5 redenen waarom de herfst top is

5 redenen waarom de herfst top is

herfst wandelen herfstwandeling 5 redenen open haard dekbed

De weersberichten logen er niet om eerder deze week: koude(re) temperaturen, regen en zelfs de eerste vorst zit/zat eraan te komen. Oftewel, het is tijd voor Herfst! Dat is natuurlijk wel even wennen naar die (belachelijk) warme dagen van een paar weken terug. Zweette je nog letterlijk uit je zwembroek toen, nu moet je bijna de winterjassen weer van zolder halen. Maar mij zul je niet horen klagen; ik ben namelijk niet zo’n zomermens. Vandaag lees je 5 redenen waarom de herfst helemaal zo slecht nog niet is 😉 .

1. Eindelijk weer onder een dekbed slapen

Het grootste nadeel van de warme temperaturen in de zomer is wel dat ik bijna niet kan slapen. Tegen die hitte in je slaapkamer kun je, buiten het plaatsen van een airco, weinig uitrichten. Wij hebben een plafondventilator hangen die overuren heeft gemaakt, maar zelfs die kon niet op tegen de 41 graden van deze zomer. Als het kouder wordt op je kamer, kun je daar wel gemakkelijk iets tegen doen! Een pyjama aan, of nog beter: een lekker dik dekbed waar je lekker onder kunt kruipen. Ideaal dus!

herfst plafondventilator warm zomer

2. Herfstwandeling maken in het bos

Ik pak maar weer even het voorbeeld van die 41 graden erbij. Op die dagen, toen ik vakantie had, kwam ik niet verder dan: uit bed, douchen, zwembadje in de tuin en veel drinken (geen whisky, gewoon water 😉 ). Een lekker stukje wandelen met de kids, of naar de speeltuin om de hoek ging gewoonweg niet. Nu de herfst eraan komt, kun je weer heerlijk naar het bos. De oudste op de fiets, regenlaarzen en winterjas aan en een tas mee voor de herfsttafel. In het bos zijn namelijk genoeg leuke dingen te ontdekken die je kunt gebruiken voor een herfst tafel. Zo’n herfstwandeling in het bos is trouwens ook heel leuk voor in de herfstvakantie! Al zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen in de herfstvakantie

herfst wandeling regenlaarzen

3. Het is weer op tijd donker (en later licht) in de herfst

Iedereen met kinderen weet hoe lastig de zomer kan zijn met je kinderen naar bed krijgen. “Papa, waarom moet ik al naar bed? Het is nog licht buiten!”. Nu J een beetje klok leert lezen, is het wat makkelijker om hem uit te leggen dat hij naar bed moet als het 7 uur is, maar als het donker buiten is, helpt dit nog beter. Ook in de ochtend scheelt het een hoop, want J heeft de neiging om wakker te worden als het licht wordt. Dat is op zich niet zo erg. Als hij dat alleen doet om half 6 in de ochtend tijdens mijn vakantie en hij komt op ons bed springen, ben ik daar wat minder blij mee, hahaha…

4. Je kunt ook echt een ‘frisse’ neus halen in de herfst

Voor mijn (andere) werk, zit ik de hele dag achter een laptop. Rond lunchtijd ga ik vaak met een aantal collega’s een stukje wandelen om een ‘frisse neus’ te halen. Op die manier krijg ik ook nog wat te beweging. Een frisse neus halen voelt toch echt wel een stuk prettiger met een graad of 10 dan in de hitte van de zomer. Ik merk ook dat ik gemotiveerder ben om meer te bewegen als het buiten niet zo benauwd en lekker koel is. Ook het oefen voor de mini-martathon gaat een stuk makkelijker.

https://www.instagram.com/p/B2I6xZsIuaB/

5. De open haard kan weer aan

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar wat is er nu leuker dan met z’n allen voor de open haard te zitten. Na een lange herfstwandeling thuis komen, de waterkoker aanzetten, koekjes bakken en voor de open haard. Het geluid van het knetterende vuur en de geur van brandend hout is een van mijn favoriete onderdelen van een grauwe zondagmiddag in de herfst. Samen met de kids (bord)spelletjes aan tafel spelen en af en toe naar het vuur kijken. En dan ‘s avonds lekker een serie bingen samen met B: een ideaal moment van ontspanning! Dat laatste kan ik dan meteen van mijn Herfst Bucketlist afstrepen!

https://www.instagram.com/p/BuRvFzVlNqo/

Wat is jouw favoriete herfstmoment?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge