Toy Story 4 – Kids Weekend bij Kinepolis

Toy Story 4 – Kids Weekend bij Kinepolis

Kids Weekend Toy Story 4 Kinepolis review film bioscoop

Toen ik 7 jaar oud was, kwam de eerste Toy Story film in de bioscoop. Tegenwoordig zijn animatiefilms de normaalste zaak van de wereld, maar dat was in 1995 wel anders! Deel 1 van Toy Story was namelijk de eerste volledig computer geanimeerde film. Het was ook een van de eerste films die ik in de bioscoop heb gezien. En nu, in 2019, is alweer deel 4 van deze Disney film te zien in de bioscoop. Wij werden uitgenodigd voor Toy Story 4 tijdens het Kids Weekend en namen een kijkje bij Kinepolis in Den Bosch

Kids weekend vs. Kleuterbios

Zoals je in een van de vorige blogs hebt kunnen lezen, zijn wij laatst ook naar Casper en Emma geweest, maar dan bij de speciale Kleuterbios. Het verschil tussen de Kleuterbios en het Kids Weekend, zit hem met name in de filmbeleving. Bij de Kleuterbios is het geluid zachter en blijven de lichten een beetje branden. Het Kids Weekend is bedoeld voor wat oudere kinderen en daarom is het licht volledig uit en het geluid (wat) harder. De Kleuterbios is dan ook voor kinderen tot een jaar of 6. Voor het Kids Weekend geldt in principe dat dit vanaf 6 jaar is, al vond J dit wel al heel leuk. 

20190630_123611

Activiteiten voor de kinderen tijdens Toy Story 4

Buiten dat de Kleuterbios en het Kids Weekend dus qua filmbeleving van elkaar verschillen, is er in de bioscoop bij beide evenementen genoeg te doen. Ook deze keer was er weer een springkussen waar J zich op uit kon leven. Ook waren er kleurplaten en limonade. Als extraatje was er deze keer zelfs nog een draaimolen buiten. J was alleen niet zo in de stemming voor de draaimolen, dus heeft zich maar bezig gehouden met kleuren en het springkussen 🙂 .

20190630_111517

Toy Story 4 : een uitgemolken verhaal, of écht een leuke film?

Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Ik waande mij weer in 1995 (en dat is positief). De film geeft echt hetzelfde gevoel als de eerste Toy Story film. Dit heb ik wel gemist in deel 2 en 3 (waar ik me eerlijk gezegd niet veel meer van de film kan herinneren). Deel 4 daarentegen lijkt dus, qua sfeer, veel op het eerste deel, maar dan met wat modernere technieken. Ook al heb je deel 2 en 3 niet gezien, kun je trouwens dit deel prima kijken. Het begin van de film blikt namelijk ook even terug naar wat er vooraf ging aan deze film. En het leukste aan alles: de hele ‘cast’ aan speelgoed uit deel 1 is ook weer aanwezig in Toy Story 4!

Geschikt voor kinderen van 5 jaar (of jonger?)

Sinds wij kinderen hebben, is de Kijkwijzer belangrijk geworden. Als je zelf een film kijkt, ben je vaak niet van bewust dat dit voor kids spannend kan zijn. Als ik terugdenk aan 1995, dan vond ik bepaalde stukjes uit Toy Story best spannend. De pop met stekels op zijn hoofd bijvoorbeeld… Toy Story 1 is echter voor alle leeftijden geschikt. Bij Toy Story 4 hebben ze daar verandering in gebracht. Qua ‘Angst’ geeft Kijkwijzer aan ‘Mogelijk schadelijk tot 6 jaar’. En daar ga ik in mee. In de film raakt Woody namelijk verzeilt in een antiekwinkel. In deze antiekwinkel ‘woont’ een vrij aparte pop die ‘bodyguards’ om zich heen heeft. Deze bodyguards zijn buikspreekpoppen waar je sowieso al kriebels van krijgt. J gaf aan dat hij die wel een beetje spannend vond. Nadat de poppen richting het einde van de film wat ‘liever’ werden, was het gelukkig al snel goed.

20190630_111533

Conclusie

Toy Story 4 heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik ging enigszins sceptisch naar de bioscoop, omdat ik had verwacht dat deel 4 niet in de buurt van deel 1 zou komen. Zeker aangezien ik me van deel 2 en 3 weinig meer kon herinneren. In tegenstelling tot dat heb ik me, ondanks dat het de Nederlandstalige versie was, echt vermaakt. Samen met J hebben wij een hele leuk ochtend bij Kinepolis gehad! Wil je weten wanneer het volgende Kids Weekend gepland staat? Hou dan de website van Kinepolis goed in de gaten.

Deze blog is een samenwerking met Kinepolis

One thought on “Toy Story 4 – Kids Weekend bij Kinepolis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge