De Participapa pretecho – It’s a …

De Participapa pretecho – It’s a …


Een paar weken geleden hadden wij de eerste echo in het ziekenhuis. Nadat we van de Verloskundige te horen hadden gekregen dat we de rest van de zwangerschap weer naar het ziekenhuis moesten voor de controles, baalden we behoorlijk. Tijdens de vorige zwangerschap hadden we al geen geweldige ervaringen met het ziekenhuis. We hadden er nu dus ook wel een hard hoofd in. Ik besloot B te verrassen en regelde een pretecho!

Wachten, wachten en nog eens wachten

Dat is een beetje de conclusie van een zwangerschap onder medische indicatie. Door de te snel werkende schildklier van B, mogen we dus niet bij de ‘gewone’ Verloskundige een keer in de zoveel tijd op bezoek komen, maar moet alles via het ziekenhuis. Natuurlijk wel fijn dat alles goed in de gaten wordt gehouden, maar gezellig is anders. Zo ook bij onze eerste controle. We hadden om 15:00 uur een afspraak en moesten al bijna een half uur wachten op de echo. Vervolgens kwamen we bij de Gynaecoloog die, tijdens het gesprek, drie keer even ergens anders bij moest springen…

Dat moet anders!

Dat hele verhaal van het onpersoonlijke in het ziekenhuis en het lange wachten, daar was ik dus wel een beetje klaar mee. Bij de eerste echo in het ziekenhuis, durfde de echoscopiste ook niet 100% zeker te zeggen of het een jongen of een meisje is. Dat bracht mij op een leuk idee. Tijdens de vorige zwangerschap, gingen wij al een keer bij Laila van Baby Echo Son op bezoek voor een 3D/4D echo en namen we mijn oma mee. Ik besloot dus te kijken of Laila nog steeds echo’s maakte en kwam er toen achter dat dat zeker het geval is. Dit jaar doet ze dat zelfs al 25 jaar! Genoeg reden om eens contact op te nemen voor een pretecho!

https://www.instagram.com/p/BlQ7k1lnILL/

De Participapa pretecho

Het mooie aan een pretecho is dat het heel erg persoonlijk is. In tegenstelling tot het ziekenhuis, voelden wij ons meteen ‘thuis’ toen we in de praktijk in Son aankwamen. Als je binnenkomt, komt er een heerlijke, rustgevende, geur je tegemoet. Overal in de praktijk hangen geboortekaartjes die dan weer genoeg inspiratie opleveren voor de naam voor onze baby en het geboortekaartje. Toen B op het bed ging liggen, lag er al een lekker warm kussen klaar zodat ze echt kon ontspannen. Het mooiste moment tijdens de pretecho, was het moment van de Participapa-echo, zoals Laila het noemde (ik ging stuk natuurlijk) 🙂 . Ik mocht zelf op de stoel plaatsnemen en de baby ‘onderzoeken’! En ik kan je vertellen: dat is alles behalve eenvoudig! Wel een heel bijzonder moment dat ik me voor altijd ga herinneren!

Pretecho Baby Echo Son

Een derde jongen, of een eerste meisje?

Maar het belangrijkste aan de hele pretecho, was dat wij te weten wilden komen of we een derde jongen, of toch een eerste meisje zouden krijgen. Maar zoals ook wij, moeten jullie daar nog heel even op wachten… Eerst ging Laila de baby bekijken om te zien of alles erop en eraan zat en werkt zoals het zou moeten werken. Je krijgt dus niet alleen een pretecho, maar ook een medische echo. Het belangrijkste nieuws daarbij, was dat de baby helemaal gezond is en alles werkt zoals het zou moeten werken. Stiekem toch wel een hele opluchting! We gaan nu de 20-weken-echo toch met een gerust gevoel in.

IMG_7511

It’s a …

En toen was daar hét moment. We hoefden er maar weinig moeite voor te doen om erachter te komen of het een jongen of een meisje is…

gender reveal zwanger zwangerschap pretecho

En hoe nu verder…?

Poeh, dat was toch wel even een shock hoor! Ergens had ik (en B ook) het gevoel dat we een meisje zouden krijgen. We hadden zelfs al een naam bedacht… Die kan dus de spreekwoordelijke prullenbak in en we moeten nu echt na gaan denken over nóg een jongensnaam. Bij onze 2e zoon hadden we al de nodige discussie, dus dat zal nu zeker niet minder worden… 🙂 . En buiten dat, hoe ga ik straks die drie jongens uit elkaar houden als ze het met elkaar aan de stok krijgen. J en D kunnen nu al af en toe niet door 1 deur, dus ik hou mijn hart vast voor als ze dadelijk allemaal tussen de 5 en 10 jaar zijn, hahaha.

 

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of jullie mij kunnen helpen met dé perfecte naam voor onze baby! Het moet natuurlijk passen bij de namen van onze andere 2 jongens: kort en het liefste een Engelse/Amerikaanse naam. Ik ben heel benieuwd wie mij kan verrassen 😉 .

 

Deze blog is een samenwerking met Baby Echo Son

19 thoughts on “De Participapa pretecho – It’s a …

 1. Jep ziekenhuizen, bleh wij hadden een supergyneacoloog die ook een eigen praktijk heeft, dat was perfect. Kan dat niet bij jullie? Eentje die aangesloten is bij het ziekenhuis maar ook een eigen praktijk heeft?

  En namen: Dylan, Donovan, Sam, Robin, Owen, Damian, Evan, Tyler, Brick, Kai …

  Benieuwd wat het zal worden

  1. Ja precies, dat was echt fijn! Die gender reveal was nog een hele klus met een ‘actieve’ kleuter en een dreumes van anderhalf, maar best goed gelukt al zeg ik het zelf 🙂

  1. *Racet meteen naar je blog om te kijken hoe jij dat allemaal doet* 😉

   Grootste uitdaging gaat nog worden hoe ik ze op de achterbank ga krijgen met al die grote autostoelen van tegenwoordig (en vervolgens hoe ik ze uit elkaar kan houden als ze de boel kort en klein slaan)

 2. Wat leuk! Mama gaat straks op handen gedragen worden!!!
  En een leuke naam; Jack! Zo heet ons zoontje van bijna 1,5 jaar die over 5 weken ook grote broer wordt!!!

 3. Gefeliciteerd! Had ook een beetje dat gevoel bij de derde dochter haha. Maar ik zou denken dat de letter S er mooi bij staat. Sean bv. Kan even niks anders bedenken met de S haha. Je hebt een website met alleen maar Engelse voornamen, ideaal! Hielp ons ook.

 4. Wat super leuk dat je zelf ook de echo mocht maken! Lijkt me i.i.d. heel erg lastig haha. En een derde jongen. Handen vol 😉 Wel heel erg leuk. En ik vind Matt een hele stoere engelse naam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge