In quarantaine? 10 Netflix kijktips

In quarantaine? 10 Netflix kijktips

Het lijkt erop alsof we er niet meer aan ontkomen. Het Corona (COVID-19) virus grijpt nu zo snel om zich heen dat iedereen in paniek raakt. De paracetamol lijkt in heel Nederland uitverkocht te zijn en er zijn (veel) mensen die een levenslange voorraad aan WC-papier in hebben geslagen. Maar er is 1 plek waar je in deze tijden van paniek wél terecht kunt: Netflix! Zit je de komende week in quarantaine? Hier 10 Netflix tips om deze periode door te komen. Zit je nu niet in quarantaine, dan kun je deze Netflix tips natuurlijk nog steeds gebruiken 😉 .

5 bingewatch-waardige series tijdens je quarantaine sessie

Normaal gesproken geen tijd om hele series te bingen? Wees niet getreurd! Verplicht thuis moeten zitten, heeft namelijk ook z’n voordelen. Je kunt nu rustig de hele dag die ene serie kijken, zonder je schuldig te voelen! Maar welke series zijn nu de moeite waard om in een ruk uit te kijken?

1. Pandemic

Via netflix.com/nl

Ja, met het Coronavirus voor de deur, ontkom je er niet aan. Pandemic is een serie die begin dit jaar uitgebracht werd en wel erg actueel op dit moment. In de trailer blikt men terug op ruim 100 jaar geleden. In 1918 was er namelijk een mega uitbraak van het influenza virus wat uiteindelijk aan 50-100 miljoen(!) mensen het leven kostte. Deze documentaire volgt de mensen die voorop gaan in de strijd om de volgende uitbraak van een griepvirus binnen de perken te houden. Wellicht is het Corona virus wel de volgende mega uitbraak, maar laten we hopen van niet. Deze miniserie (6 afleveringen van ca. 50 minuten) legt je uit hoe zo’n virus werkt en houdt je in ieder geval een aantal uren van de straat.

2. Lucifer

via netflix.com/nl

Een stuk minder waarheidsgetrouw, maar zeker niet minder leuk. Lucifer is een geweldige serie die draait om, je raad het al: Lucifer. De zoon van de duivel is naar de aarde gekomen en runt nu nachtclub. De heerlijke zwarte humor begint al met het feit dat deze serie zich voornamelijk afspeelt in The City of Angels 🙂 . Hoofdrolspeler Tom Ellis vertolkt de rol van de duivel voortreffelijk en weet van begin tot eind te boeien. Je krijgt spontaan sympathie voor de situatie waar hij in terecht gekomen is en gunt hem het beste. Toch wel apart, dat je sympathie voor de duivel krijgt hè? Met ruim 65 afleveringen van 45 min. per aflevering, kom jij de thuis quarantaine wel door.

3. La Casa De Papel

via netflix.com/nl

Ondanks dat ik normaal gesproken heel snel afhaak bij series in een andere taal, is dat bij La Casa De Papel niet het geval. Mocht je deze Spaanse serie nog niet gezien hebben, schrijf deze dan zeker op! Beeld je een groep overvallers door die zo veel als het maar mogelijk is van elkaar verschillen. Tel daarbij op: een stoffige professor en een iets te fanatieke politieagente en je weet zeker dat je een verrassende serie krijgt. Heel veel meer ga ik niet verklappen, want dan onthul ik al teveel. Op dit moment staan er 3 delen op Netflix verdeeld over 30 afleveringen van elk ca. 45 minuten. En het beste nieuws? Vanaf 3 april komt deel 4 online!

4. You

via netflix.com/nl

De volgende serie in het rijtje met binge-waardige series is er eentje waar je wel even goed voor moet gaan zitten. Zet deze serie dus niet op als je op het punt staat om te vallen van vermoeidheid (of van Corona-gerelateerde klachten), want dan moet je de helft weer opnieuw gaan kijken. Deze serie gaat over een, op het oog, heel normale jongen die in een boekenzaak werkt. Naarmate je verder in de serie komt, begin je te beseffen dat er iets aan deze jongen niet helemaal klopt… Ook hier geldt voor: meer kan ik niet onthullen, want dan geef ik teveel weg. You bestaat op dit moment uit 2 seizoenen van 10 afleveringen per seizoen die ongeveer 50 minuten duren.

5. Luther

via netflix.com/nl

We sluiten af met een lekker potje actie. In de hoofdrol Idris Elba die ook wel getipt wordt als de opvolger van Daniel Craig als de nieuwe James Bond. Luther is een politieagent op de afdeling Moordzaken die er een aparte manier van werken op na houdt. Hij is ontzettend fanatiek, maar is ook uit op wraak nadat zijn vrouw bruut vermoord is. De combinatie ervan zorgt ervoor dat het regelmatig uit de hand loopt en dat Luther werk en prive maar moeilijk gescheiden kan houden. Met in totaal 20 afleveringen, verdeeld over 5 seizoenen, kun je je hier ook prima mee vermaken.

quarantaine Netflix tips

5 must see Netflix Blockbusters tijdens je quarantaine

Niet alleen in de bioscoop zijn er geweldige Blockbusters te zien, ook op Netflix staan een aantal hele goede films! Je moet dan wel de Bier en Burgers van het BBB event missen, maar die kun je wellicht ook zelf in elkaar flansen als je genoeg gehamsterd hebt 😉 . Heb je dus even geen zin in een serie, dan kun je altijd nog vooruit met het volgende lijstje films!

1. Batman

via netflix.com/nl

Met recht een echte Hollywood Blockbuster. Of eigenlijk Blockbusters. Er staan namelijk 3 Batman films op Netflix: Batmin Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Als je nu geen zin hebt in een megadiepgaand verhaal, maar wel graag iets met actie wilt kijken, dan is dit ideaal om 3 avonden mee door te komen! Niet alleen Batman steelt de show in deze Franchise, maar er is ook een belangrijke rol weggelegd voor zijn aartsvijand: The Joker. Het is nu nog wachten tot de geweldige, maar geflipte film Joker op Netflix te zien is! Maar met ruim 8 uur aan Batman, hoef je je voorlopig ook niet te vervelen!

2. The Nutty Professor

via netflix.com/nl

We gaan even bijna 25 jaar terug in de tijd: het is tijd voor iets luchtigs na al de misdaad, actie en geweldadige films en series van hierboven. The Nutty Professor is nog steeds een van mijn favoriete comedies met een van mijn favoriete acteurs aller tijden. Eddy Murphy vertolkt de 2 hoofdrollen in deze film geweldig van de vriendelijke dikke professor Klump en de slanke arrogante Buddy Love. Naast dat het een heerlijke comedy is, raakt het verhaal ook nog eens de eeuwige strijd tussen dik en dun. Een andere geweldige film met Eddy Murphy: Coming to America, staat trouwens ook op Netflix!

3. The Irishman

via netflix.com/nl

Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci en geregiseerd door Martin Scorsese. Dat moet haast wel een geweldige film zijn toch? En toch heb ik The Irishman nog niet gezien. Ik moet zeggen dat het feit dat deze film bijna 3,5 uur (!) duurt mij toch wel een beetje afschrikt. Dit is echt een film waar je een hele avond voor in moet ruimen en niet teveel aan je hoofd moet hebben, anders kom je er gewoon niet doorheen. Ik kan er nu dus nog niets over zeggen, behalve dat deze hoog op de lijst staat, mocht ik zelf in quarantaine komen te zitten 🙂 .

4. Bad Moms

via netflix.com/nl

Deze dames hebben het woord Loedermoeder uitgevonden volgens mij. Bad Moms is een film die een beetje in de categorie The Hangover en Horrible Bosses valt, oftewel: een heerlijke flauw comedy met leuke cast. Situaties die niet alleen voor moeders herkenbaar zijn, maar waar menig vader zich ook in zal herkennen. En daarnaast is het natuurlijk ook geen straf om naar Mila Kunis te moeten kijken als je wederhelft je deze film voorstelt 😉 . Je kunt deze film ook opzetten als je een keer op tijd naar bed wilt, want in tegenstelling tot The Irishmen, duurt deze maar 1 uur en 40 minuten.

5. Matilda

via netflix.com/nl

We sluiten af met een van mijn favoriete films uit mijn kindertijd: Matilda. Op die manier kun je ook nog samen met je kinderen een film kijken, als jullie toch met z’n alleen in quarantaine zitten. Ik denk dat iedereen deze klassieker wel kent, maar deze film kun je blijven kijken. Vooral nu J bijna 6 jaar is, begint hij de film ook te snappen en vindt hij hem ook geweldig! De salamander in het glas water van Bulstronk , Bruce en de Chocoladetaart en het stikhok, stuk voor stuk scènes die je helemaal uit je hoofd kent. En met iets meer dan anderhalf uur ook prima vol te houden voor de kids!

Welke series/films heb jij al gezien en heb jij nog een serie of film die ik móet gaan zien?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge