Appelplukdagen 2019 – Laatste kans!

Appelplukdagen 2019 – Laatste kans!

Appelplukdagen Philips Fruittuin Fruitplukdagen

Nu de scholen weer een aantal weken begonnen zijn en de herfst om de hoek staat, is het weer tijd voor de Appelplukdagen. Voordat wij kinderen hadden, had ik echt geen idee dat er überhaupt Appelplukdagen zijn. Tegenwoordig kijken de kids, en wij zelf ook, er echt naar uit. Wat de Appelplukdagen inhouden en wat de laatste kans is om er dit jaar tóch nog bij te zijn, lees je vandaag.

Wat zijn de Appelplukdagen?

De Appelplukdagen zijn 3 zaterdagen in September, waar je ‘bij de boer’ zelf appels en peren kunt plukken. Deze Appelplukdag, of Fruitplukdagen, worden georganiseerd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). In totaal openen ruim 35 fruittelers hun deuren door heel Nederland om zelf fruit te komen plukken in hun boomgaarden.

20190914_120645[1]

Waarom zijn de Appelplukdagen zo leuk?

Nou, de kinderen (en jijzelf) mogen hun eigen fruit plukken. Do I need to say more?! De kinderen hier vinden het al een hele beleving om in de supermarkt een stukje fruit te pakken uit het kistje dat speciaal voor de kids is neergezet. Maar als ze dan zelf de boomgaard in mogen om hun eigen fruit te plukken, dan zijn ze echt niet meer te houden! J gaat natuurlijk op zoek naar de grootste appel van de hele boomgaard, terwijl we D tegen moeten houden om overal een hap uit te nemen 🙂 .

Appelplukdagen 2019 fruitplukdagen bijenkorf

Waar worden de Appelplukdagen georganiseerd?

Zoals hierboven al aangegeven, openen 35 telers gedurende een aantal weekenden hun boomgaard, zodat mensen zelf hun fruit kunnen plukken. Onze favoriete bestemming is de Philips Fruittuin in Eindhoven. We komen hier al jaren en het is elke keer weer een groot feest. Wil je nu niet helemaal naar Eindhoven rijden, kijk dan even op het kaartje hieronder. Hier vind je sowieso een boomgaard bij jou in de buurt!

Hoe werkt dat zelf Appels en Peren plukken dan?

Als je bij de boomgaard aankomt, in ieder geval bij de Philips Fruittuin in Eindhoven, krijg je een mooie stoffen tas. In die tas kun je alle appels en peren die je plukt verzamelen. Vaak is er keuze uit meerdere soorten appels en peren. Toen wij er waren, kon je kiezen verschillende appelsoorten zoals Elstar en Goudreinetten en perensoorten zoals Doyenne du Comice en Conference peren. Nadat je klaar bent met plukken, wordt je tas met fruit gewogen en betaal je €1,25 per kg. In Eindhoven kun je (gelukkig) ook met Pin betalen!

20190914_200002[1]

En wat doe je dan met al die Appels en Peren?

Opeten! 😉 . Dat is natuurlijk 1 mogelijkheid. De Elstar appels en Conference peren gebruiken wij om ‘gewoon’ zo te eten. De Goudreinet appels en Doyenne du Comice peren gebruiken wij om mee te bakken/koken. Goudreinetten zijn namelijk perfect om lekkere appelflappen of appeltaart mee te maken. En de Doyenne du Comice peren, daar kun je heerlijke stoofpeertjes mee maken! Loopt het water jou al in de mond?

20190914_113829[1]

Maar dit was toch het laatste weekend van de Appelplukdagen?

Ja, dat klopt. Afgelopen zaterdag was de laatste dag van de Appelplukdagen. Maar toch is er nog een laatste kans om, in Eindhoven, zelf appels en peren te gaan plukken! Dit jaar heeft de Philips Fruittuin namelijk besloten om ook 3 woensdagmiddagen hun boomgaard open te stellen voor de Appelplukdagen! En niet alleen kun je dan appels en peren gaan plukken, ook kunnen de kids bijvoorbeeld geschminkt worden. Daarnaast is het ook een stuk minder druk dan op de zaterdagen. Mocht je dus komende woensdag iets leuks met de kids willen doen; ga dan zeker even bij de Philips Fruittuin langs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge