Embrace Your Inner Nerd Tag: 10 slimme vragen

Embrace Your Inner Nerd Tag: 10 slimme vragen

Inner Nerd Tag

Een tijdje terug werd ik door Merel van Lotus Writings getagd in de Embrace Your Inner Nerd Tag. Zoals zij al mooi verwoordde: “Ik vond het belangrijker om erbij te horen (al kan je je afvragen waarbij natuurlijk), maar als je 35 bent doet dat er allemaal niks meer toe.” Ik kan me daar alleen maar bij aansluiten. Vooral als het aankomt op een ‘nerd’ zijn, wordt daar (gelukkig) tegenwoordig heel anders tegenaan gekeken dan vroeger. Vroeger zat je in het ‘verdomhoekje’, maar tegenwoordig wordt ‘nerd zijn’ veel meer gewaardeerd. Tijd dus om een aantal vragen te beantwoorden.

De Inner Nerd Tag

Wat heb je gestudeerd?

Vanaf kleins af aan wilde ik altijd al iets met computers doen (#nerdalert). Met name games ontwerpen leek me helemaal geweldig. Maar naast ‘dingen met computers doen’, vond ik het ook heerlijk om in de keuken te staan. Om het toch een beetje ‘nerdy’ te houden kwam ik uit bij Voedingsmiddelentechnologie. Na een aantal jaren in de voedingswereld gewerkt te hebben, besloot ik dat het echt nog wel een stapje meer ‘nerdy’ kon en besloot ik de overstap naar de IT te maken. Hier zit ik nu al meer dan 5 jaar prima op mijn plek en ben ik dagelijks bezig met o.a. programmeren en consultancy.

study-1968077_640

Wie is je favoriete karakter uit Harry Potter?

Eigenlijk zijn het er twee: Fred en George Wemel. Ondanks dat ze maar een kleine rol spelen, vind ik het geweldig hoe ze de boel op stelten zetten en iedereen gek maken met hun grappen en vuurwerk. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om te zien hoe ze van hun hobby hun werk hebben gemaakt met hun eigen Topfopshop hebben geopend.

Wat is het verschil tussen Star Wars en Star Trek?

Star Trek speelt zich met name op buitenlandse planeten af, terwijl Star Trek zich grotendeels in een ruimteschip afspeelt. Ik ben echt meer #TeamStarWars. Vooral de actie die je, in mijn ogen, veel meer ziet in Star Wars maakt het interessant. Star Trek is meer voor de mensen die van de dialogen zijn, terwijl Star Wars veel makkelijker weg kijkt. En zeg nou zelf: Luke Skywalker >>> Captain Kirk, toch? 😉

ICQ, YAHOO! of MSN?

Ik was net wat te jong om ICQ echt te doorgronden. De ‘echte’ nerds uit mijn klas waren daar wel meer mee bezig, maar ik hield me meer bezig met MSN. Vooral smiley’s sturen, waar ik ook nu via whatsapp (te?) veel gebruik van maak maakten het plaatje compleet. En natuurlijk niet te vergeten de ‘Buzzer’ functionaliteit die je gebruikte om mensen flink te irriteren. Ook heerlijk om wat te klooien zodat je naam in een ander lettertype naar voren kwam was natuurlijk genieten 🙂 .

business-3265725_640

Hoe staat het ervoor met je ogen en je gebit?

Ik heb nooit een bril (nodig) gehad waar ik erg blij mee ben. Ik heb namelijk niet bepaald een brillengezicht, dus dat scheelt weer een hoop zoekwerk. Daarnaast ben ik ook erg trots op het feit dat ik al mijn originele tanden nog heb en daar al 26 jaar (toen ik mijn ‘grote mensen tanden’ kreeg) zonder gaatjes mee door het leven ga. De tandarts is dan ook nooit blij om mij te zien, want ik ben binnen 5 minuten alweer klaar, hahaha.

Wat weet jij van computers?

‘Have you tried turning it off and on again?’ is een veelgebruikte uitspraak. Aangezien ik in de ICT werk, krijg ik regelmatig het verzoek om te helpen bij EHBC (Eerste Hulp Bij Computerproblemen). Want: ‘Jij doet toch iets met computers?’. Bij mij is het wel meer een zelf aangeleerd iets trouwens. Ik heb geen ICT opleiding gevolgd, maar ben erachter gekomen dat Google bijna overal een antwoord op heeft!

computer-3293875_640

Hoeveel tijd besteed je aan gamen?

Vroeger was dat behoorlijk wat op de schaal van Inner Nerd. Tegenwoordig is dat een stuk minder. Al ben ik nog steeds wel te porren voor een potje FIFA! Ik denk dat ik, toen we nog geen kids hadden, toch wel een uur of 2/3 per dag aan het gamen was. Nu ben ik blij als de kids in bed liggen en ik met de vrouw een serie of film op de bank of in bed kan kijken. Als het nu een uur of 3 per week is, dan is het veel. Daarnaast gaat er ook meer tijd richting het bloggen, wat ook een hele leuke tijdsbesteding is natuurlijk 😉 .

Las je vroeger veel, of speelde je liever buiten?

Beide! Mijn ouders stimuleerden ons echt om boeken te lezen en ik kon daar ook heerlijk in op gaan. Wat dat betreft omhelsde ik toen al mijn Inner Nerd. Het competitieve dat ik in mij heb, heeft ook hierin zo zijn nadelen. Ik wilde altijd meteen een heel boek uitlezen en overal de snelste/beste in zijn. Buiten voetballen met vrienden, knikkeren en sporten, veel sporten. Bedenk een sport en ik heb het wel geprobeerd. Van voetbal tot badminton, van kayakken tot Jiu-Jitsu, alles heb ik geprobeerd.

Buiten spelen

Schreeuw je het antwoord als je met familie of vrienden een quiz kijkt?

Ja en daar is niet iedereen blij mee, hahaha! Regelmatig krijg ik de vraag van mijn vrouw hoe ik dat toch allemaal weet. Voor mij is het vaak ‘basiskennis’, omdat ik het ergens gelezen of gehoord heb. Vooral met spelshows ben ik niet te stoppen. Als ik samen met vrienden een spelletje speel, kan dat ook nooit een keer normaal gaan. Tijdens ons laatste potje 30 Seconds besloot de helft er na 10 minuten mee op te houden…

Hoe sportief ben je?

Zoals je al onder het kopje buiten spelen hebt gelezen, heb ik heel wat sporten beoefend vroeger. Tegenwoordig is dat (helaas) een stuk minder. Ik ben een van de velen met een abonnement bij de sportschool waarbij het pijnlijk duur is als je uitrekent wat het abonnement per keer kost dat ik daar te vinden ben… Alle excuses komen wel zo’n beetje voorbij: moe, geen zin, kinderen hebben aandacht nodig, er komt iets speciaals op tv. Tegenwoordig probeer ik het hardlopen weer wat op te pakken, maar dat kan ook wel iets fanatieker. Wel heb ik ooit nog het doel om een keer de halve marathon te lopen, dus laten we daar maar eens voor gaan trainen!

Omdat er in iedereen wel een beetje een Nerd zit, ben ik benieuwd naar jouw invulling van de tag. Als je de Tag over neemt, vergeet dan niet om even Merel te vermelden die deze Tag bedacht heeft. Bij deze Tag ik Monique en Kimberley; hoe ziet jullie Inner Nerd eruit?

2 thoughts on “Embrace Your Inner Nerd Tag: 10 slimme vragen

  1. Ik heb hardop gelachen om het antwoord op schreeuwen naar de tv! Misschien moeten jullie het spel 5 seconden eens doen. Moet je binnen 5 seconden drie antwoorden geven “noem 3 vormen” of “noem 3 overleden vrouwelijke acteurs”. Binnenkort schrijf ik een review, mocht je meer willen weten. En de buzzers trouwens ook hilarisch, was hem even vergeten maar idd ik heb hem zelf best weleens gebruikt haha.

    Knap dat je jezelf zoveel hebt geleerd! Echt leuk om je weer beter te leren kennen. Ben benieuwd naar de antwoorden van Monique en Kimberley!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge