Gender Reveal – Een originele manier om bekend te maken of je een jongen of meisje krijgt

Gender Reveal – Een originele manier om bekend te maken of je een jongen of meisje krijgt

Nee, mijn vrouw is niet zwanger van de 4e! 🙂 Nu dat misverstand de wereld uit is, is het tijd voor het Amerikaanse fenomeen dat langzaamaan Nederland binnenkomt: de Gender Reveal (party). Wie weet heb je er wel eens van gehoord, maar grote kans bestaat dat je een paar keer met je wenkbrauwen fronst als je deze term voor het eerst hoort. Voor dit fenomeen is nog niet echt een Nederlandse vertaling. Je zou het letterlijk kunnen vertalen als Geslachtsonthulling, maar dat klinkt wel een beetje klinisch klinken he? Wat een Gender Reveal precies is en waarom het stiekem toch leuk is, dat lees je in deze blog.

Wel of niet weten of het een jongen of meisje is

“En, willen jullie weten wat het is?” Dat is een van de meestgestelde vragen die je krijgt als mensen horen dat je zwanger bent (of je vrouw zwanger is). En dat is dus ook iets waar je zelf over na gaat denken tijdens de zwangerschap. Wij hoefden daar niet lang over na te denken. Wij zijn allebei veel te nieuwsgierig en wilden dus bij alle drie de zwangerschappen weten of het een jongen of een meisje was. Daarnaast heeft het ook allerlei praktische voordelen. Je kunt hier bij de inrichting van de babykamer en het kopen van kleren al rekening mee houden. Ook familie en vrienden, die misschien op voorhand al een cadeautje willen kopen, kunnen alvast hun slag slaan. Ook het bepalen van een naam wordt een stuk makkelijker. Je hoeft alleen OF een jongensnaam OF een meisjesnaam te bedenken.

De geslachtsecho

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of je een jongen of een meisje krijgt. Je kunt natuurlijk wachten op de 20 weken echo. Bij onze 2 oudste kids hebben we dat ook gedaan, maar dat was toch minder leuk. De 20 weken echo staat veel meer in het teken van de gezondheid en ontwikkeling van de baby dan erachter komen of het een jongen of een meisje is. Wel hebben we bij de middelste ook nog een 3D echo laten doen en dat kan ik je echt aanraden! Bij de jongste wilden wij er echt iets speciaals van maken en gingen we voor een geslachtsecho die uiteindelijk een participapa echo werd 🙂 . Dat was wel echt een hele bijzondere ervaring!

Een originele Gender Reveal

Nu wij te weten waren gekomen of onze baby een jongetje of meisje is, wilden wij een leuke manier bedenken om het aan mijn familie te gaan vertellen. Wij wisten al dat wij de verjaardag van mijn zus en haar man zouden gaan vieren die week. Daar zou ons gezin, inclusief mijn Opa en Oma ook bij aanwezig zijn. Dit was dus het ideale moment om te vertellen of er nog een jongetje, of misschien wel een meisje in de familie bij zou gaan komen. Mijn speurtocht over internet kon gaan beginnen! Ik wist dat het iets origineels moest worden. Omdat we bij de zwangerschapsaankondiging al cupcakes hadden gemaakt met blauwe en roze cakevulling, moest deze Gender Reveal dus iets anders worden.

Leuke originele ideeën opdoen

Als je op Google gaat zoeken naar ‘Gender Reveal’ kom je echt al hele leuke ideeën tegen. Een aantal dingen die ik tegenkwam, die mij heel leuk leken waren bijvoorbeeld:

Fizzies

Fizzies waren vroeger een soort bruistabletten waarmee je limonade kon maken. Deze kwam ik nu tegen op Pinterest in blauw en roze om te gebruiken als Gender Reveal. Helaas kon ik nergens terugvinden waar je deze kon kopen. Ondanks dat het dus een leuk ide is, viel dit al snel af.

Gender Reveal fizzies
Bron

Een Gender Reveal cake

Je zou bij de echo kunnen vragen om de Verloskundige/echoscopiste het geslacht op een briefje te laten schrijven en in een envelop te doen. Je geeft deze envelop aan een bakker (of iemand die je een taart wil laten bakken). Vervolgens vraag je om de vulling in de bijbehorende kleur te maken. Zo is het voor jullie ook een verrassing op de Gender Reveal party, maar weet je het wel voordat je kindje geboren wordt. Wij maakten iets soortgelijks, maar dan niet als Gender Reveal, maar als zwangerschapsaankondiging.

Zwangerschapsaankondiging cupcakes

Een gevulde piñata

Je maakt (of koopt) een piñata naar keuze en vult deze met roze of blauwe confetti. Als je dan de piñata kapot slaat, of bijvoorbeeld kapot laat slaan door, in ons geval, je eerste kindje, heb je ook een hele originele manier om het bekend te maken.

Jongen/meisje kraskaarten

Als je een beetje op internet zoekt, kom je op verschillende plekken kraskaarten tegen. Als je het krasvakje openkrast verschijnt er of het een jongetje of meisje wordt. Een megagrote ballon gevuld met confetti. Zoals je in de eerste foto van de blog al hebt gezien, is onze keus hierop gevallen.

Gender Reveal kraskaart
Bron

Een baloon met confetti

Wij kozen dus uiteindelijk voor de ballon met confetti. Het deed mij in eerste instantie meteen aan feest denken: een grote knal waarmee je bekend maakt of het een jongen of een meisje gaat worden. En J was ook nog eens de perfecte hulp voor deze Gender Reveal. Hij houdt ervan om met ballonnen te spelen en er in te bijten (vraag me niet hoe hij daar bij komt trouwens). Hij was dan ook perfect geschikt om de ballon kapot te prikken. Maar waar haal je nu zo’n ballon?

Gender Reveal

Kant en klaar of zelf samenstellen?

Er zijn kant en klare Gender Reveal ballonnen te vinden, maar ik wilde zelf iets origineels bedenken. Wij kozen voor een grote zwarte ballon gevuld met helium en gekleurde confetti. Doordat de ballon zwart is kun je niet zien welke kleur confetti erin zit. Om de rest nog een beetje aan te kleden kozen we voor nog wat blauwe en roze ballonnen aan de boven en onderkant. Uiteindelijk hebben wij een feestwinkel in de buurt gebeld met de vraag of ze zoiets voor ons konden maken. Dat was geen enkel probleem; het enige waar we rekening mee moesten houden was dat zo’n heliumballon maar ongeveer 12 uur fatsoenlijk in de lucht blijft. Gelukkig konden we de ballon de middag voor het feest ophalen en werkte dat dus prima!

Het moment suprême: een jongen of een meisje?

En toen was het zover: de middag van de verjaardag bij mijn zus. Ons gezin, inclusief Opa en Oma waren bij elkaar. Nadat iedereen eerst even had gecheckt of mijn zus niet toevallig zwanger was (de Gender Reveal was een verrassing voor mijn familie), was het dan tijd om de ballon te laten knappen. Dit bleek nog makkelijker gezegd dan gedaan. J had een sateprikker om de ballon mee kapot te prikken. Hij vond het alleen leuker om deze plat tegen de ballon te slaan in plaats van erin te prikken. Nadat we met hulp van mijn zwager de ballon lager vasthielden, kon ik J helpen de ballon kapot te prikken. Terwijl B zijn oren dichthield tegen de knal prikte hij de ballon door en onthulden wij dat we nog een zoon kregen.

Wilde jij weten of het een jongen of een meisje zou worden? Wat vind je van een Gender Reveal party?  Overdreven of juist een leuke en originele manier om het je familie (en vrienden?) te vertellen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge