Tortillataart met kip – Simpel, maar superlekker!

Tortillataart met kip – Simpel, maar superlekker!

Tortilla wraps behoren standaard tot onze voorraadkast. Je kunt ze echt voor allerlei dingen gebruiken: ontbijt, lunch en avondeten. En een van de dingen die je als avondeten met wraps kunt maken is een tortillataart. In dit geval een tortillataart met kip! Met wat simpele ingrediënten en een klein beetje tijd zet je dit heerlijke gerecht op tafel.

Kookprogramma’s als inspiratie

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe hobby gevonden: kookprogramma’s kijken. Vroeger keek ik bij mijn ouders thuis wel eens programma’s van Jamie Oliver. Met de jaren is dat helaas wel minder geworden. Totdat ik een tijdje terug Miljuschka in Mexico voorbij zag komen op 24Kitchen. Ik vond haar al geweldig in Wie is de Mol en besloot een aflevering van haar nieuwe programma te kijken. Ik was meteen fan en heb ondertussen ook alle afleveringen van haar Street Food Vietnam programma gezien. Elke keer loopt het water je gewoon in de mond. Maar belangrijker nog: een nieuwe inspiratie om vaker de keuken in te duiken!

Verschillende soorten maïs, verschillende tortilla’s

Een van de afleveringen van Miljuschka in Mexico stond in het teken “De Tortilla”. Ik was echt verbaasd over alle mogelijke varianten van de tortilla wrap. In Nederland kennen wij de ‘standaard’ tortilla: een lichtgele wrap die je voor alles kunt gebruiken. Er zijn echter nog veel meer varianten met allerlei verschillende namen. In deze blog zet Miljuschka ze in een handig overzicht op een rijtje. Wat mij nog het meest verbaast is dat de meeste ‘tortilla wraps’ in Nederland van tarwebloem gemaakt zijn. Dit terwijl een ‘echte’ tortilla wrap van maïs gemaakt hoort te zijn. Het is helaas lastig om tortilla wraps van maïs te vinden. Ik ga voor dit recept dan ook van tarwe wraps uit.

Tortillataart met kip

De Tortillataart met kip

Maar goed, genoeg over koetjes en kalfjes gepraat 😉 . Tijd voor de, door onze kinderen zeer geliefde, Tortillataart met kip. Allereerst: wat heb je nodig?

Ingrediënten

De volgende ingrediënten mogen zeker niet ontbreken voor deze tortillataart:

 • Tortilla wraps (5 stuks)
 • Kipfilet
 • Bouillonpoeder
 • Knoflookpoeder
 • Verse Pesto
 • Crème fraîche
 • Mozzarella
 • Geraspte (oude) kaas
 • Kappertjes
 • Cherry tomaatjes
 • Bosui
 • Basilicum

Voorbereidingen

Voordat we kunnen gaan “bouwen” aan de tortilla taart, moeten we eerst een stukje voorbereiden. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 ºC. Daarna snijd je de kipfilet in kleine blokjes (zoals je ook voor kipsaté zou doen). Kruid de kipfilet met wat bouillonpoeder en knoflookpoeder. Bak vervolgens de kipfilet aan in een koekenpan. De kipfilet hoeft niet helemaal gaar te zijn, want hij gaat nog de oven in! Meng de crème fraîche en de pesto. Snijd vervolgens de cherry tomaatjes door helft en de voorbereidingen zijn klaar!

Het bouwen van de tortilla taart kan beginnen!

En dan is het nu tijd voor het leuke gedeelte van de tortilla taart met kip: het bouwen! Want welke Papa (of Mama) houdt er nu niet van bouwen? Het is niet voor niets dat Lego bouwen op het lijstje van de 10 leukste activiteiten met je schoolkind staat. Het bouwen van deze tortillataart is eigenlijk vrij simpel. Je herhaalt de volgende stappen:

 1. Verdeel een beetje van het crème fraîche – pesto mengsel over een tortillavel en leg hier wat gebakken kip en mozzarella op
 2. Leg hier een tortillavel bovenop, verdeel weer wat crème fraîche – pesto erover en doe hier wat cherry tomaatjes, basilicumblaadjes, kappertjes en bosui op
 3. Herhaal stap 1 en 2 tot je op 5 lagen zit. Verdeel vervolgens de geraspte kaas over de bovenkant met wat bosui ter garnering

Doe de tortillataart met kip vervolgens zo’n 15 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is en de tortilla wraps knapperig zijn. Tip van flip: Als je de taart uit de oven haalt, kun je het beste een pizzasnijder gebruiken om deze in stukjes te snijden en te serveren!

Tortillafan? Er is zelfs een tortilladeken!

Tijdens mijn zoektocht naar tortilla wraps, de historie en welke recepten er allemaal zijn, kwam ik deze geniale Tortilla deken tegen. Geef toe: dit is toch een must have voor de echte tortilla fan? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge