Een Strandhuisje: een uniek weekje vakantie aan zee!

Een Strandhuisje: een uniek weekje vakantie aan zee!


Het was alweer een tijdje geleden dat wij op vakantie gingen. Vorig jaar was D net geboren, dus leek het ons geen geweldig idee om op vakantie te gaan. Nu we er een paar weken geleden achter kwamen dat B zwanger is van onze derde, besloten we een korte vakantie in te plannen. Als de zwangerschap namelijk net zo verloopt als bij de eerste 2 kids, kunnen we niet te lang meer wachten om op vakantie te gaan…

Vakantiebestemming

Maar goed, waar moet je tegenwoordig naartoe op vakantie met 2 kinderen? Wij wilden, na het eerste vakantiedebacle, niet te ver rijden. Het liefste wil je natuurlijk ook goed weer hebben, maar die garantie is er lang niet altijd. Tenzij je natuurlijk richting Zuid-Europa gaat, maar zelfs dan kan het weer tegenvallen. Het moest dus een vakantie in de buurt worden waar de kids zich prima konden vermaken.

De kust

Aangezien J helemaal fan is van water en D fan is van zand(bakken), besloten wij een bestemming aan de kust te zoeken. Hier kan D naar hartelust scheppen in het strand en J genieten van de zee. Onze favoriete kustbestemming is al jaren Noordwijk. Een heerlijk groot strand dat, vergeleken met andere plaatsen, nog relatief rustig is. In Noordwijk was echter zo snel niets (leuks) te vinden met 2 kinderen. We besloten op zoek te gaan naar een unieke plek. Deze unieke plek vonden we uiteindelijk in Wijk Aan Zee.

https://www.instagram.com/p/BjaWg25Hz9b/

Aan Zee Slapen

Een aantal weken geleden kwamen we ergens ineens het fenomeen Strandhuisje tegen. Een Strandhuisje is letterlijk een huisje op het strand. Je kunt zo vanuit je ‘voordeur’ het strand op lopen richting de zee. Je hoeft dus niet eerst het hotel uit, een stuk lopen en een plekje op het strand veroveren, maar je staat meteen op het strand als je naar buiten loopt. Na heel wat uurtjes zoeken op internet, kwamen we uiteindelijk bij Aan Zee Slapen uit. Bij Aan Zee Slapen beschikken ze over 34 strandhuisjes die allemaal uitzicht op zee hebben. Er is keuze uit een Strandhuisje Zeezijde (4/5/6 personen) en Strandhuisje Duinzijde. Ook de Strandhuisjes aan de Duinzijde hebben direct uitzicht op zee.

Strandhuisje Aan Zee Slapen

Bron: Website Aan Zee Slapen

De aankomst

Wij hadden het concept Strandhuisje nog niet eerder gezien, dus waren erg benieuwd hoe dit zou bevallen. Toen we aankwamen met de auto, konden we direct (gratis) parkeren op een groot parkeerterrein. Ideaal aan Wijk aan Zee is dat je daar. als een van de weinige badplaatsen, volledig gratis kunt parkeren. Na ongeveer 250 meter lopen kwamen we bij het strandpaviljoen aan waar wij konden inchecken. Hier konden we ook aangeven dat we gebruik wilden maken van de gratis bagageservice. Je wordt dan met een terreinwagen terug naar je auto gereden waar je je spullen over kunt laden. Vervolgens wordt je voor je strandhuisje afgezet met je spullen; ideaal dus! En natuurlijk vond J de terreinwagen ook helemaal te gek!

Strandhuisje Aan Zee Slapen 6 personen

Bron: Website Aan Zee Slapen

Het strandhuisje

En toen konden we eindelijk ons strandhuisje bewonderen. Nadat we het trapje naar het huisje op waren gelopen, kwamen we direct in de woonkamer uit. Wij hadden gekozen voor het strandhuisje voor 6 personen, aangezien dit het enige huisje was dat nog beschikbaar was. De woonkamer bestaat uit een bedbank, een eettafel met 6 stoelen en een keuken voorzien van alle benodigde spullen. In de keuken is zelfs een Magnetron-Oven combi beschikbaar. Ideaal voor als je ‘s ochtends broodjes wiltafbakken (of ‘s avonds een pizza of iets anders). Wanneer je door de woonkamer loopt kom je uit bij een deur naar de bad- en slaapkamer. De badkamer is voorzien van een douche en een deur naar de WC en een andere deur naar de slaapkamer.

https://www.instagram.com/p/BjXzlb1HuhM/

De slaapkamer en het slapen

Omdat wij gekozen hadden voor een 6-persoonshuisje, bestond de slaapkamer uit 2 stapelbedden. Daarnaast stond er voor D een babybedje in de slaapkamer. De overige 2 slaapplaatsen waren in de woonkamer in de vorm van een bedbank. Het slapen daarentegen was nog een hele uitdaging. De kids hadden, vooral de eerste nacht, veel moeite met hun nieuwe omgeving. Het matras in het babybedje was helaas wat aan de kleine kant, waardoor D zijn draai niet  helemaal lekker kon vinden. De bedbank in de woonkamer had ook een nogal ‘harde vering’ aan één kant, waardoor dat niet helemaal lekker lag. Uiteindelijk heb ik in de woonkamer geslapen en is B de andere dagen in de slaapkamer van de kids gaan slapen. Niet ideaal, maar uiteindelijk maakte de rest van het huisje, de omgeving en het weer heel veel goed!

https://www.instagram.com/p/BjVRgRFnISP/

Het strand en het weer

Wij waren nog niet eerder in Wijk aan Zee geweest. We wisten dan ook niet zo goed wat we moesten verwachten. Omdat we nog buiten het hoogseizoen gingen en kozen voor een (mid)week van maandag t/m vrijdag, was het qua drukte prima te doen. Zo goed als alle strandhuisjes waren trouwens wel volgeboekt, dus dat maakte het wel gezellig. Het strand in Wijk aan Zee is ook prima trouwens. Een breed zandstrand dat, richting de huisjes, omhoog loopt met vlak voor de huisjes een ‘berg’ omhoog. Op deze manier heb je vanuit de huisjes dus prima zicht op de zee. Buiten één bui op woensdagmiddag, en een uurtje of 2 regen op de donderdagmiddag na, hebben wij de hele week prima weer gehad. Met een gemiddelde temperatuur van ong. 25 graden en volop zon, hebben wij zeker niet te klagen gehad.

https://www.instagram.com/p/Bjc93GKn09j/

Plus en Minpunten

Zoals bij elke vakantie, zijn er ook bij de strandhuisjes van Aan Zee Slapen positieve en minder positieve punten:

+ Huisje letterlijk op het strand
+ Gratis parkeren
+ Gratis bagageservice
+ Huisje van alle gemakken voorzien
+ Supermarkt op loopafstand
+ Goede ventilatie in huisje door openslaande deuren en raam in de slaapkamer (lekker doorwaaien)

Vrij prijzig (wij betaalden ca. € 600 voor maandagmiddag t/m vrijdagochtend)
Huisje zelf is aan de kleine kant. 2 volwassenen en 2/3 kinderen is wel een beetje de max.
 Bedbank ligt niet ideaal
Slaapkamer met 2 (hoge) stapelbedden en een babybedje is echt wat te vol

https://twitter.com/tipsvoorpapas/status/1002630493219753985?s=21

Conclusie

De geweldige locatie, het fijne huisje en het prima weer hebben ervoor gezorgd dat we echt een heerlijke week aan het strand hebben gehad. Dit weegt zeker op tegen de wat hogere kosten en de ruimte die wat aan de kleine kant is. Het weer is ook wel van doorslaggevende factor, zoals bij de meeste vakanties. Als het heerlijk weer is, kun je genieten van een biertje/wijntje op je eigen veranda terwijl je je kinderen goed in de gaten kunt houden. Ook kun je lekker pootje baden, of zwemmen in de zee en hoef je niet te leuren met je bagage aan het begin en einde van de vakantie vanwege de prima bagageservice. Ik zou een weekje in een strandhuisje dan ook zeker aanraden!

Ben jij wel eens op vakantie geweest in een strandhuisje, of zou dit niets voor jou zijn? Heb je daarnaast nog tips voor vakantie met (drie) kids; dan kan ik me alvast voorbereiden op de vakantie van volgend jaar 😉

18 thoughts on “Een Strandhuisje: een uniek weekje vakantie aan zee!

 1. Het ziet er wel leuk uit. Jammer dat het net wat te krap is. Voordeel is wel, dan je meer buiten zit met mooi weer dan binnen.

  1. Als het weer (stukken) minder was geweest, was het ook wel echt minder leuk geweest ja. Gelukkig was er de grootste speeltuin die ze ooit hadden gezien (het strand dus 😉 ).

 2. De huisjes zien er knus uit! Maar jeetje, qua oppervlakte vind ik het wel wat aan de prijs inderdaad. Ik kan me wel voorstellen dat het toch even voelt als ‘eruit’!

  1. Het is wat aan de krappe kant. Met 2 kinderen is het dus wel prima te doen, maar zou er niet met heel veel meer mensen naartoe gaan; zeker als het weer tegenvalt is het echt te klein met meer mensen.

 3. Wat een mooie locatie! Ik vind het persoonlijk wel iets te prijzig, voor dat geld zijn er genoeg leuke alternatieven te bedenken voor langer dan een midweek. Maar lijkt me wel leuk om een keer te doen, zo dicht bij de zee!

  1. De locatie was echt super en het was qua prijs echt wel even overwegen of we het wilden. Maar het was zo iets unieks. En uiteindelijk was het nog stukken goedkoper dan ons weekje naar Italië van een paar jaar geleden… Dat ging qua prijs helemaal nergens over 🙁

 4. Ziet er supertof uit en heerlijk zo direct aan zee. Ook een goede keuze, vakantie in eigen land. Ik woon nu in Zuid Frankrijk en deze lente is het in NL een stuk beter toeven dan hier 😉 zo zie je maar!

  1. Het ligt er een beetje aan waar je het mee vergelijkt. Het was natuurlijk wel buiten het hoogseizoen. Als je dan gaat kijken naar bijv. een camping ben je wel stukken duurder uit in dit huisje.
   Als je echter gaat kijken naar een appartementje in Italië waar wij een paar jaar terug waren (in het hoogseizoen), was dit meer dan de helft goedkoper.
   Ik vond dit wat aan de prijzige kant, maar voor zo’n unieke locatie en weekje weg was het (in ieder geval 1 keer) de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge