Moederdag cadeau: 7 eenvoudige originele ideeën om Mama in het zonnetje te zetten

Moederdag cadeau: 7 eenvoudige originele ideeën om Mama in het zonnetje te zetten

Het is alweer bijna zover: op zondag 10 mei is het weer Moederdag. Lees jij deze blog nu op de dag voor Moederdag, wees niet getreurd. Ik zet namelijk 7 eenvoudige, maar zeker niet minder originele Moederdag cadeaus op een rij om deze dag tot een groot succes te maken.

1. High Tea at Home

Omdat we voorlopig nog steeds zoveel mogelijk thuis moeten blijven, ben je beperkt in leuke dingen ondernemen. Wel kun je natuurlijk zelf iets thuis organiseren met de kids. Een High Tea at Home is dan ideaal. Koop wat kleine (zoete of hartige) hapjes in de winkel, bak zelf een chocoladecake uit de Airfryer, zet een groot pot thee en zet een aflevering van Heel Holland Bakt op en nodig eventueel een andere Mama uit (of schuif zelf aan bij de High Tea). Om het feestje compleet te maken, kun jij ondertussen de kinderen meenemen voor een lange wandeling, of een ritje in de auto als je Mama echt wat me-time wilt geven.

2. Een abonnement op Storytel of een E-reader

Sinds een aantal manden ben ik groot fan van Storytel (#nospon). Ik ga tegenwoordig bijna dagelijks, vóór ik ga werken, een half uur tot een uur wandelen. Met al dat thuis zitten is het lastig om elke dag nog 10.000 stappen te halen (mijn goede voornemen voor 2020). Maar zoals je kunt begrijpen begint elke dag zo’n stuk wandelen snel te vervelen. Dé oplossing voor mij was een Storytel abonnement. Ik ga helemaal op in de luisterboeken en heb in no time een half uur tot een uur gelopen. Mocht de Mama in kwestie nu niet kunnen wennen aan een luisterboek, dan kun je altijd nog een E-reader voor haar kopen. Het is dan wel te hopen dat ze daar dan ook wel echt de tijd voor krijgt en de realiteit niet anders is… 🙂

3. Moederdag cadeau chequeboek

Nu we toch veel thuis zitten, kun je samen met je kids eens wat leuks knutselen. Neem een A4-tje en knip deze in 6 rechthoeken (die even groot zijn, ook al is dat lastig 😉 ). Schrijf op elk stuk papier de waarde ervan en creëer zo een “waardecheque”. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Cheque ter waarde van een afhaalmaaltijd voor 2 (zonder kinderen dus)
  • Waardecheque voor een ontbijt op bed bestaande uit een warm broodje, verse sinaasappelsap en een gekookt eitje
  • Een Netflix serie naar keuze waar jij “verplicht” meekijkt zonder te klagen 🙂 (Bijvoorbeeld: 10 Netflix Must Sees)
  • 5 vrij in te vullen artikelen op de boodschappenlijst

4. Een moederdagposter als Moederdag cadeau

Gaan jouw kids naar de basisschool of kinderopvang? Grote kans dat ze dan al iets leuks knutselen. Maar vaak knutselen alleen de kinderen iets. Ben jij nu net zo’n “goede” knutselaar” als ik, begin er dan vooral niet zelf aan. Dat betekent echter niet, dat je niets origineels kunt geven. Heb je bijvoorbeeld nog zo’n A4 fotoframe van de Ikea liggen waar je iets leuks mee wilt doen? Bestel/download dan eens een leuke Moederdagposter. Het enige dat je hoeft te doen is deze uitprinten en inlijsten. Heel eenvoudig, maar ook super origineel!

5. Twinning kleding met je kinderen

In deze periode van veel binnen zitten, verval je al snel in de campingsmoking look. Je trekt een huispak of sportbroek aan en struint een beetje door het huis. Maar als je dan toch een frisse neus wilt halen buiten, dan is het toch fijn om er een beetje verzorgd uit te zien. En hoe leuk is het dan als Mama en kind(eren) dezelfde look hebben?! Oftewel: twinning. Het ligt er natuurlijk aan wat het is, maar er zijn echt leuke dingen te krijgen. Zowel voor Mama’s met dochters als Mama met zoons. (Ook zijn er leuke dingen te krijgen voor Papa en zoon/dochter, maar daar gaat deze Moederdag cadeau blog niet over natuurlijk 😉 ).

6. Bioscoopervaring at Home

Mocht je het chequeboek nu geen goed idee vinden, omdat je de Mama in kwestie dan wel heel veel macht geeft, dan is er nog een alternatief 🙂 . Je kunt de Mama natuurlijk ook verrassen met een heuse bioscoopervaring thuis. Aangezien Mama op dit moment niet naar de bioscoop mag, komt de bioscoop wel naar Mama toe! Mijn vrouw is bijvoorbeeld helemaal fan van Bollywoordfilms. Als ík ergens een hekel aan heb, dan is het dat wel. Ik zou me dan kunnen omtoveren tot bioscoopmedewerker en haar van wijn en popcorn kunnen voorzien. En ik hoef dan ook niet mee te kijken met die films; een echte win-win situatie dus, hahaha!

7. Beautysalon Papa

De meeste Mama’s houden ervan om af en toe naar een beautysalon, manicure of sauna te gaan. Blijkbaar is dat ook een van de dingen die een dertiger op haar verlanglijst zet. En laat mijn vrouw nou 1 van die dertigers zijn 🙂 . Maar ook dat kan op dit moment natuurlijk even niet. Wat je wel kunt doen, is de beautysalon als Moederdag cadeau naar Mama toebrengen op Moederdag! En dat hoeft natuurlijk geen volledige manicure te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook haar nagels lakken, of vijlen. Zo spannend is dat niet hoor 😉 . Mocht je dat toch niet aandurven, dan kun je haar natuurlijk een heerlijke ontspanningsmassage of voetmassage geven. Ideaal om even bij te komen van de drukke dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge