Ring Video Doorbell 2 – Ideaal met kleine kids en als je vaak online shopt

Ring Video Doorbell 2 – Ideaal met kleine kids en als je vaak online shopt

Ken je dat? Je verwacht een pakketje en zit al de hele dag te wachten tot het bezorgd wordt. Je besluit om toch maar even 5 minuten naar de winkel te gaan voor de ingrediënten van die heerlijke Airfryer Cheesecake 😉 . Als je thuiskomt, tref je het beruchte ‘We hebben je gemist’ briefje in de bus… Als je geluk hebt is het pakketje bij de buren bezorgd, maar nog vaker staat op het briefje dat de bezorger de volgende dag terugkomt. Het gevolg: de volgende dag zit je weer de hele dag op je pakketje te wachten. De Ring Video Doorbell 2 is hier misschien wel de ideale oplossing voor!

Helemaal klaar met niet werkende deurbellen

Toen wij in ons huis kwamen wonen besloot de vorige eigenaar zijn deurbel mee te nemen. Geen idee wat het idee daarachter is, maar ik moest dus op zoek naar een andere deurbel. Omdat ik gewoon een simpele bel wilde, ging ik online op zoek en kwam ik een Grundig draadloze deurbel tegen. Bekend merk, niet te duur (zo’n €30) en ik dacht dan ben ik snel klaar. Helaas: na een half jaar kon ik alweer op zoek naar een nieuwe, want de adapter in huis deed niets meer. Ik besloot nu gewoon naar de Action te gaan en daar een deurbel van zo’n €10 te kopen. Ook dat was geen doorslaand succes, want de verbinding tussen de deurbel bij de voordeur en de adapter viel regelmatig weg. Ook ging de bel als ik de deuren van mijn auto openmaakte met de afstandsbediening.

20200318_072604

Op zoek naar een fatsoenlijk alternatief

Zoals een goede moderne consument betaamt, dook ik het wereldwijde web op om op zoek te gaan naar een goede deurbel. Je wordt overstelpt met allerlei onbekende merken met de meest uiteenlopende reviews. Naast hele positieve reacties, kwam ik ook veel reacties tegen met dezelfde problemen als ik al eerder ervaren had. Daar had ik dus geen zin in. Ik wilde een deurbel die simpel te installeren is (zonder draden) en waar ik niet elke week de batterijen van moet verwisselen. Omdat ik groot fan ben van gadgets zou het ook nog leuk zijn als de deurbel meer kon dan alleen een geluid maken als iemand op de knop drukt. En zo kwam ik dus bij de Ring Video Doorbell 2 terecht.

20200317_145335

Niet alleen een leuke gadget, maar ook een stukje veiligheid

De gadgets van de Ring Video Doorbell 2 zijn niet alleen nice to have, maar bieden ook nog een stukje veiligheid. Je weet tegenwoordig maar nooit wie er voor je deur staat met al die verhalen over babbeltrucs enzo. Het heeft ons al alle moeite gekost om ervoor te zorgen dat de kids niet zo maar de deur voor iedereen openen. Met de Ring App kun je op afstand zien wie er voor je deur staat. Als je daar dus geen zin in hebt, kun je dat via de ingebouwde speaker duidelijk maken, of gewoon de deur helemaal niet open doen natuurlijk 😉 . Naast de ‘deurbel functionaliteit’ beschikt de Ring Video Doorbell 2 ook over een andere leuke gadget: motion detection

De motion detection van de Ring Video Doorbell 2

Ben jij ook zo nieuwsgierig als ik ben? Dan is de motion detection van de Ring Video Doorbell 2 echt een geweldige functionaliteit. Op het moment dat er iemand in het bereik van de deurbel komt, wordt de camera van de Ring getriggerd. Je kunt in de App instellen of je daar een melding van wilt krijgen, of je kunt ervoor kiezen om de bewegingen vast te laten leggen in de app (of beide). Zo zie je wie er allemaal in de buurt van je huis is geweest; gluren naar de buren 2.0 zeg maar 🙂 . In de App kun je trouwens ook heel eenvoudig de gevoeligheid/range instellen. Van het registreren dat je overburen de deur openmaken tot het pas registreren als iemand vlakbij je deur staat, er is van alles mogelijk.

Het installeren van de Ring Video Doorbell 2

Het installeren van de Ring Video Doorbell 2 is super eenvoudig. Je begint met het opladen van de accu. Als deze volledig is opgeladen, gaat die trouwens tot wel 10 maanden mee (afhankelijk van allerlei instellingen/gevoeligheden). Voordat je de deurbel gaat bevestigen, stel je deze eerst in met behulp van de App (die beschikbaar is voor iOS en Android). Nadat je de deurbel aan je WiFi in huis hebt gekoppeld, bevestig je de deurbel eenvoudig met 4 schroeven in de deurpost. Vervolgens doe je de adapter (ook wel Chime genoemd) in het stopcontact en stel je ook die in via de App. Binnen een half uur heb je alles geïnstalleerd en werkt het prima!

Multifactor authentication

Misschien heb je ook gehoord dat het relatief simpel zou zijn om de draadloze deurbellen met camera’s te hacken. Dat wordt vaak veroorzaakt doordat veel mensen het default wachtwoord gebruiken. Ook kan het zijn dat ze een (te) simpel wachtwoord kiezen. Ring heeft daar een extra stukje veiligheid aan toegevoegd: multifactor authentication. Als je de App opent krijg je, na het invoeren van je wachtwoord, een SMS. Zonder SMS kom je dus de App niet in én kan dus ook niemand je beelden zo maar bekijken.

Ring Protect Plan

Naast dat je het Live beeld van de Ring Video Doorbell 2 eenvoudig kunt zien via de App kun je ook nog voor het Ring Protect Plan kiezen. Voor een bijdrage vanaf €3 per maand (voor 1 apparaat) of €10 per maand (voor het ‘hele huis’) worden je video’s gedurende 30 dagen opgeslagen in je online account. Daarnaast kun je video’s delen. Ook maakt de deurbel gedurende de dag meerdere snapshots. Op die manier kun je zien wat er allemaal gebeurt tussen bewegingsmeldingen door. Ideaal voor de nieuwsgierige grootgrondbezitters onder ons dus 😉 .

Mijn eerste ervaringen

Ik heb de Ring Video Doorbell 2 nu enkele dagen in huis en kan nu al niet meer zonder 🙂 . Ik heb vandaag de Postbezorger al gezien, een politieauto en gevraagd of de pakketjesdienst het pakketje bij de buren kon bezorgen. Wij waren er net even op uitgetrokken voor een wandeling met de kids. Het enige nadeel tot nu toe is wanneer het donker is. Ik was eigenwijs en heb de deurbel zonder ‘hoekmontage’ vastgemaakt. Nu zit de deurbel iets te dicht bij de muur, waardoor het beeld ‘s avonds niet heel goed te zien is. Tijd dus om dat dit weekend toch maar even te fixen! De kwaliteit van de beelden is prima (1080p dus weinig te klagen) en ook de live verbinding werkt helemaal goed. Ik vind het echt een aanrader als je op zoek bent naar een deurbel met net iets extra’s.

Ring Doorbell 2 screenshot video review

Deze blog is een samenwerking met Ring. De Ring Video Doorbell 2 is op de site van Ring voor €199 te koop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge