi-Cosi Stella Cabriofix adapters

In en uit de auto

Zoals jullie in de vorige blog al konden zien, is het in en uitklappen van de Maxi-Cosi Stella echt een eitje. Waar wij bij onze vorige kinderwagen nog een hoop ninja-moves uit moesten halen om de wagen in en uit te klappen, is dat bij de Stella echt heel eenvoudig. Aangezien de Stella niet zoveel ruimte inneemt, kan deze zelfs mee in de auto van B (een Daewoo Matiz). Het is wel een beetje passen en meten, maar het past 🙂 . Als je de Stella uit de auto haalt, sta je dan ook niet al te lang te rommelen langs de weg, maar kun je zo weer verder.

Maxi-Cosi Stella kinderwagen auto

Maxi-Cosi Stella kinderwagen inklappen auto

De reiswieg

Voor korte stukjes werkt het prima om de Cabriofix op het onderstel te klikken. Als je wat langer rond wilt lopen, is het voor de baby natuurlijk veel fijner als hij plat kan liggen in plaats van ‘opgevouwen’ in de Cabriofix. Dan komt de reiswieg prima van pas. Nadat je de Cabriofix eraf hebt geklikt, kun je de reiswieg er heel eenvoudig weer opklikken. Het nadeel van het reiswieggedeelte is dat het, normaal gesproken, veel ruimte inneemt in de auto. Daar heeft Maxi-Cosi dan ook iets op gevonden. Zo kun je de zijkanten van de reiswieg gemakkelijk plat maken met een schuifsysteem aan de onderkant van de reiswieg.

Maxi-Cosi Stella kinderwagen reiswieg

Maxi-Cosi kinderwagen reiswieg ingeklapt

In hoogte verstelbaar

Een goede kinderwagen moet voor ons goed in hoogte verstelbaar zijn. Aangezien B en ik qua lengte 35 cm schelen, is dat vaak nogal een dingetje. De meeste duwstangen kunnen maar een kleine stukje omhoog of omlaag. Zo zijn de meeste kinderwagens voor B al snel te hoog en voor mij wat te laag. De Maxi-Cosi Stella is prima in hoogte te verstellen door middel van 2 clips aan de zijkant van de duwstang. Ik ben erachter gekomen dat je ook gemakkelijk de lussen van een (boodschappen)tas tussen de clips kunt doen. Dat, in combinatie met het opbergvak aan de onderkant van de wagen, zorgt ervoor dat je ook voor wat ‘grotere’ boodschappen naar de winkel kunt lopen.

Zwenkwieltjes of rechte wieltjes?

Aan de voorkant van de voorste wieltjes zitten twee knopjes. Als je deze knopjes naar beneden doet blijven de wieltjes in een rechte stand staan. Voor sommige mensen zal dit misschien een handig iets zijn, maar voor mij had het niet gehoeven. Als je de wagen in de auto doet en er weer uithaalt, gaan de wieltjes vaak per ongeluk in de rechte stand. Hierdoor kun je niet makkelijk draaien met de wagen, wat toch best handig zou zijn als je om de auto heen naar de achterdeur loopt.

Maxi-Cosi Stella kinderwagen review zwenkwieltjes

Maxi-Cosi Stella kinderwagen wieltjes review getest

Conclusie

In de afgelopen paar maanden hebben wij de Maxi-Cosi Stella goed kunnen testen met onze Peuter van bijna 3 en onze Newborn. Ik ben echt heel enthousiast over de kinderwagen. De veelzijdigheid van de wagen, in combinatie met het eenvoudig wisselen van Zitgedeelte, Reiswieg en Cabriofix is echt een pluspunt. Bij de meeste wagens kost dit het nodige ‘bloed, zweet en tranen’, maar hier is dat een fluitje van een cent. Het gemakkelijk in en uitklappen, en de rijervaring over het algemeen, zijn ook prima in orde. Het enige puntje van kritiek wat ik heb ervaren is de ‘rechte stand’ van de zwenkwieltjes aan de voorkant. Ik zou deze kinderwagen zeker aan andere ouders aanbevelen!

De Maxi-Cosi Stella is verkrijgbaar bij verschillende baby speciaalzaken.

 

Deze blog is een samenwerking met Maxi-Cosi.

 

 

4 thoughts on “Getest: Maxi-Cosi Stella met onze Newborn

  1. Mooie wagen, en super handig dat je je maxi-cosi hierop kunt klikken. Ik heb zelf een buggyonderstel met adapters van Quinny, maar dat onderstel is zo licht dat wanneer je er een tas aan hangt de wagen dus ook omvalt. Fijne review.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge