Een City-Play speelkleed van je eigen stad – Ideaal nu de herfst voor de deur staat!*

Een City-Play speelkleed van je eigen stad – Ideaal nu de herfst voor de deur staat!*

Het is zover: de herfst heeft officieel zijn intrede gedaan. Gelukkig laat de herfst qua weer nog even op zich wachten en is het nog heerlijk nazomeren. Maar, met de herfst voor de deur, gaan de kinderen ook minder vaak buitenspelen. En als ze dan eenmaal binnen zijn, dan moeten ze wel iets leuks hebben om mee te spelen, toch? Toen ik zelf klein was, kon ik mij uren vermaken met speelgoedauto’s op een speelkleed. Dat was dan zo’n kleed met straten erop, gebouwen, spoorrails en een ziekenhuis. Maar hoe leuk is het als je met een speelkleed kunt spelen waar de skyline/eye catchers van je eigen stad op staan?!

Van fantasie naar werkelijkheid

Tijdens mijn jeugd was je vooral op je eigen fantasie aangewezen. Een boom met struiken eromheen werd een kasteel. Op het voetbalveld werd je de speler van je favoriete voetbalclub en op het schoolplein speelde je politie en boefje. Dat laatste, dat doet onze oudste zoon trouwens ook op de basisschool. Maar als je binnen moest blijven, omdat het regende, was je nog meer op je eigen creativiteit aangewezen. Het speelkleed, waar ik in de introductie al over vertelde, stelde niet zoveel voor. Dit was meer een platte voorstelling van iets wat een stad moet zijn. Dat hadden ze bij City-Play ook door en besloten deze populaire speelkleden een stuk persoonlijker te maken.

Speelkleed stad Eindhoven binnenspelen

Van de Erasmusbrug tot het Evoluon

In 2018 is City-Play gestart met hun eerste speelkleed: Rotterdam. Nu, 2 jaar verder, zijn er al 15 kleden beschikbaar van de meest uiteenlopende steden en plekken. Op elk speelkleed staan minimaal 20 iconen per stad en zo kom je onder andere de Erasmusbrug van Rotterdam tegen. Maar ook de Dom in Utrecht, de Efteling op het kleed van Tilburg en het Evoluon in Eindhoven. Op dit moment zijn de volgende speelkleden te verkrijgen:

 • Zandvoort
 • Den Haag
 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Groningen
 • Antwerpen
 • Spijkenisse
 • Eindhoven
 • Dordrecht
 • Maastricht
 • Zeeland
 • Enschede
 • Breda

Een kwalitatief prima speelkleed voor vele uren speelplezier

Maar genoeg gepraat over vroeger en welke speelkleden er beschikbaar zijn. Het is tijd om te gaan testen! Nadat we ruimte hebben gemaakt in de woonkamer, rolde ik het kleed uit. Want ja, met drie kleine kinderen zijn de momenten dat er ruimte in de woonkamer is op een hand te tellen. Wat direct opvalt is de kwaliteit van het speelkleed. Het kleed is bijvoorbeeld een stuk zwaarder, dan de variant van het geel-blauwe Zweedse woonconcern. De onderkant van het kleed heeft een anti-sliplaag zodat het kleed niet de hele tijd alle kanten op schuift. De stof van het kleed voelt ook erg degelijk aan. Al met al dus een prima eerste indruk!

Wat kost een City-Play speelkleed van jouw favoriete stad?

Dat de kwaliteit van het speelkleed zo hoog is, betekent (natuurlijk) wel dat er ook een prijskaartje aan zit. Een City-Play speelkleed van jouw favoriete stad kun je op de website van City-Play voor €49,95 bestellen. De prijs ligt misschien wel wat hoger dan van een standaard speelkleed, maar in mijn ogen is het dat ook wel waard. Niet alleen de kwaliteit voelt beter aan, je koopt natuurlijk ook wel een heel persoonlijk kleed van jouw favoriete stad!

Een speelkleed van het circuit van Zandvoort voor de helft van de prijs én een kortingscode!

Vind je de prijs wat aan de hoge kant en/of heb je aan 1 speelkleed niet genoeg, dan is er goed nieuws. Als je nu een speelkleed van een stad besteld, krijg je namelijk het speelkleed van het circuit van Zandvoort voor de helft van de prijs. Je koopt dan 2 speelkleden voor iets minder dan €75 (excl. verzendkosten) in plaats van €99,90. En dan is er nóg meer goed nieuws: met de speciale Tips voor Papa’s kortingscode: 5JCMDFZS krijg je nog eens 10% korting op de prijs van je bestelling. Bestel je 1 kleed, dan krijg je nog eens bijna €5 korting op je speelkleed! Neem je daar dan nog het Zandvoort kleed bij, dan betaal je in totaal nog maar €67,44 (excl. verzendkosten) in plaats van €99,90.

Zijn jouw kids ook fan van het spelen met autootjes op een speelkleed?

* Deze blog is een samenwerking met City-Play. Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge