3 kinderen: Iedereen aandacht geven doe je zo!

3 kinderen: Iedereen aandacht geven doe je zo!

3 kinderen: iedereen aandacht geven doe je zo!

Het is alweer een tijdje geleden dat je iets hebt kunnen lezen over het gezinsleven bij huize Tips voor Papa’s. En dat is niet zonder reden, want het leven met 3 kids blijkt niet altijd over rozen te gaan. Een van de belangrijke onderdelen van het opvoeden van 3 kinderen is: aandacht geven. Want kun je bij 1 kindje al je aandacht aan dat kindje geven, bij 3 kinderen gaat dat echt niet meer…

3 kinderen en maar 2 handen

Ben jij erg gesteld op je rust en tijd voor jezelf? Begin dan niet aan kinderen 😉 . Op het moment dat je eerste kindje geboren wordt, verandert er ontzettend veel. Je moet alles gaan plannen en kunt niet zomaar even de deur uit. Als er een tweede kindje bijkomt, moet je de aandacht al behoorlijk gaan verdelen. Zeker als er zo’n Ferrari op Red Bull rondloopt in huis. Maar nog steeds heb je 2 handen en heb je 1 kind per hand. Als er 3 kids zijn, moet je toch creatiever zijn. Je komt eigenlijk altijd een hand tekort.

https://www.instagram.com/p/B06b0cLle00/

Minder aandacht voor iedereen

De conclusie is dan ook: (iets) minder aandacht voor iedereen. Als je met z’n 2en thuis bent, is het nog wel te doen. Je verdeelt de kinderen dan over elkaar, zodat iedereen wat aandacht krijgt. Als Papa of Mama er niet is, dan krijgt iedereen wat minder aandacht. S krijgt aandacht tijdens het flesje melk terwijl J en D een spelletje spelen of iets op tv kijken. Wanneer S slaapt krijgt D aandacht door samen met de auto’s te spelen (‘AUUTOOO!!’). En wanneer zowel D als S een middagdutje gaan doen, krijgt J aandacht door samen een bordspelletje te doen of vliegtuigjes te vouwen. Maar als je het idee hebt dat je alle kids net zoveel aandacht kan geven als toen er nog maar 1 kindje was, dat gaat niet gebeuren…

https://www.instagram.com/p/BztNULaIb5k/

Kinderen verdelen

Wat (bij ons) ook heel goed werkt, is de kinderen te verdelen. Op zaterdagochtend heeft J bijvoorbeeld zwemles. Ik ga dan met J naar de zwemles en D en S krijgen aandacht van Mama. Als wij dan terugkomen van de zwemles, heeft J wat quality time met Mama en neem ik de 2 andere heren mee voor een wandeling. S in de kinderwagen en D op het meerijdplankje erachter. Lekker richting het park en de speeltuin in het park! Of als het slecht weer is, wordt ook hier elektronisch vermaak gezocht. D kijkt dan wat leuks op Netflix, terwijl J zichzelf vermaakt met de iPad of telefoon.

Lang niet altijd makkelijk

Maar goed, 3 kinderen hebben is lang niet altijd makkelijk. Het is bijvoorbeeld altijd druk in huis. Behalve als ze allemaal in bed liggen. Maar dan zijn wij ook moe en willen we ook wel naar bed, haha. Onze truc? Af en toe gewoon de boel, de boel laten. Dan maar geen perfect opgeruimd huis. Dan maar 2 ruziënde kinderen. Je kunt je energie, met 3 kinderen in huis, beter gebruiken dan het te verspillen aan dat soort randzaken.

https://www.instagram.com/p/BzyUixFIRZj/

Speciale uitjes plannen

De weken vliegen voorbij met 3 kinderen om je heen. Doordeweeks gaat J naar school, D 2 dagen per week naar de kinderopvang en S 1 dag per week naar kinderopvang. Ik werk fulltime en B werkt ca. 16 uur per week. Als het weekend is, staat er zwemles op de planning en vaak ook de nodige verjaardagsverplichtingen. Het is dan ook belangrijk om speciale uitjes te plannen. Niet alleen als Papa en Mama, maar ook als Man en Vrouw. Maar daar gaat dit stukje niet over. Ook kun je namelijk speciale uitjes met 1 van de kids plannen. Nu is D pas 2, dus zitten échte uitjes er niet in, maar met J ben ik laatst bijvoorbeeld naar de Luchtmachtdagen en de bioscoop geweest.

Ik ben altijd op zoek naar leuke tips voor uitjes. Heb jij nog tips wat je met 3 kinderen kunt doen? Laat het hieronder dan weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge