De zomervakantie is (gelukkig?) voorbij

De zomervakantie is (gelukkig?) voorbij


Het zit er weer op: de zomervakantie is voorbij. Maandag gaat J aan zijn eerste ‘echte’ schooljaar beginnen. Ik zie vooral ouders op Social Media voorbij komen die het jammer vinden dat hun kroost weer naar school gaat. Wij, en dan met name mijn vrouw, zijn stiekem blij dat het nieuwe schooljaar voor de deur staat…

Zwanger en zomervakantie

De belangrijkste reden dat we blij zijn dat het nieuwe schooljaar weer gaat beginnen, heeft te maken met de zwangerschap. Deze zwangerschap valt B behoorlijk zwaar. Ze is nu ongeveer 24 weken zwanger en heeft nog steeds last van spontane misselijkheid. Daarbij komt dan ook nog regelmatig haar ontbijt/lunch eruit. Dat in combinatie met een dreumes die nog regelmatig wakker wordt en het feit dat ik in de zomer ‘gewoon’ door heb gewerkt, maken het er niet makkelijker op.

https://www.instagram.com/p/BkVhDNfnthI/?utm_source=ig_web_copy_link

Een kleuter de hele zomervakantie entertainen

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen is J een jongen die nogal wat aandacht nodig heeft. Hij is niet het type kind dat je rustig in een hoekje met een boek of wat speelgoed zet en hij zich dan uren kan vermaken. Met zijn houten treinset kan hij zich goed vermaken, maar niet veel langer dan een half uur. Dan is hij er al op uitgekeken en wil hij iets anders doen. Ondanks de zwangerschap is B er regelmatig met de kids op uitgetrokken. Naar de speeltuin, kinderboerderij en familie; ze heeft nogal wat ondernomen. Aan het eind van de dag was ze dan ook echt helemaal op, zoals je je wel voor kunt stellen.

https://www.instagram.com/p/BmME6Svllvm/?utm_source=ig_web_copy_link

“Is de vakantie al voorbij?”

Niet alleen wij zijn toe aan het einde van de vakantie, maar ook J wil graag weer naar school. De afgelopen twee weken krijgen wij regelmatig de vraag of de vakantie nog niet voorbij is. We zullen maar zeggen dat dat een goed teken is. Hij heeft het dus goed naar zijn zin op school, ondanks dat hij pas een paar maandjes ‘geoefend’ heeft. Op school kan hij zich helemaal uitleven, zowel mentaal als fysiek. Je merkt ook dat hij aan het einde van de dag helemaal ‘verzadigd’ is.

Nieuw schooljaar, nieuwe juffrouw

Aan het einde van het vorige schooljaar kregen wij te horen dat J komend jaar een nieuwe juffrouw krijgt. De leuke dame die hij vorig jaar had, krijgt dit jaar een andere groep. Als ik de verhalen moet geloven, krijgt hij nu te maken met de ‘Mevrouw Bulstronk’ van de school. Omdat J wel wat sturing kan gebruiken, is dat misschien niet zo erg, maar deze Papa heeft weinig zin in zo’n juffrouw kan ik je vertellen… 😉 .

 

Het is misschien een ‘Unpopular Opinion’, maar stiekem zijn wij dus blij dat de zomervakantie voorbij is en het nieuwe schooljaar begint. Zijn jullie ook blij dat het nieuwe schooljaar begint, of zou de zomervakantie voor jullie nog wel wat langer mogen duren?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge