Houten speelgoed van de Lidl, perfect voor Sinterklaas/Kerst!

Houten speelgoed van de Lidl, perfect voor Sinterklaas/Kerst!

houten speelgoed sinterklaas kerst lidl

Nu de feestdagen weer voor de deur staan, wordt je overal weer doodgegooid met speelgoed. Waar ik me nog steeds over verbaas, zijn de speelgoedreclames op tv. Ik kan me voorstellen dat dit behoorlijk wat discussies oplevert, als je kleintje wat groter wordt. Alles ziet er tegenwoordig wel heel spectaculair uit, zeker als je het vergelijkt met vroeger. Wat ik me echter van vroeger nog kan herinneren, was het houten speelgoed. Vooral de houten treinen, die iedereen wel kent, waren favoriet.

Houten speelgoed vs. kunststof

Tussen de grote hoeveelheid speelgoed van J, zitten verschillende materialen. Hij heeft een mooie collectie van kunststof V-tech speelgoed, zoals Toet Toet auto’s en Zoef Zoef dieren. Prima materiaal wat, tot mijn grote verbazing, het ook nog lang volhoud. J gaat overal opstaan en geregeld vliegen er V-tech dingen door de kamer. Tot nu toe blijft alles gewoon werken! Naast dit kunststof speelgoed, heeft hij ook wat speelgoed van hout. Zijn favoriete speelgoed is op dit moment toch wel zijn treinbaan. Het is precies zo’n set, die de “kinderen van vroeger” zich nog kunnen herinneren. Een aantal bochten, rechte stukken en een bruggetje. Heel simpel, maar wel heel erg leuk.

houten speelgoed treinbaan peuter

Sinterklaas/kerst cadeautjes

Toen de folder van de Lidl nog niet in de digitale brievenbus was gevallen, had B al een aantal Sinterklaas en Kerst cadeautjes ingekocht. Uiteraard kan een bus dit jaar echt niet ontbreken. Elke keer als we ergens heen gaan, en J een bus ziet, wordt hij helemaal enthousiast: “Papa, Bus!”. Hij moet dan ook even haarfijn uitleggen wat de bus allemaal doet. Eerst zegt hij: “Papa, bus rijden”. Vervolgens: “Papa, bus stoppen”. En daarna: “Papa, bus, deuren open dicht”. Heerlijk om te zien hoe snel hij het allemaal op begint te pakken. Naast de bus heeft B ook nog een aantal andere (kleine) cadeautjes besteld, waaronder wat knip en plakspullen, een knikkerbaan en een geluidenspel van Bumba (Jeuj, feest…).

Treinset

En toen was daar ineens de folder van de Lidl. Een folder vol met heel coole houten speelgoed. Variërend van kleine puzzels tot zelfs een hele mini keuken. Het is dat we al een keuken voor J hebben, maar anders was die ook wel op het lijstje gekomen vrees ik. En voor nog geen €60 kun je je geen bult vallen aan zo’n keuken denk ik. Helaas is de keuken online al uitverkocht, maar wie weet heb je nog geluk als je in de plaatselijke vestiging gaat kijken (vandaag zag ik er nog 1 in onze Lidl namelijk). Maar goed, genoeg over het speelgoed dat hij niet krijgt. Ik kon het namelijk toch niet laten om niets voor hem te kopen. En aangezien zijn huidige houten treinbaan een beetje klein was, leek het mij leuk om een aanvulling daarop te kopen. De treinset van de foto hierboven, hadden we namelijk vorig jaar al bij de Lidl gekocht. Ik ging dan uiteindelijk overstag voor de houten treinbaan met brandweer/politiebureau.

houten speelgoed treinbaan peuter lidl sinterklaas kerst

Eet Smakelijk

Op het Kinderdagverblijf zijn de peuters nu begonnen met het thema “Eet Smakelijk”. Daarvoor mochten ze allerlei verpakkingen vanuit thuis meenemen. Deze verpakkingen hebben ze nu in een zelf ingericht winkeltje staan, inclusief verschillende kassa’s. Een van de kassa’s is zo’n Fisherprice kassa, die volgens mij iedereen vroeger wel heeft gehad. Die met die plastic muntjes! Nou, ook dat is nu een van de favoriete bezigheden van J op de opvang. Hij is niet weg te slaan bij de kassa en heeft zelfs moeite om mee naar huis te gaan als hij met die kassa bezig is. Toen wij dan ook deze houten kassa bij de Lidl zagen, bedachten we ons geen moment: ook die moest mee…

houten speelgoed kassa peuter sinterklaas kerst

En die andere cadeautjes dan?

Maar wij hadden toch al andere cadeautjes gekocht? Ja, dat klopt en nee, dat krijgt hij nu echt niet allemaal met Sinterklaas en Kerst. Verwennen is goed, maar hij moet niet verwaand worden, zeg ik altijd maar. Het idee is dan ook om de andere cadeautjes die hij zou krijgen, wat op te schuiven naar een volgende gelegenheid. Toen ik laatst de blog van Joyce (Mama Kletst) las, kwam ik op een idee. Als we nou een cadeautje (of een paar) die we hadden gekocht bewaren, kunnen we die geven als zoon 2 geboren wordt. Ik ben toch wel enigszins bezorgd om hoe J ermee om zal gaan als hij een broertje krijgt, en denk dat een cadeautje geven vanuit zoon 2 een hele mooie ijsbreker is.

Andere houten speelgoed bij de Lidl

Buiten de 2 dingen die wij gekocht hebben, hebben/hadden ze nog veel meer bij de Lidl. Nog meer houten keuken accessoires, houten puzzles, blokken om mee te bouwen en bijvoorbeeld een hobbelpaard. Wil je nog iets hebben, dan zul je er wel snel bij moeten zijn, want zowel in de winkel als online, vliegt het er doorheen. Als wij volgend jaar weer inkopen voor Sinterklaas/Kerst gaan doen, dan wacht ik in ieder geval eerst even af wat ze bij de Lidl weer aan gaan bieden!

Heb jij al Sinterklaas/Kerst cadeautjes gekocht?

 

7 thoughts on “Houten speelgoed van de Lidl, perfect voor Sinterklaas/Kerst!

  1. Leuk he al dat houten speelgoed bij de Lidl. Wij proberen vooral aanvul cadeautjes te kopen. Dus wat extra Duplo, wat auto’s en daarnaast vooral knutselspul en spelletjes, omdat hij daar nu echt de leeftijd voor krijgt.
    Overigens gaven wij ook nog wel eens een cadeautje (een klein auto’tje bijvoorbeeld) als ik weer eens in het ziekenhuis lag of door complicaties niet uit bed mocht. Beetje omkoperij misschien, maar zo vermaakte hij zich goed bij mij op bed. Voor zulke lastige momenten zorgen we gewoon dat we iets achter de hand hebben. Komt dus vast goed met die overgebleven cadeau’s 😉

    1. Ja, die “doe-dingen” begint J nu ook een goede leeftijd voor te krijgen. Zijn huidige trimbaan kan hij ook al gedeeltelijk zelf in elkaar zetten. Beetje omkoperij is niet erg toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge